www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξί: Πλήρες άνοιγμα με «ασφαλιστικές δικλείδες»


Πλήρες, αλλά με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ, θα είναι το άνοιγμα του κλάδου των ταξί, όπως υπογράμμισε κατά την εισήγησή του στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, παρουσιάζοντας τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις, όπως η πάταξη της μαύρης αγοράς αδειών, αναφέροντας ότι μόνο την τελευταία 10ετία έχουν αλλάξει χέρια 35.000 άδειες ταξί, ενώ, όπως είπε, υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί αφορολόγητες συναλλαγές 5 δισ. ευρώ.

Εκανε παράλληλα ειδική αναφορά και στις νέες μορφές ταξί, οι οποίες όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν
δημιουργήσει, όπως ανέφερε, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.


Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων, οι οποίες τόνισε ότι θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο νόμου, αν και όπως είπε, δεν μπορούν να κινούνται αντίθετα προς την πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος.


Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, στο προωθούμενο νομοσχέδιο θα υπάρχουν εκτός από τα ταξί και διατάξεις που αφορούν στα φορτηγά, κάτι που ουσιαστικά αναιρεί την τριετή μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μεταβατική αυτή περίοδο θα υπήρχε σταδιακή απομείωση της εισφοράς κατά 30% την 1/1/2011, κατά 35% τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 35% το 2013, ώστε το αντίτιμο να είναι πλέον μηδενικό, ενώ από την 1η Ιουλίου 2013 δεν θα υπήρχε καθόλου εισφορά για την είσοδο κάποιου στο επάγγελμα, παρά μόνο διοικητικά τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: