www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ στο ΥΠΟΙΚ για το ειδικό τέλος στα ακίνητα


Χαμηλούς συντελεστές και την εξαίρεση των κοινόχρηστων χώρων και των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από το νέο τέλος στα ακίνητα, ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ με επείγον έγγραφο που απέστειλε σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα από την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή και νέων επιβαρύνσεων στα ακίνητα, πέρα από κάθε δυνατότητα των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σ΄αυτά, το μέτρο θα αποδώσει εισπρακτικά μόνον η ανά τ.μ. επιβάρυνση είναι χαμηλή, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες. Η επιβολή υψηλών τελών ανά τ.μ. με σκοπό τη μεγιστοποίηση των εσόδων, εκτιμάται ότι θα φέρει διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα στην σημερινή οικονομική συγκυρία.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών εξαιρούνται ρητά από το τέλος, για αυτό και οι λογαριασμοί κοινοχρήστων της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνουν σχετική χρέωση. Οι διαχειριστές
πολυκατοικιών έχουν τεράστια δυσκολία να εισπράξουν τα κοινόχρηστα κάθε μηνός και πολλοί είναι που παραιτούνται για το λόγο αυτό. Τυχόν επιβολή του νέου τέλους και στα κοινόχρηστα θα αποτελούσε βόμβα στα οικονομικά των διαχειρίσεων πολυκατοικιών, οι οποίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν από τον επόμενο μήνα και σημαντικά αυξημένο κόστος πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ, τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.


Τέλος, θεωρεί αυτονόητη την μη αποστολή λογαριασμού ειδικού τέλους στα κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ. Όπως υπογραμμίζει, τα ξενοίκιαστα αυτά ακίνητα (επαγγελματικά, παλαιές κατοικίες κλπ.) είναι και θα παραμείνουν εκτός μισθωτικής αγοράς επί πολλά έτη, οι δε ιδιοκτήτες τους ουδεμία δυνατότητα έχουν να πληρώσουν το τέλος, όπως επίσης και το ΦΑΠ, από τον οποίο θα έπρεπε να απαλλάσσονται, καθόσον ουδέν εισόδημα τους αποδίδουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: