www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Καλύπτει Καραμανλή η Ν.Δ. για το Βατοπέδι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα κληθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό προσέφερε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με όσα είπε εις βάρος του για την υπόθεση του Βατοπεδίου η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη.


"Ήταν μια καθόλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η Ν.Δ. είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση", σχολίασε για τις ανταλλαγές ακινήτων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη.

"Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε [σ.σ. η κ. Πελέκη είχε καταθέσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν φορά παντελόνια" επειδή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του]. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει
έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να τη δούμε", πρόσθεσε.

Μετά τη χθεσινή κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο Κ. Καραμανλής.

Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, με δεδομένο ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών».

Αντιθέτως ο Θ. Πλεύρης αντέτεινε ότι ακριβώς για να μην ταυτισθεί με τους ελεγχομένους θα πρέπει να προηγηθεί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος είπε ότι το κόμμα του δεν θα έφερνε αντίρρηση σε μία τέτοια ενδεχόμενη κλήτευση.

Εξάλλου, μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής σήμερα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης επιβεβαίωσε, μετά από συνέντευξη που είχε πάρει από τον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα, όσα είχε παραδεχθεί ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, ότι δηλαδή δέχθηκε πιέσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Λ. Ρακιντζής: Κακουργηματικές πράξεις οι ανταλλαγές

Εξετάστηκε επίσης ο Λέανδρος Ρακιντζής, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Ρακιντζής τόνισε ότι η ζημιά του Δημοσίου από την ανταλλαγή με τη Μονή ξεπερνά τις 73.000 ευρώ που είναι το όριο για να χαρακτηρισμό της πράξης ως κακουργήματος.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η εκτίμησή του είναι πρόχειρη και κατά προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται πραγματογνωμοσύνη.

Ακόμη, ο Λ. Ρακιντζής εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: