www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο γύρο κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί


Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Σεπτεμβρίου προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά το σημερινό συλλαλητήριο των αυτοκινητιστών στην πλατεία Συντάγματος.

Αίσθηση προκάλεσε η προειδοποίηση που απηύθυνε προς όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Όπως ανέφερε, ο κλάδος θα τους στοχοποιήσει και θα έχουν την αντιμετώπιση που θα έχει και ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Με συνθήματα όπως «το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και «κάτω τα χέρια από το ταξί», αλλά αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και του πρωθυπουργού, οι
αυτοκινητιστές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του κλάδου.

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, ο κ. Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για «συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μεθοδεύεται από εκείνους που έχουν ρημάξει την Ελλάδα τόσα χρόνια» και τόνισε ότι οι αυτοκινητιστές δίνουν «τον υπέρ πάντων αγώνα».

«Δεν είναι η ταξιτζήδες το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι οι ταξιτζήδες που δεν ξέρουν τι πάει να πει πόνος και οικογένεια», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει τα πάντα», ενώ ζήτησε από την αστυνομία να «αντισταθεί στην κυβερνητική λαίλαπα».

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε πως «ο κ. Ραγκούσης να ξέρει πως στο θέμα των ταξί θα είμαστε απέναντί του 100%», αλλά και ο βουλευτής του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο των αγώνα των ιδιοκτητών ταξί.

Χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι σωματείων ταξί και άλλων σωματείων (φορτηγά, ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ που δήλωσαν την συστράτευσή τους με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην αναφορά του κ. Λυμπερόπουλου περί στοχοποίησης βουλευτών. Ανακοίνωσε πως «καταδικάζει απολύτως οποιαδήποτε δήλωση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση βουλευτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: