www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα αντιπαράθεση για τα σχολικά βιβλία


Βολές από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και εκ των έσω δέχθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, με αφορμή το αίτημά του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την καθυστέρηση της έκδοσης των σχολικών βιβλίων.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Τραγάκης και Βύρων Πολύδωρας, χαρακτήρισαν «απαράδεκτο γεγονός εκφοβισμού και εκβιασμού ανώτατου δικαστικού λειτουργού» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Καρχιμάκη, η οποία ελήφθη με αφορμή την κήρυξη ως παράνομου του διαγωνισμού για την προμήθεια του χαρτιού σχετικά με την έκδοση των σχολικών βιβλίων.

Ζήτησαν επίσης να κληθούν στη επιτροπή τόσο ο κ. Αγγελάρας όσο και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης. Το αίτημα για κλήση των ανώτατων δικαστών απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής, Θ. Τσούρα, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως
κλήση σε απολογία δικαστών.

Ο κ. Τσούρας, πάντως, έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων, που είχε πολλές δεκαετίες να συμβεί, και παρότι τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες για αυτό, παρέπεμψε τους βουλευτές της ΝΔ να προχωρήσουν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ή σε κλήση της υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσούρα, ο κ. Τραγάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να διαβιβάσει, τουλάχιστον, στον πρωθυπουργό τη διαμαρτυρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.


Εξάλλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς χαρακτήρισε «ατυχέστατες» τις δηλώσεις του κ. Καρχιμάκη, καθώς, όπως είπε, «ανακάτεψαν ένα θεσμικό πρόβλημα με προσωπικά ζητήματα χωρίς λόγο, χωρίς να επιτρέπεται και χωρίς να δίνεται διέξοδος στο πρόβλημα».

Ερωτηθείς, από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, απάντησε ότι σε μία με δύο ημέρες θα λάβει τις αποφάσεις του. Γνωστοποίησε ακόμη ότι, ήδη, έχει αποστείλει το αίτημα του κ. Καρχιμάκη στην Αρχή Καταπολέμησης Βρόμικου Χρήματος και για την απάντησή της θα ενημερώσει το βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: