www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό το ξέρατε;

Η παρούσα κρίση δεν είναι οικονομική!

Απλά, πρόκειται για μια ανταλλαγή οργάνων.

Νέο γύρο κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί


Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Σεπτεμβρίου προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά το σημερινό συλλαλητήριο των αυτοκινητιστών στην πλατεία Συντάγματος.

Αίσθηση προκάλεσε η προειδοποίηση που απηύθυνε προς όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Όπως ανέφερε, ο κλάδος θα τους στοχοποιήσει και θα έχουν την αντιμετώπιση που θα έχει και ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Με συνθήματα όπως «το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και «κάτω τα χέρια από το ταξί», αλλά αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και του πρωθυπουργού, οι

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι μαθητές


Σε κινητοποιήσεις, με αποχές, αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια ανά γειτονιά και δήμο της Αθήνας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές. Επίσης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Τις αποφάσεις έλαβε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, με στόχο να στείλουν οι μαθητές -όπως αναφέρουν- το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία.

Επίσης ζητούν:

- Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σχ για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών


Με ευρύτατη συναίνεση υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων κατά προτεραιότητα, καθώς και υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Το νομοθέτημα αφορά τα κακουργήματα υπουργών και υφυπουργών, που δεν διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας τους (εκείνα εξακολουθούν να περνούν μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία), αλλά αργότερα. Κατόπιν πρότασης της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Σκραφνάκη και του εισηγητή του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, δέχθηκε στην ρύθμιση να υπάγονται και οι κακουργηματικές πράξεις των βουλευτών των οποίων αίρεται η ασυλία.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε επίσης να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο και τα

Ιχθυέλαια εναντίον χημειοθεραπείας


Ενοχα για «μπλοκάρισμα» της χημειοθεραπείας κρίνονται τα συμπληρώματα ιχθυελαίων. Αυτό γιατί περιέχουν ορισμένα λιπαρά οξέα τα οποία καθιστούν τους όγκους ανθεκτικούς στα αντικαρκινικά φάρμακα.

Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα υπάρχουν επίσης στον οργανισμό _ παράγονται ως «αντίδραση» στα φάρμακα από τα βλαστικά κύτταρα του αίματος. Ετσι εντοπίστηκαν από τους ειδικούς οι οποίοι τώρα συνιστούν στους καρκινοπαθείς που ακολουθούν χημειοθεραπεία να μη λαμβάνουν τα συμπληρώματα ιχθυελαίου που τα περιέχουν.

«Λιπαρή» αντίδραση των κυττάρων


Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Ουτρέχτης έκαναν πειράματα με ποντικούς με στόχο να διαπιστώσουν πώς οι καρκινικοί όγκοι αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα φάρμακα. Είδαν ότι τα βλαστικά κύτταρα στο αίμα των πειραματόζωων αντιδρούσαν στη δραστική

«Ανθισμένη» αντικαρκινική βόμβα


Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία βασίζεται σε μια παλαιά «ανθισμένη» συνταγή αφού έχει ως βάση της το φυτό κρόκος, αναπτύσσεται από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που την ανέπτυξαν η θεραπεία αποτελεί μια «έξυπνη αντικαρκινική βόμβα» η οποία μπορεί να εντοπίζει και να καταστρέφει ολοσχερώς συμπαγείς όγκους διαφορετικών μορφών της νόσου. Το σημαντικότερο όλων είναι μάλιστα ότι στοχεύει αποκλειστικώς τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς. Εκτιμάται έτσι ότι δεν θα συνδέεται με τις επώδυνες παρενέργειες των συμβατικών χημειοθεραπειών.

Λουλουδάτη θεραπεία


Η θεραπεία ονομάζεται κολχικίνη (πρόκειται για ουσία που εξάγεται από ένα ενδημικό στη Βρετανία είδος κρόκου, γνωστού ως «σαφράν των λιβαδιών» ή «γυμνή κυρία») και αναφορές σχετικά με αυτήν γίνονται ακόμη και σε αρχαίους οδηγούς που αφορούν ουσίες ενάντια στις φλεγμονές. Η κολχικίνη

Προς 48ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί


Σε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόταση για 48ωρη απεργία φαίνεται πως κυριάρχησε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και θα κατατεθεί στον κλάδο προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας και στις 22

Ταξί: Πλήρες άνοιγμα με «ασφαλιστικές δικλείδες»


Πλήρες, αλλά με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ, θα είναι το άνοιγμα του κλάδου των ταξί, όπως υπογράμμισε κατά την εισήγησή του στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, παρουσιάζοντας τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις, όπως η πάταξη της μαύρης αγοράς αδειών, αναφέροντας ότι μόνο την τελευταία 10ετία έχουν αλλάξει χέρια 35.000 άδειες ταξί, ενώ, όπως είπε, υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί αφορολόγητες συναλλαγές 5 δισ. ευρώ.

Εκανε παράλληλα ειδική αναφορά και στις νέες μορφές ταξί, οι οποίες όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν

Γ. Καρατζαφέρης: Βατερλό η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


«Βατερλό» χαρακτήρισε την παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real fm.

Ταύτισε μάλιστα την εικόνα του κ. Παπανδρέου με αυτή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2009.

Σημείωσε ακόμη ότι μετά τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «θα έπρεπε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης

Βέλγιο: «Πράσινο» από τη Βουλή για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας


Ενέκρινε το βελγικό κοινοβούλιο την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου σχετικά με την παροχή δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

Η εγγύηση του βελγικού κράτους στο δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, που αυξάνεται από τα 15,3 στα 34,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ψηφίστηκε όπως αναμενόταν από την πλειοψηφία των βουλευτών, πολλοί από τους οποίους όμως κατήγγειλαν την έλλειψη οικονομικής ολοκλήρωσης

«Ναι» σε ανοιχτές σχολές από τους καθηγητές ΤΕΙ


Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων τάσσονται οι καθηγητές των ΤΕΙ παρά τις ενστάσεις που εκφράζουν ενάντια σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου πλαισίου.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους μετά τη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν, οι καθηγητές παρακολουθούν κριτικά την εφαρμογή του νέου νόμου, εντοπίζουν τις δυσλειτουργίες του, καταγγέλλουν μέσω των Ομοσπονδιών τα σημεία που κατά τη γνώμη τους έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας και παλεύουν για να αλλάξουν τα αρνητικά σημεία.

Επισημαίνουν ωστόσο ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τόσο για το μέλλον των ΑΕΙ όσο και της ίδιας της χώρας» επιβάλλεται τα Ιδρύματα να παραμείνουν ανοιχτά και «σε πλήρη ακαδημαϊκή και ερευνητική λειτουργία προς όφελος της ελληνικής νεολαίας και οικογένειας».

Οι καθηγητές των ΤΕΙ ζητούν «επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τους, για να αντεπεξέλθουν», όπως λένε, στις άμεσες ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών τους αναγκών,

ΔΗΣΥ κατά ΚΚΕ για τους αποκλεισμούς επιχειρήσεων


Επίθεση κατά του ΚΚΕ με αφορμή τους αποκλεισμούς ιδιωτικών επιχειρήσεων από μέλη του ΠΑΜΕ, εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία.


«Τη στιγμή που το ΚΚΕ, προχωρά σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στον σταθμό 902, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εξαντλούν την επαναστατικότητα τους στον αποκλεισμό ιδιωτικών μονάδων, χωρίς τη θέληση των εργαζομένων

ΗΣΑΠ: Διαβεβαιώσεις για ομαλοποίηση των δρομολογίων από αύριο


Τη διαβεβαίωση ότι από αύριο θα σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, δίνει η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες), εκτιμώντας ότι τα δρομολόγια θα ομαλοποιηθούν.

Πάντως, σοβαρά προβλήματα με μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων παρατηρήθηκαν και σήμερα και δεδομένης της απεργίας των ταξί, υπήρξαν μεγάλες ουρές στους σταθμούς, αλλά και συνωστισμός στα βαγόνια του ΗΣΑΠ.


Οι εργαζόμενοι αποδίδουν τη μείωση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στις μετατάξεις 144 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ., ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ για την διευκόλυνση

Νέα αντιπαράθεση για τα σχολικά βιβλία


Βολές από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και εκ των έσω δέχθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, με αφορμή το αίτημά του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την καθυστέρηση της έκδοσης των σχολικών βιβλίων.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Τραγάκης και Βύρων Πολύδωρας, χαρακτήρισαν «απαράδεκτο γεγονός εκφοβισμού και εκβιασμού ανώτατου δικαστικού λειτουργού» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Καρχιμάκη, η οποία ελήφθη με αφορμή την κήρυξη ως παράνομου του διαγωνισμού για την προμήθεια του χαρτιού σχετικά με την έκδοση των σχολικών βιβλίων.

Ζήτησαν επίσης να κληθούν στη επιτροπή τόσο ο κ. Αγγελάρας όσο και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης. Το αίτημα για κλήση των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής, Θ. Τσούρα, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως

Και μέσω ΕΛΤΑ η πληρωμή έκτακτων εισφορών


Τη δυνατότητα πληρωμής των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος παρέχουν στους φορολογούμενους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), στο δίκτυο των 450 αυτοματοποιημένων καταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα.

Για την πληρωμή οι πολίτες πρέπει να προσκομίζουν το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος που τους έχει αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στα καταστήματα

Αντίθετη με την εργασιακή εφεδρεία και η ΓΣΕΕ


Ενα ακόμα μέτρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αδιέξοδων πολιτικών και αποφάσεων, τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της για την εργασιακή εφεδρεία και εκτιμά πως η συγχώνευση – κατάργηση Οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αντί να οδηγεί σε παραγωγική εύρυθμη λειτουργική ανασυγκρότηση του Δημοσίου, κατεδαφίζει κάθε κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις λίστες ανεργίας και το

Σε κλοιό ιδιοκτητών ταξί το απόγευμα η Βουλή


Δυναμικό «παρών» έξω από τη Bουλή ετοιμάζονται να δώσουν το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς στις 16:00 ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης θα ενημερώσει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές ρυθμίσεις που περιέχει το ν/σχ για την απελευθέρωση του κλάδου.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που σήμερα συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία προς τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής έχουν ζητήσει από τους συναδέλφους τους της επαρχίας να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν

Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής λόγω της γιορτής Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα

Ανάκληση μοτοσικλετών ΚΤΜ Duke 125


Σε ανάκληση μοτοσικλετών ΚΤΜ μοντέλο Duke 125 προχωράει η εταιρεία ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε..


Η ανάκληση αφορά συνολικά 92 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται οι βίδες, που συνδέουν τα δύο μισά τής εμπρός δαγκάνας φρένου, να είναι σφιγμένες με σημαντικά χαμηλότερη ροπή από την κανονική (ονομαστική). Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρών φρένου και πίεσης, με συνέπεια ενδεχόμενη

ΒΕΘ: Η κυβέρνηση επιφέρει το οριστικό τέλος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας


Κατηγορηματικά αντίθετο δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ κάνει λόγο για φορομπηχτική πολιτική, που για πολλοστή φορά, έχει ως εξιλαστήριο θύμα τα ακίνητα.

«Το νέο τέλος ακινήτων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Η αγορά των κατασκευών ψυχορραγεί και παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιλέγει να της δώσει ένα ακόμη χαστούκι. Η κυβέρνηση αντί να εργάζεται για την περιστολή των δημόσιων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, εφευρίσκει τρόπους για να επιφέρει

ΣΒΑΠ: Κάθε χτύπημα στην οικοδομή έχει σοβαρό αντίκτυπο στη βιομηχανία


Κάθε χτύπημα στην οικοδομή έχει σοβαρό αντίκτυπο στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία, με αλυσιδωτές συνέπειες, που φθάνουν μέχρι την απασχόληση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός, μετά και από την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Ο κ. Μαθιός τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να προσκαλούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην προσπάθεια

Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ στο ΥΠΟΙΚ για το ειδικό τέλος στα ακίνητα


Χαμηλούς συντελεστές και την εξαίρεση των κοινόχρηστων χώρων και των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από το νέο τέλος στα ακίνητα, ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ με επείγον έγγραφο που απέστειλε σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα από την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή και νέων επιβαρύνσεων στα ακίνητα, πέρα από κάθε δυνατότητα των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σ΄αυτά, το μέτρο θα αποδώσει εισπρακτικά μόνον η ανά τ.μ. επιβάρυνση είναι χαμηλή, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες. Η επιβολή υψηλών τελών ανά τ.μ. με σκοπό τη μεγιστοποίηση των εσόδων, εκτιμάται ότι θα φέρει διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα στην σημερινή οικονομική συγκυρία.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών εξαιρούνται ρητά από το τέλος, για αυτό και οι λογαριασμοί κοινοχρήστων της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνουν σχετική χρέωση. Οι διαχειριστές

Υπό εξέταση τα κίνητρα σε δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθόριων περιοχών


Επανεξετάζεται το καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και το καθεστώς παροχής οικονομικών ή άλλων κινήτρων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.

Το υπουργείο μελετά το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας ως προς τα θέματα των προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει ότι στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει παραδοθεί στο υπουργείο περιλαμβάνεται και «η καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που

Eρωτήσεις για το νέο φόρο στα ακίνητα από την ελάσσονα αντιπολίτευση


Επίκαιρες ερωτήσεις με αφορμή την επιβολή του νέου ειδικού τέλους στα ακίνητα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό οι επικεφαλής του ΚΚΕ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνει πως η επιβολή του τέλους συνιστά «ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα», την ώρα που «η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα δυναμώνει με οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες».

Όπως επισημαίνει, «τα μέτρα αυτά προστίθενται στα χαράτσια που έχουν ήδη επιβληθεί με τη λεγόμενη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, το φόρο επιτηδεύματος, ενώ νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη θα επιβληθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

Εν τω μεταξύ όπως καταγγέλλει, «ετοιμάζονται νέες μειώσεις στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες μειώσεις που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του

Η χοληστερίνη συνδέεται με το Αλτσχάιμερ


Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κιούσου της Φουκουόκα, με επικεφαλής τον Κενσούκε Σασάκι, βρήκαν ότι η υψηλή χοληστερίνη σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με την ανάπτυξη πλακών στον εγκέφαλο, οι οποίες προκαλούν άνοια και Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα επίπεδα χοληστερίνης περίπου 2.600 ατόμων ηλικίας 40 - 79 ετών, χωρίς συμπτώματα Αλτσχάιμερ. Στη συνέχεια, μετά από μακρά παρατήρηση 10 - 15 ετών, οι ερευνητές έκαναν νεκροψία σε 147 από αυτούς, όταν είχαν πεθάνει. Οι 50 εξ αυτών(ποσοστό 34%) είχαν διαγνωστεί με άνοια πριν το θάνατό τους.

Οι νεκροψίες αναζήτησαν πλάκες στον εγκέφαλο, οι οποίες αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» του Αλτσχάιμερ και προκαλούνται από τη συσσώρευση της πρωτεΐνης αμυλοειδούς ανάμεσα στα

Την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ


Με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. θα συναντηθεί το απόγευμα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Εκθεσης.

Στις οκτώ το βράδυ η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Καλαμαριά (πλατεία Δημαρχείου).

Την Τετάρτη το πρωί, στις 10.30, θα

Είδαν σούπερ - Γη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή


Δεκαέξι σούπερ-Γαίες, δηλαδή πλανήτες με μάζα μεγαλύτερη από της Γης, αλλά μικρότερη από αυτήν των λεγόμενων «γιγάντων αερίων» (του Δία, του Κρόνου, του Ποσειδώνα και του Ουρανού) είναι μεταξύ των 50 άγνωστων έως σήμερα εξωπλανητών, τους οποίους είδαν αστρονόμοι στη Χιλή, με τη βοήθεια του ειδικού φασματογράφου HARPS του Νότιου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου.

Μία από αυτές τις σούπερ - Γαίες, όρος που αναφέρεται μόνο στη μάζα και όχι στις συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνειά τους, απέχει τόσο από το άστρο του που, κατά τους ίδιους, θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμη. Ο ΗD85512b, όπως ονόμασαν τον εξωπλανήτη, έχει 3,6 φορές τη μάζα της Γης, ενώ οι θερμοκρασίες εκτιμάται πως κυμαίνονται από τους 30 έως τους 50 βαθμούς, δηλαδή

Ηλ. Μόσιαλος: «Όχι» σε νέα μέτρα, αν εισπραχθούν 54 δισ. ευρώ φέτος

Αν επιτευχθεί ο στόχος για εισπράξεις ύψους 54 δισ. ευρώ φέτος, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού τέλους στα ακίνητα, δεν θα χρειαστούν νέα

Απεργούν για δεύτερη ημέρα εφοριακοί, τελωνειακοί και ταξί

Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν αντιδρώντας στις
ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.


Χωρίς ταξί θα είναι και σήμερα η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα λήξει στις 5 το πρωί της Τετάρτης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Παρέμβαση στη διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της ηγεσίας του υπουργείου,

Παρέμβαση Ομπάμα για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη


«Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι κάνουν κάποια βήματα για την επιβράδυνση της κρίσης αλλά όχι για την άρση της», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μια παρέμβασή του για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ασκώντας κριτική στην ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης.

Μιλώντας σε ισπανόφωνους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι αγορές συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σε αυτές τις πολύ μεγάλες χώρες.

Υπογράμμισε ακόμη τους κινδύνους για τη διεθνή οικονομία από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Όπως υποστήριξε, η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει αδύναμη μέχρι να επιλυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Είναι δύσκολο να υπάρξει συντονισμός όταν έχεις τόσες πολλές χώρες, με διαφορετικές πολιτικές και διαφορετικές οικονομικές πραγματικότητες, που προσπαθούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πορεία. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, νομίζω, αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία όσο

Ο καιρός στις 13.09.2011


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά, πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα νοτιοδυτικά, καθώς και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τις πρωινές κυρίως