www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα το Alter


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για τη ρύθμιση χρεών, κατέθεσε το τηλεοπτικό κανάλι Alter.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για ρύθμιση των χρεών του κατέθεσε στο Πρωτοδικείο, το τηλεοπτικό κανάλι Alter.

H αίτηση αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 99, περιλαμβάνεται στο νόμο 3588/2007 για τις πτωχεύσεις και σύμφωνα με το οποίο ένας έμπορος ή μία

Ποιοι κόβονται από τα βαρέα

Μαχαίρι, σε 150.000 ασφαλισµένους οι οποίοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων (ΒΑΕ), βάζει η τρόικα ενώ άλλοι 50.000 θα προστεθούν στον νέο κατάλογο. Η καινούργια λίστα µε τις ειδικότητες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων θα είναι έτοιµη έως τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου θα εφαρµοστεί το νέο καθεστώς σύµφωνα µε τις επιταγές του Μνηµονίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουµάνης, που προήδρευσε χτες στην πρώτη συνεδρίαση της 11µελούς αρµόδιας επιτροπής υπό τον καθηγητή Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, παρουσίασε τα στοιχεία βάσει των οποίων η επιτροπή θα εκδώσει το πόρισµά της.

Σύµφωνα µε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, σήµερα στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισµένοι 538.000 µισθωτοί.

Ο αριθµός εµφανίζεται µειωµένος εξαιτίας της ανεργίας που έχει βγάλει εκτός αγοράς χιλιάδες οικοδόµους. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις ειδικών, θα αποχαρακτηριστούν επαγγέλµατα που απασχολούν

Υπουργείο Οικονομικών, Μέρκελ και Γιούνκερ διαψεύδουν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

Αξιωματούχοι του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ διέψευσαν περίεργο άρθρο περί επικείμενης αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια» αναφέρει η ανακοίνωση-διάψευση του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σχετικά με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
«Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ»

Βαρύτατες κατηγορίες για τους 11 του Ρέντη

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 11 που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη σπείρα, μέλη της οποίας δολοφόνησαν τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, στις 2 Μαρτίου.

Ο εισαγγελέας της Αθήνας άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, παράνομη οπλοκατοχή και χρήση όπλων και πολλές άλλες κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Αναζητούνται δυο συνεργοί των δραστών.

Ο ένας από συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Δυο ακόμα αλλοδαποί συνελήφθησαν καθώς προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ άλλοι πέντε, ημεδαποί και αλλοδαποί, κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών προς συνεπείς επιχειρήσεις

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κυρίως προς τις συνεπείς επιχειρήσεις από την επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Για την υλοποίηση της θα χρησιμοποιηθούν χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη ρύθμιση οφειλών που είναι σε εξέλιξη στο Ίδρυμα.

Επίσης ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ παρατηρείται συγκράτηση της

Weekendair προορισμοί της Olympic Air με ναύλο από 32 ευρώ

Η Olympic Air εισάγει στην ελληνική αγορά μία νέα ιδέα: χαμηλούς ναύλους για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε συγκεκριμένους weekendair προορισμούς που επιλέγει κάθε εβδομάδα.

Oι Weekendair προορισμοί αυτής της εβδομάδας είναι οι εξής: Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Χίος, Σάμος, Κάϊρο, Λάρνακα από και προς Αθήνα, Ρόδος από και προς Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, για τα Weekendair δρομολόγια του εσωτερικού με αναχώρηση από την Αθήνα ο ναύλος ξεκινά από τα 51 ευρώ. Από τους επιλεγμένους προορισμούς του εσωτερικού προς Αθήνα, από και προς Θεσσαλονίκη ο ναύλος ξεκινά από τα 32 ευρώ.

Για το Weekendair δρομολόγιο του εξωτερικού Αθήνα-Κάϊρο ο ναύλος με αναχώρηση από την Αθήνα ξεκινά από τα 84 ευρώ, ενώ από το Κάϊρο τα 67 ευρώ. Για το εξωτερικό δρομολόγιο Αθήνα-Λάρνακα

Αστεροειδής θα περάσει το Νοέμβριο κοντά από τη Γη

Πολύ κοντά στη Γη – σε απόσταση 340 χιλιάδων χιλιομέτρων- θα πλησιάσει το Νοέμβριο ο αστεροειδής με την ονομασία YU55. Είναι η πρώτη φορά που ο αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων και βάρους 55 εκατομμυρίων τόνων θα περάσει τόσο κοντά από τη Γη.

Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια αλλά δεν προβαίνουν σε καμία εκτίμηση για το απώτερο μέλλον.

Στην περίπτωση πάντως που ο YU55 λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν μια μέθοδο που μετατρέπει το «κακό» λευκό λίπος που μας κάνει υπέρβαρους σε «καλό» καφέ λίπος που καίει θερμίδες και μας απαλλάσσει από το παραπανίσιο βάρος.

Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους, προσφέροντας ένα αποτελεσματικό όπλο καταπολέμησης της παχυσαρκίας και των προβλημάτων που συνδέονται με αυτήν.

Η ανακάλυψη έγινε μετά από έρευνες για μια πρωτεΐνη που συνδέεται με την όρεξη και είναι γνωστή ως NPY. Οι ερευνητές κατέστειλαν την παραγωγή της NPY στον εγκέφαλο ποντικών θεωρώντας ότι η καταστολή θα οδηγούσε σε απώλεια της όρεξης και σε μείωση του βάρους τους.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Cell Metabolism» διαπίστωσαν ότι το εγχείρημά τους δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και την απώλεια βάρους των ποντικών αλλά επιπλέον άλλαξε τη σύσταση του λίπους στο σώμα τους μετατρέποντας το λευκό λίπος σε καφέ.

Το καφέ λίπος υπάρχει σε αφθονία στο σώμα μας όταν είμαστε μωρά και χρησιμεύει για την παραγωγή της απαραίτητης θερμότητας για τον οργανισμό, η οποία φυσικά επιτυγχάνεται με την

Η έντονη άσκηση και ο καφές προκαλούν εγκεφαλικό


Ο καφές, η έντονη άσκηση και το φύσημα της μύτης μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και μάλιστα περισσότερο από όσο το ξάφνιασμα ή ο θυμός, σύμφωνα με ολλανδική έρευνα που αρίθμησε οκτώ διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά την οποία μελετήθηκαν 250 ασθενείς, οι οκτώ αυτοί παράγοντες αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, που ασκεί δύναμη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης ανακάλυψαν ότι ο καφές ευθύνεται για περισσότερες από μία στις 10 ρήξης των ανευρυσμάτων του εγκεφάλου.

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 9-13 Μαΐου


«Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρείας (ΕΔΑΕ) από 9 έως 13 Μαΐου.



Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση

Πεφταστέρια και στην Ελλάδα από τον αστερισμό του Υδροχόου


Μια ακόμη βροχή διαττόντων, οι Ήτα Υδροχοΐδες, που προέρχονται από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ, θα είναι ορατή για λίγο και στην Ελλάδα τα χαράματα του Σαββάτου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο καιρός δεν επέτρεψε να δούμε τους διάττοντες σήμερα τα χαράματα. Ωστόσο, η καλύτερη παρατήρησή τους γίνεται από το νότιο ημισφαίριο.

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, αναμένονται περίπου 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα στον ουρανό, ενώ πιο νότια ο αριθμός τους αυξάνεται σε πάνω από 50. Συνήθως στο βόρειο ημισφαίριο το καλύτερο θέαμα προσφέρεται λίγο πριν την αυγή (μία έως δύο ώρες), αν κανείς κοιτάξει με κατεύθυνση νότια και χαμηλά, σε μια γωνία 15 μοιρών από τη γραμμή του ορίζοντα. Η ονομασία της "βροχής" οφείλεται στο ότι οι διάττοντες, που έχουν μέση ταχύτητα 67 χλμ. το δευτερόλεπτο, φαίνεται

Δεκτή από την τρόικα η έκτακτη χρηματοδότηση ΙΚΑ-ΟΑΕΔ


Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά οι εμπειρογνώμονες της τρόικας με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αθ. Δρέττα για την έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ


Η χρηματοδότηση θα είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Τα 600 εκατ. θα δοθούν στο ΙΚΑ και τα 500 στον ΟΑΕΔ, οι ανάγκες του οποίου εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας είχαν εκφράσει κατ' αρχήν επιφυλάξεις για την ενίσχυση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επικαλούμενοι τις δεσμεύσεις του μνημονίου που απαγορεύει χρηματοδότηση

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ


Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε απόψε αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Είναι πιθανό η ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις από την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) με

Προσαγωγές για τη δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς στο Ρέντη


Σε τέσσερις προσαγωγές για τη δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας Δίας στο Ρέντη το Μάρτιο προχώρησε η αστυνομία.

Τότε, τέσσερις κακοποιοί, μετά από ληστεία σε περίπτερο, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλι, εναντίον αστυνομικών της ομάδας που τους καταδίωκαν, σκοτώνοντας τον Γιώργο Σκυλογιάννη, 22, και τον Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 χρόνων, και

Ο καιρός στις 06.05.2011


Βελτίωση του καιρού, με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη, περιμένουμε την Παρασκευή 06 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 20 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 9 ως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια,