www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Στους δρόμους σήμερα μαθητές και ΑΔΕΔΥ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα μαθητές αλλά και το σωματείο της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο που αντιδρά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να είναι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, κηρύττουν 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων
στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη 1:00μμ στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Μετά τους φοιτητές και οι μαθητές μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν οι μαθητές σε συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Οι μαθητές τονίζουν ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη εκπροσώπων μαθητών από πολλά σχολεία της Αθήνας, κατά την οποία αποφασίσθηκε να κλείσουν τα σχολεία την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές και κονδύλια για την παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: