www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα


Σε εξέλιξη είναι ο δεύτερος γύρος της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνέλεξαν από το πρωί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που ζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση, και θεωρείται πιθανό, οι δύο πλευρές να οριστικοποιήσουν τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τον στόχο του ελλείμματος.

Στην περίπτωση αυτή, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και την εκπόνηση της σχετικής αναφοράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέτρα που ζητεί η
τρόικα αφορούν κατά το 1/3 στα έσοδα και κατά τα 2/3 στις δαπάνες.

Ειδικότερα όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων, στο τραπέζι των συζητήσεων, φαίνεται πως έχουν πέσει τόσο ή νέα μείωση του αφορολόγητου, όσο και η άμεση εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Στο σκέλος των δαπανών, εξετάζεται η ταχύτερη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο (με μειώσεις μισθών), η επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, η περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, το κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, ο περιορισμός- έως μηδενισμού- των επιδομάτων, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: