www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Υπουργείο Υγείας: Μείωση των τιμών σε ιατρικές εξετάσεις

«Το πρώτο δείγμα γραφής» έδωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας την λίστα με τις 93 εξετάσεις που έχουν ανακοστολογηθεί. Οι μειώσεις σε ό,τι αφορά το κόστος τους κυμαίνεται από το 15% έως και 20%, σε μία προσπάθεια μείωσης των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.


Όπως μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η ανάγκη συγκράτησης των δαπανών είναι μείζον ζήτημα για την Κυβέρνηση και το μήνυμα που στέλνει, αναφερόμενος κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, είναι «λιγότερα κέρδη – περισσότερη λογική».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας υπέγραψε σήμερα ακόμη μία εγκύκλιο που θα αποσταλεί στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας και αφορά στον εξορθολογισμό της δαπάνης στα φάρμακα. Ειδικότερα, ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποστείλουν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου τριμηνιαία αναφορά (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) της δαπάνης κατανάλωσης φαρμάκων

Γλίτωσε τις μεταγγίσεις με γονιδιοθεραπεία

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά με επιτυχία την γονιδιοθεραπεία για να θεραπεύσουν έναν 18χρονο με βήτα θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία). Τρία χρόνια μετά τη θεραπεία, ο νεαρός άντρας έχει λίγη αναιμία, αλλά δεν χρειάζεται πια μεταγγίσεις αίματος.


Η γονιδιοθεραπεία είναι μια πειραματική τεχνική, κατά την οποία «επιδιορθώνονται» ελαττωματικά γονίδια σε μια προσπάθεια να θεραπευτούν σοβαρά νοσήματα.

Η μέθοδος δοκιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια για διάφορα νοσήματα, αλλά η επιτυχία της έως τώρα είναι περιορισμένη, ενώ υπήρξαν και αρνητικές εκβάσεις, μεταξύ των οποίων ένας θάνατος.

Η μεσογειακή αναιμία είναι μια κληρονομική αιματολογική διαταραχή, που επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια (είναι τα κύτταρα του αίματος που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά παντού στο σώμα).

Υπάρχουν δύο τύποι μεσογειακής αναιμίας, η άλφα και η βήτα. Ο 18χρονος ασθενής έπασχε από σοβαρή (μείζονα) βήτα θαλασσαιμία.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Nature», ο δρ Philippe Leboulch από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του, ο 18χρονος έκανε μεταγγίσεις

Oλοκληρώθηκε η συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε συμφωνία για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με την ThyssenKrupp Marine Systems και την Abu Dhabi Mar όπως ανακοινώθηκε σήμερα.


Η συμφωνία προβλέπει την μεταβίβαση των ναυπηγείων στους νέους ιδιοκτήτες (ThyssenKrupp Marine Systems και την Abu Dhabi Mar) και την παραλαβή του "Παπανικολή" αλλά και των υπόλοιπων τριών υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία. Ακόμη προβλέπεται η ναυπήγηση άλλων δύο υποβρυχίων τύπου 214 κόστους 1 δισ.

Με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως πιστοποιήθηκε η τεχνική επάρκεια του υποβρυχίου «Παπανικολής», το οποίο "θα αξιοποιηθεί κατά τον επωφελέστερο

Ταξίδια στο διάστημα για ιδιώτες σχεδιάζει η BoeingΤαξίδια στο διάστημα για ιδιώτες σχεδιάζει η Boeing

H Boeing ήδη με τα αεροσκάφη της μεταφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο εκατομμύρια επιβάτες. Τώρα, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, για λίγο πιο μακριά και λίγο πιο ψηλά... Προτείνει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ένα ταξίδι στο διάστημα, στην τροχιά της Γης.


Παρά το υψηλό αρχικό κόστος, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο θα κοστίζει, η εταιρεία επιμένει πως υπάρχει "διαθέσιμη αγορά" για τον τουρισμό του διαστήματος. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Galactic, πάντως, προσφέρει βόλτα στο διάστημα αντί 200.000 δολαρίων.

Η Boeing υπέγραψε συμφωνία με την Space Adventures για την πώληση επιβατικών θέσεων σε εμπορικές πτήσεις με το διαστημόπλοιο CST-100 της Boeing, το οποίο κατασκεύασε κατά παραγγελία της NASA. Τα ταξίδια αυτά απευθύνονται σε ιδιώτες, εταιρείες, μη κυβερνητικούς

Αποκαταστάθηκε η ποιότητα του νερού στην Περαία

Αποκαταστάθηκε η ποιότητα του νερού στην Περαία, που είχε διαπιστωθεί ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα καταλληλότητας από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΘ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού).


Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΘ "μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών μικροβιολογικών αναλύσεων στα δείγματα νερού ύδρευσης, που ελήφθησαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου από επιλεγμένα σημεία του δημοτικού διαμερίσματος Περαίας, προκύπτει ότι αποκαταστάθηκε η ποιότητα του νερού".

Τη δειγματοληψία πραγματοποίησαν υπάλληλοι της διεύθυνσης δημόσιας Υγείας παρουσία υπαλλήλων του δήμου.

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί όταν σε μία από τις 20 γεωτρήσεις παρουσιάστηκε το φαινόμενο της υφαλμύρωσης και με απόφαση της ΔΕΥΑΘ ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι το νερό δεν είναι πόσιμο,

Επί τόπου έρευνα στις τράπεζες που δεν συνεργάζονται για τη ρύθμιση χρεών

Στις διευθύνσεις Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή των νομαρχιών θα μπορούν να στρέφονται όσοι πολίτες συναντούν εμπόδια στην προσπάθειά τους να προμηθευθούν από τις τράπεζες βεβαίωση οφειλών, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρία.


Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους των τραπεζών, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή ανέφερε ότι οι υπάλληλοι έχουν εντολή να πηγαίνουν μαζί με τον καταγγέλοντα πολίτη στο υποκατάστημα της τράπεζας και να συντάσσουν επί τόπου σχετική έκθεση για το περιστατικό.

Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν οφείλονταν σε κακοπιστία εκ μέρους τους, αλλά σε ελλιπή ενημέρωση των υποκαταστημάτων για τις υποχρεώσεις τους και

Στο 11,8% η ανεργία το β΄τρίμηνο του 2010

Στο 11,8% ανήλθε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,7% του προηγούμενου τριμήνου και 8,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.


Ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 4.426.992 άτομα και των ανέργων σε 594.032, με το υψηλότερο ποσοστό να παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (22,8%).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ., το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (15,3%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (9,4%).

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 14,6% και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 13,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό

Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των συμβολαίων

Δημοσιοποιήθηκε από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ο κατάλογος των ασφαλισμένων των κλάδων Ζωής και συμπληρωματικών καλύψεων των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και Commercial Value.


Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει ονόματα, αλλά μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος ο κάθε ασφαλισμένος θέτει τον αριθμό του συμβολαίου του και μπαίνοντας στο σύστημα θα διαπιστώνει εάν υπάρχει στη λίστα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε http://www.pisc.gr/LiquidationInsured.aspx

Τα συμβόλαια των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ ανέρχονται στις 200.000 περίπου, εκ των οποίων τα 135.000 είναι ακόμα σε ισχύ, 56.000 αφορούν συμβόλαια ελεύθερων καταβολών και περί τα 5.000

Εγκρίθηκε το ν/σ για την απελευθέρωση των μεταφορών

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να ισχύσει το μέτρο της απόσυρσης για φορτηγά παλαιάς τεχνολογίας, πρόταση που αντιμετώπισε θετικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο αίτημα από τους αυτοκινητιστές και ότι

Σχέδια «αυτονόμησης» των στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλαδικές

Ξεχωριστές εξετάσεις για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές μελετούν τα υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας.


Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρόβλεψη ειδικής δέσμης εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. "Το έχω συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας και θα το επεξεργαστεί. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος τυχαία στις στρατιωτικές σχολές", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας. "Πρέπει να υπάρχει στοχευμένη επιλογή, πάντα με τις

Ψήφο κατά της κυβέρνησης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Για εξωραϊσμό της πραγματικότητας και απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. Όσον αφορά στις επαφές του Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, τις χαρακτήρισε «ταξίδια στα διεθνή συνέδρια της οικονομικής ολιγαρχίας».


Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν να επιδεικνύουν ανοχή στην τρόικα και στο Μνημόνιο και να αντισταθούν. "Θεωρούμε λοιπόν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι μια σημαντική ευκαιρία, να εκφραστεί μια ηχηρότατη αποδοκιμασία στην κυβερνητική πολιτική,

Καλύπτει Καραμανλή η Ν.Δ. για το Βατοπέδι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα κληθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό προσέφερε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με όσα είπε εις βάρος του για την υπόθεση του Βατοπεδίου η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη.


"Ήταν μια καθόλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η Ν.Δ. είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση", σχολίασε για τις ανταλλαγές ακινήτων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη.

"Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε [σ.σ. η κ. Πελέκη είχε καταθέσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν φορά παντελόνια" επειδή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του]. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει

Νέο μοντέλο αντισεισμικής προστασίας από καθηγητή του ΑΠΘ

Ένα νέο μοντέλο που διορθώνει ατέλειες σε παλιά και νέα κτίρια και βρίσκει τα σφάλματά τους, κατασκεύασε ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αλέξανδρος - Δημήτριος Τσώνος.


Το μοντέλο χρησιμοποιεί έναν ειδικό τύπο αντισεισμικής ενίσχυσης που διορθώνει κάποια σημαντικά από τη χρήση των σύνθετων υλικών ελαττώματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε καταρρεύσεις. Αυτή η πρόταση αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Συμβάλλει στην αποφυγή των καταρρεύσεων σε μεγάλους σεισμούς τόσο των μοντέρνων κτιρίων από μπετόν αρμέ όσο και των παλαιών που επισκευάζονται και ενισχύονται για να αντέξουν σε

Διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ η Ν.Δ.

Την εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση αδρανεί «είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν καταλαβαίνει ότι ο τουρισμός είναι το μοναδικό μέσο που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κρίση στην οικονομία» εξέφρασε η υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ ξεκάθαρα διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ.


Μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης στελέχη της Ν.Δ. με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: "Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, ναι στα μέτρα στήριξης του ελληνικού τουρισμού".

Εκτός της Όλγας Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση το παρών έδωσαν, οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης Κωστής

Στα σκαριά συνεργασία Daimler - Toyota

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Daimler AG, την κατασκευάστρια των αυτοκινήτων Mercedes - Benz, προκειμένου να την προμηθεύσει με ανταλλακτικά και τεχνολογία για υβριδικά οχήματα, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Nikkan Jidosha».


Η Daimler προσέγγισε την Toyota και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το υβριδικό της σύστημα

Διαψεύδουν την πτώχευση Πεντελικόν, Πλατής και Τσαντίλης και Ridenco!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν ήδη έχει ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για αναδιάρθρωση των χρεών του.


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Οι όποιες ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας μας κινούνται με γνώμονα την εργασιακή ασφάλεια των απασχολούμενων σ’ αυτήν, την εξασφάλιση των πιστωτών μας και τη σταθερή και ανοδική

Διευκρινήσεις Ridenco

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία συναλλαγής του άρθρου 99 της θυγατρικήςRidenco Commercial ΑΕ προέβη η εταιρία Ριντένκο Ανώνυμος Εμπορική & Συμμετοχική Εταιρία, σε απάντηση επιστολής του ΧΑ και σε συνέχεια της από 14.09.2010 ανακοίνωσης της εταιρίας.


Ειδικότερα, κατά το χρόνο σύνταξης της παρούσας, δεν διαφαίνονται επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου εκ της υποβολής της αιτήσεως υπαγωγής στη διαδικασία συναλλαγής του άρθρου 99 της θυγατρικής Ridenco Commercial AE, στις 14.09.2010. Η θυγατρική Ridenco Commercial AE, ως και οι άλλες θυγατρικές του oμίλου Ridenco στο εξωτερικό, συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, τα οικονομικά μεγέθη της Ridenco Commercial ΑΕ επηρεάζονται από την κρίση στην ελληνική αγορά, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Ridenco.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου, επισημαίνεται ότι ποσοστό 94% περίπου αφορά δάνεια της Ridenco Commercial AE, για τα οποία, ως και για άλλες υποχρεώσεις

Το φυσικό αέριο «πάει» στην Πελοπόννησο

Το πράσινο φως για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του αγωγού ως τη Μεγαλόπολη προκειμένου να τροφοδοτηθεί η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τροφοδοσία με φυσικό αέριο των μεγαλύτερων πόλεων της βορειοανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς θα διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.


Επίσης, το έργο σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η μελλοντική επέκταση του δικτύου

Σε δοκιμαστική λειτουργία ο Internet Explorer 9

Το δημοφιλέστερο στον κόσμο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης (browser), ο Ιnternet Explorer, έκανε ένα ακόμα «βήμα» στο μέλλον, καθώς η εταιρία Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα δοκιμαστική έκδοσή του (beta). Ο Internet Explorer 9 υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια, καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερες ευκολίες για τους χρήστες.


Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, διατίθεται ελεύθερα στους χρήστες να το δοκιμάσουν σε περισσότερες από 30 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά.

Ο ΙΕ9 υποστηρίζει την τεχνολογία HTML5 που επιτρέπει στους σχεδιαστές να εμπλουτίζουν τις ιστοσελίδες με πολυμεσικό περιεχόμενο (βίντεο, γραφικά κλπ.), ενώ συνεργάζεται στενά με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft.

Η εμφάνιση των γραφικών και του κειμένου από το πρόγραμμα δεν γίνεται πια μέσα από την κεντρική μονάδα επεξεργασίας, αλλά από την κάρτα γραφικών, πράγμα που βελτιώνει την ταχύτητα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Όλυμπο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στην τοποθεσία Καλόγερος, στο βουνό του Ολύμπου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ένα ελικόπτερο ξεκίνησε από νωρίς το πρωί ρίψεις νερού και έως το βράδυ αναμένεται να σβήσει.


Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, σε υψόμετρο 2.200 - 2.400 μέτρων, γεγονός που εμποδίζει την προσέγγιση

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας υποστηρίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

«Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την ευρωζώνη. Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Θα υπάρξουν πολύ ευρύτερες συνέπειες για τη ζώνη του ευρώ αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας σε δηλώσεις του στους Financial Times.


Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η χώρα μας κηρύξει στάση πληρωμών, κανένας επενδυτής δεν θα θέλει να επενδύσει σε άλλες περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης. «Θα είναι μια ουσιαστική διάλυση της ενότητας της ευρωζώνης», τόνισε.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ενίσχυσαν σχόλια αξιωματούχων από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ που κατεδείκνυαν ότι κανένας δεν θα ωφεληθεί από μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιοδεύει αυτές τις ημέρες στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ξένων

Ήχηση σειρήνων στην Πελοπόννησο

Τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί οι σειρήνες της πολιτικής άμυνας θα ηχήσουν για ένα λεπτό σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Θα πρόκειται για δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, στο πλαίσιο δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.


Όπως ενημερώνουν οι αρμόδιοι

«Φρένο» στις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων κατέγραψαν σημαντική πτώση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).


Στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την Κύπρο και τη Μάλτα - οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Διψήφιο ποσοστό μείωσης σημειώνεται στις μεγάλες αγορές όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Τους πρώτους οκτώ μήνες της χρονιάς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,5%.

Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και PSA Peugeot Citroen κατέγραψαν μείωση 7,5% και

Σκληρή κριτική εκ των έσω για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναποτελεσματικό, ανορθολογικό και μη δημοκρατικό χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με έρευνα της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Monthly Review που παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου τύπου.

Η έρευνα, διεξήχθη την περίοδο προ της υπογραφής του μνημονίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου και σε αυτή συμμετείχαν 750 αξιωματικοί και 676 υπαξιωματικοί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ένα 75% - 82% των αξιωματικών και υπαξιωματικών έκριναν μη ικανοποιητική τη λειτουργία της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ το 85% - 86% έκρινε μη

«Μη αναγκαία η χρεοκοπία της Ελλάδας» λέει μέλος της Ε.Κ.Τ

Τα σχέδια της ΕΕ για μία αλλαγή στην εποπτεία του συνόλου των κρατικών προϋπολογισμών δεν πάνε αρκετά μακριά σύμφωνα με τη θεώρηση της ΕΚΤ, δήλωσε το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες.


Οι Eυρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν σήμερα στις Βρυξέλλες τις εκκλήσεις για αυστηρότερες κυρώσεις σε χώρες-μέλη που αποκλίνουν από τους στόχους ελλείμματος, όμως το κλίμα δυσανεξίας αυξάνει με την έλλειψη προόδου σε άλλους τομείς. Περισσότερες προσπάθειες χρειάζονται για την ενίσχυση των διαδικασιών επί των Προϋπολογισμών και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος δεδομένων των αμφιβολιών των χρηματοπιστωτικών αγορών σχετικά με την αντοχή του συστήματος. Η ΕΚΤ έχει προτείνει ένα νέο σύστημα κινήτρων και κυρώσεων στο οποίο περιλαμβάνεται ένα ανεξάρτητο εποπτικό όργανο και τη δυνητική αφαίρεση των δικαιωμάτων ψήφου από όσες χώρες-μέλη αθετούν τα καθορισμένα

Συνεχίζει να καλπάζει η ανεργία

Το ποσοστό των ανέργων στην Ελλάδα έφτασε το 11,8% το Β' τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο αριθμός των απασχολούμενων το Β' τρίμηνο φέτος ανήλθε σε 4.426.992 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το Α' τρίμηνο του έτους, η ανεργία ήταν 11,7%.


Σε σχέση με πέρυσι, η ανεργία αυξήθηκε σημαντικά καθώς το Β' τρίμηνο του 2009 οι άνεργοι ανέρχονταν στο 8,9% του ενεργού πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων φέτος αυξήθηκε κατά 34,2% σε σύγκριση με το

Ή φοροφυγάδες στη φυλακή ή βάρη στις πλάτες των πολλών

«Στείλτε επιτέλους τους μεγαλοφοροφυγάδες στη φυλακή» προστάζουν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ την ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με νέα μέτρα σε αντίθετη περίπτωση.


Αποδέκτης της έντονης κριτικής ο εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ, Παν. Ρουμελιώτης

Η ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και ο κίνδυνος να μην επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι προδιαγράφουν την αποτυχία του Μνημονίου, σύμφωνα με μια σκληρή έκθεση του ΔΝΤ που προβλέπει κοινωνικές αναταραχές αν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Η έντονη κριτική για την υστέρηση των εσόδων έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου την περασμένη Παρασκευή στην Ουάσιγκτον και είχε αποδέκτη τον Ελληνα αντιπρόσωπο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Οι θυελλώδεις διάλογοι πίσω από τις κλειστές πόρτες και οι κατηγορίες από τα μέλη του για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο θέμα αποτυπώθηκαν τελικά με κομψότερες διατυπώσεις («η αξιοπιστία του προγράμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τις

Πως θα γίνει η περαίωση

Με «ταρίφα» που αρχίζει από 200 ευρώ και φτάνει έως και 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο χρόνο θα κληθούν να περαιώσουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις εκκρεμείς υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.


Ετσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία Β΄ κατηγορίας και καθαρό φορολογικό παρελθόν που θέλει να κλείσει 10 χρήσεις θα κληθεί να πληρώσει κατ΄ ελάχιστον 4.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν έτοιμο το «μοντέλο» της περαίωσης που θα κατατεθεί υπό μορφήν αυτόνομου νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, στο οποίο βασίζονται τα παραδείγματα που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείονται διορθώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μετά την επιστροφή του από τη Φρανκφούρτη, την Παρασκευή.

Ο τύπος της περαίωσης που προκρίνεται είναι πάρα πολύ απλός, βασίζεται στα ακαθάριστα έσοδα που έχουν δηλωθεί και βρίσκονται ήδη στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία θα υπολογίσει τους φόρους και θα στείλει τα σχετικά «ραβασάκια». Αν η περαίωση γίνει αποδεκτή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει 10% του πρόσθετου φόρου και το