www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΡΑΣΗ: «Στον αέρα» η συμφωνία των τριών


«Εξωπραγματική» χαρακτηρίζει η ΔΡΑΣΗ την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, εκτιμώντας μάλιστα ότι η πιθανότητα να δεχθεί η τρόικα το συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης είναι «μηδενική».

 Όπως υποστηρίζει συγκεκριμένα η ΔΡΑΣΗ, πέρα από το γεγονός ότι τα ισοδύναμα μέτρα που θα εξισορροπήσουν τις πρόσθετες δαπάνες δεν εξειδικεύονται, είναι αδύνατον να μειωθούν οι δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ, έστω σε μία τριετία αντί για την διετία που προβλέπει το Μνημόνιο, χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο και

Εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών 2012


Γενικά πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των βαθμολογικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, άνοδο αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις σε σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου (θεωρητική κατεύθυνση)

Ειδικότερα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμώνπρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη

Το Δημόσιο «παγώνει» πληρωμές και επιστροφές φόρου


Το οικονομικό επιτελείο «παγώνει» πληρωμές, με εξαίρεση την καταβολή μισθών και συντάξεων, και επιστροφές φόρου προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τα ταμεία του Δημοσίου που βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά και να διατηρήσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό.

Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λάβει ήδη το 60% της ετήσιας προβλεπόμενης χρηματοδότησης και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι μέχρι το

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών

Νέο υπουργό Οικονομικών αναζητεί η κυβέρνηση μετά από την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι το όνομα του νέου υπουργού θα ανακοινωθεί πιθανότατα μετά από τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, στην οικία του Πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς αν το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Οικονομικών θα είναι πολιτικός ή τεχνοκράτης, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί να είναι κάποιος τεχνοκράτης και να έχει πολιτική ταυτότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής ακολουθείται ο αρχικός προγραμματισμός σε ό,τι αφορά την ορκωμοσία των βουλευτών αλλά και τις προγραμματικές

Ο καιρός στις 26.06.2012


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν κατά τόπους δίνοντας βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στην Θράκη, περιμένουμε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο