www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό εξέταση τα κίνητρα σε δημοσίους υπαλλήλους των παραμεθόριων περιοχών


Επανεξετάζεται το καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και το καθεστώς παροχής οικονομικών ή άλλων κινήτρων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.

Το υπουργείο μελετά το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας ως προς τα θέματα των προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει ότι στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει παραδοθεί στο υπουργείο περιλαμβάνεται και «η καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που
έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και οι υπηρεσίες που έγιναν αποδέκτες αυτών» και διατυπώνεται «πρόταση για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών, ως προς τα θέματα που αφορούν παραμονή και προσέλκυση υπαλλήλων».

Όπως αναφέρει ο κ. Ρόβλιας, στόχος του υπουργείου είναι «η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στις παραμεθόριες περιοχές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης είχε καλέσει το υπουργείο να ενημερώσει αν έχουν εκλείψει οι λόγοι παροχής κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή υπαλλήλων στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές και αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει πλήρως τα κίνητρα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: