www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Διαψεύδονται τα περί δημοψηφίσματος για το ευρώ


Διέψευσε η κυβέρνηση τα περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας δήλωσε στο Reuters ότι κατατέθηκε χθες ο νόμος για το δημοψήφισμα, ωστόσο «δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση πέραν του γνωστού, ότι θα γίνει κάποιο δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη απάντησε: «Όχι. Δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα. Σαφώς όχι».

Δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν με τους πολίτες πιθανόν να καλούνται να ταχθούν υπέρ ή
κατά της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εντός της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα επρόκειτο πρακτικά για ένα ερώτημα υπέρ ή κατά της λύσης μέσα στο ευρώ και το δημοψήφισμα αυτό θα είχε στόχο να εκτονώσει την πολιτική πίεση και να αντιμετωπίσει τις όποιες κοινωνικές εντάσεις και τις αντιστάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να προκαλέσουν μέτρα, όπως το ξήλωμα του κράτους και η επέκταση της εφεδρείας.

Η εφημερίδα σημείωνε ότι η κυβέρνηση φαίνεται διχασμένη όσον αφορά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με κάποια μέλη να προτείνουν πρόωρες εκλογές, ενώ άλλοι θέτουν ζήτημα αναζήτησης ευρύτερων συναινέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: