www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή κριτική εκ των έσω για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναποτελεσματικό, ανορθολογικό και μη δημοκρατικό χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των αξιωματικών και υπαξιωματικών το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με έρευνα της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Monthly Review που παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου τύπου.

Η έρευνα, διεξήχθη την περίοδο προ της υπογραφής του μνημονίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου και σε αυτή συμμετείχαν 750 αξιωματικοί και 676 υπαξιωματικοί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ένα 75% - 82% των αξιωματικών και υπαξιωματικών έκριναν μη ικανοποιητική τη λειτουργία της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ το 85% - 86% έκρινε μη
ικανοποιητική τη λειτουργία της πολιτικής ηγεσίας.

Επίσης όπως προκύπτει από την έρευνα, το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών σκέφτονται να αποχωρήσουν εντός της επόμενης 5ετίας από τις ένοπλες δυνάμεις και ως κυριότεροι λόγοι αναφέρονται οικονομικοί και οικογενειακοί, αλλά και η χαμηλή ποιότητα ζωής.

Επιπλέον το 66% των ερωτηθέντων αξιωματικών και το 91% των υπαξιωματικών είναι υπέρ του συνδικαλισμού, ενώ τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν το 65% για τη δημιουργία συνήγορου του στρατιωτικού.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 74% όλων των ερωτηθέντων αξιωματικών και υπαξιωματικών, θεωρεί ότι είναι πολύ υψηλός ο κομματισμός στις ένοπλες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: