www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

FT: Η πτώχευση της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη

«Η διάσωση της Ελλάδας απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάλυσή του για τους Financial Times ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου και κάνει την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


Αναφορικά με τον εκτροχιασμό των spread, ακόμα και μετά τη συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας, ο αναλυτής των FT, υποστηρίζει πως «οι οικονομικές αγορές έχουν καταλάβει ότι με ή χωρίς διάσωση, η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει» και λέει πως για να καλυφθεί το τρέχον χρέος και οι τόκοι της χώρας, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια, συνολικό ποσό που ισοδυναμεί σχεδόν με το 100% του ΑΕΠ της χώρας.

Ως λύση για να αποφευχθεί η η χρεοκοπία της Ελλάδας, ο Μίνχαου βλέπει τη σταθεροποίηση του χρέους, πράγμα που σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να γίνει μετά από ένα πολυετές σχέδιο μείωσης του

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σχ για τις ΑΠΕ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Υπέρ τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.


Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίστηκε ανοικτή σε παρατηρήσεις και προτάσεις όλων των κομμάτων καθώς και των φορέων που έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους ώστε να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το νομοσχέδιο.

Σημείωσε ακόμη ότι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των μονάδων λιγνίτη που υπάρχουν σήμερα είναι σαφέστατη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Τόνισε δε την ανάγκη μακροπρόθεσμου σαφούς ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, καθώς, όπως

Πρόταση ΔΕΗ για αύξηση 4,3% στα τιμολόγια ετησίως.

Πραγματικά, είναι η …ευτυχέστερη συγκυρία για τους Έλληνες πολίτες να εφαρμοστεί μία νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μάλιστα της τάξης του 4,3% από φέτος αλλά και …κάθε χρόνο έως το 2013! Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά όντως αυτή είναι η πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού προς την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), η οποία συνοδεύεται και από ένα σχέδιο συνολικότερης αναδιάρθρωσης των τιμολογίων της επιχείρησης.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ότι πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ φέτος.

Βεβαίως, αυτό έχει διαψευσθεί στην πράξη, αφού τα τιμολόγια μπορεί να μην αυξήθηκαν, αλλά αυξήθηκαν …οι λογαριασμοί! Ήδη από τις 15 Μαρτίου λόγω αύξησης σε 11% από 9% του συντελεστή ΦΠΑ που εφαρμόζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ από τον Μάιο έρχεται μία σημαντική

Υποβάθμισε και την Πορτογαλία η S&P

Ισχυρό πλήγμα για την Πορτογαλία αποτελεί η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ιβηρικής χώρας κατά δυο μονάδες, από Α+ σε Α-, από τον οίκο αξιολόγηση Standard & Poor's.Η S&P εκτιμά ότι η Πορτογαλία θα δυσκολευτεί να σταθεροποιήσει το σχετικά υψηλό της χρέος έως το 2013 και ότι ο δανεισμός εμπεριέχει αυξημένους κινδύνους.


Σύμφωνα με την S&P, η αξιολόγηση της βραχυπρόθεσμης δανειοληπτικής ικανότητας μειώθηκε σε A-2 από A-1. Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν που εκδόθηκε η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας αντανακλά τις ανησυχίες της για την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Πορτογαλίας βρισκόταν στο 9,4% του ΑΕΠ το 2009. Το

Υπόθεση Siemens: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη

Των ενεργειών του υπεραμύνθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι ενήργησε μέσα στο πλαίσιο του νόμου και των δυνατοτήτων, όπως επέβαλε το συμφέρον της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εστίασαν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στη διερεύνηση, γιατί δεν καταγγέλθηκε μετά το πέρας των αγώνων η σύμβαση με την προμηθεύτρια του συστήματος C4I, SAIC, αντί της επαναδιαπραγμάτευσης.

Δεν έμειναν κρυφά την εποχή εκείνη ούτε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για παραλαβή της χρήσης, ούτε οι

Κλειστά και πάλι τα κύρια αεροδρόμια της Ισλανδίας λόγω της τέφρας

Έκλεισαν και πάλι σήμερα τα κύρια αεροδρόμια στην Ισλανδία, μόλις μία ημέρα μετά από το άνοιγμά τους στη διεθνή εναέρια κυκλοφορία λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που συνεχίζει να καλύπτει τη χώρα, ανακοίνωσε αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας.


«Φαίνεται ότι για όλα τα διεθνή αεροδρόμια, δεν θα υπάρξουν ούτε απογειώσεις ούτε προσγειώσεις απόψε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας, Γιορντίς Γκουντμουντσντότιρ.

Το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, το Κεφλαβίκ, έκλεισε από τις 07.00 GMT λόγω της υψηλής

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα προβλέπει ο Στρος Καν

«Δυσάρεστη θεραπεία» θα πρέπει να υποστούν οι Ελληνες και να αποδεχθούν εξωτερική βοήθεια, αν θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση χρέους της χώρας του, δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.


Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Στος Καν προβλέπει πολλά δύσκολα χρόνια για τη χώρα μας, σημειώνοντας πως αν δεν βοηθηθούμε, η κατάσταση θα γίνει αφόρητη.

«Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να θεραπευθεί απολύοντας το γιατρό που συνταγογραφεί ένα δυσάρεστο φάρμακο» προσθέτει.

Σημειώνει ακόμη πως «οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών, μετά από πολλά χρόνια απρόσεκτων κινήσεων, θα είναι επώδυνη και δύσκολη. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγουν από αυτή την κατάσταση».
naftemporiki

ΝΔ: Διεγράφη ο Αρ. Παυλίδης

Τη διαγραφή του τέως βουλευτή Δωδεκανήσου Αριστοτέλη Παυλίδη από μέλος του κόμματος αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε υπό τον κ. Ιωάννη Τραγάκη.


Είχε προηγηθεί έγγραφο του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά το οποίο παρέπεμπε τον κ. Παυλίδη στην επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

«Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ότι με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του ο κ.

Ανέκδοτο

Οδηγάει ένας τύπος στην Εθνική και ξαφνικά βλέπει κάποιον στην άκρη του δρόμου, ντυμένο από πάνω ως κάτω στα πράσινα, να του κάνει νόημα να σταματήσει.

Σταματάει ο δικός μας, ανοίγει το παράθυρο και τον ρωτάει "τι συμβαίνει;".

"Είμαι ο μαλάκας με τα πράσινα και θέλω ένα πακέτο τσιγάρα!" λέει ο άλλος.

 Έκπληκτος ο οδηγός του δίνει ένα πακέτο τσιγάρα και συνεχίζει τον δρόμο του.

Το 80% των ενεργών επιχειρήσεων των αλλοδαπών εκτός της Ε.Ε δεν πληρώνει φόρους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αποκτά η απάντηση που έλαβαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης, Κυριάκος Βελόπουλος και Άγγελος Κολοκοτρώνης από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22 Μαρτίου 2010 σε σχέση με την ερώτηση που είχαν υποβάλει με θέμα «Αιτήματα μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων».


Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει του Βουλευτές ότι με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο επιχειρήσεων, βρέθηκαν συνολικά 20178 ΑΦΜ που αφορούν Ενεργές Επιχειρήσεις Αλλοδαπών εκτός της Ε.Ε. Από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2009 προκύπτει ότι

Ανησυχία Κασιμάτη για πιθανές απολύσεις

Την έντονη ανησυχία του για έκρηξη των απολύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2010 εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και τα άλλα μέτρα που εισηγούνται μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη, επισημαίνει ο κ. Κασιμάτης. Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς:

«Αλλάζει το τοπίο στη χώρα μας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία αναμένεται να δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στον τομέα της οικονομίας που θα αργήσει να συνέλθει από το σοκ που θα προκληθεί εάν φυσικά δεν υπάρξουν αναπτυξιακοί στόχοι και μέτρα.

Ο λόγος για τον οποίο ανησυχώ βαθύτατα είναι γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ και αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας

Περισσότερα από 2.000 άτομα μετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, κατά του μηχανισμού στήριξης Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ.Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου και η οδός Σταδίου.

Παράλληλα με την πορεία της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη και πορεία αναρχικών που ζητούν την απελευθέρωση ενός συλληφθέντα, η δίκη του οποίου γίνεται αύριο στο Εφετείο.
Διαβάστε επίσης: http://kryfokamari.blogspot.com/2010/04/blog-post_942.html

Τριετής μείωση μισθών και απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αναπόφευκτα φαίνονται ακόμα και τα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους αφού η αδιάλλακτη στάση πολλών ευρωπαίων εταίρων μας φαίνεται να οδηγεί στην υποχώρηση την ελληνική κυβέρνηση.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

"Πιεζόμαστε από τις διεθνείς αγορές που ποντάρουν στην Ελλάδα," είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε οτι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η ΕΕ αλλά και η ΕΚΤ, εμφανίζουν το ίδιο σκληρό πρόσωπο.

"Μη γελιέστε δεν υπάρχει καλός ή κακός. Και οι τρείς οργανισμοί πιέζουν στην κατεύθυνση ενός τριετούς δύσκολου οικονομικού προγράμματος με στόχο την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στην χώρα", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

"Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και είναι δύσκολες και σκληρές.Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "οτι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθουν την επομενη εβδομάδα και μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία της 19ης Μαϊου, θα έχουμε εκταμιεύσει το ποσό των 9 δις."

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι σε 3 χρόνια θα έχουμε τιθασέψει το χρέος που τρώει τα σωθικά μας και θα βρισκόμαστε σε μια νεα τροχιά ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα ωστόσο το ΧΑ κινείται σε νεα ιστορικά χαμηλά με την πτώση να ξεπερνά το 4%, τον

Δεδομένη η κατάργηση του 14ου μισθού

- Οι τοποτηρητές μας δεν υποχωρούν από την απαίτησή τους



- Ζητούν άμεσο φρένο σε όλες τις πρόωρες συντάξεις


- Διάσκεψη κορυφής στις 10 Μαΐου για το ελληνικό πρόβλημα - Θα εγκριθεί η καταβολή των δανείων.

Ασφυκτικές είναι πλεον οι πιέσεις για κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι ένας όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος και σύμφωνα με πληροφορίες οι τοποτηρητές μας δεν υποχωρούν στην απαίτησή τους.

Στην ερώτηση γιατί ζητούν τόσο επίμονα την εφαρμογή αυτού του σκληρού μέτρου ανταπαντούν οτι έτσι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα αλλά και θα περιοριστεί η σπατάλη!

Το ότι είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για κατάργηση όχι μόνο του 14ου αλλά και του 13ου μισθού το

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σχ για διαμεσολάβηση σε αστικές-εμπορικές υποθέσεις

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα 27 Απριλίου και μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Μαΐου το νομοσχέδιο για «ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, στα πλαίσια ένταξης στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008».


Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος του νομοσχεδίου είναι η εισαγωγή στην εθνική έννομη τάξη του θεσμού της διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Παράλληλα, επιχειρείται η άμεση ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της συναφούς Οδηγίας 2008/52 ΕΚ.

Η διαμεσολάβηση, όπως επισημαίνεται, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία τα μέρη, με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου

ΠΟΜΙΔΑ: Οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νόμου για ιδιοκτήτες ακινήτων

Πληροφορίες για τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νόμου που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα:

* Στη φορολογία κεφαλαίου καταργείται το ΕΤΑΚ και επανέρχεται ο διαβόητος ετήσιος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, με φορολογικό συντελεστή έως και 2%, ακόμη και στα απρόσοδα ακίνητα.

* Στη φορολογία εισοδήματος, καθιερώνεται τεκμήριο διαβίωσης σε ιδιόκτητη κατοικία, καταργείται ουσιαστικά η φοροαπαλλαγή των δαπανών επισκευών κτιρίων, ενώ η φορολόγηση μισθωμάτων παραμένει, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες πάνω από την νέα φορολογική κλίμακα, αφού δεν καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των μισθωμάτων.

* Στις συναλλαγές επί ακινήτων, όπως ανακοίνωσε λεπτομερώς και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, σημειώνονται οι εξής σημαντικές αλλαγές:

1. Καταργούνται ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής ακινήτων.

2. Αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων ως εξής: 8% για το μέχρι 20.000 ευρώ τμήμα της αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και 10% για το πέραν του ποσού αυτού τμήμα της. Η ύπαρξη ή μη πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου.

3. Συνδέεται η χορήγηση της απαλλαγής πρώτης κατοικίας με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόμενου ακινήτου. Συγκεκριμένα χορηγείται απαλλαγή για αγορά κατοικίας : στον άγαμο μέχρι ποσού αξίας 200.000 ευρώ και στον έγγαμο μέχρι ποσού αξίας 250.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα. Στον έγγαμο με αναπηρία τουλάχιστον 67%

Yποβάθμιση σε junk από τη Standard and Poor's

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε επίπεδο junk (υψηλού ρίσκου/υψηλών αποδόσεων) επικαλούμενος αμφιβολίες για τη δυνατότητα της χώρας να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χρέους.


Η S&P υποβάθμισε την χώρα κατά τρείς βαθμίδες στο BB+, στην κατηγορία "junk".

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι προοπτικές είναι αρνητικές γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το χρέος της χώρας ξανά.

Η εξέλιξη αυτή είναι «αποτέλεσμα της νέας εκτίμησης της S&P για τις πολιτικές, οικονομικές και

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη - τα οκτώ οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο τέσσερις παραβιάσεις και δύο παραβάσεις.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
naftemporiki

Καταγγελία για μελάνια @work

Προβλήματα στους εκτυπωτές δημιουργούν τα μελάνια @work

Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα την γνωστή αλυσίδα ΠΛΑΙΣΙΟ για να αγοράσω μελάνια για έναν εκτυπωτή CANON MP-800 που έχω.

Πάντα αγοράζω τα original μελάνια. Εκείνη την ημέρα η υπάλληλος του καταστήματος με έπεισε ότι τα μελάνια @work είναι ακριβώς τα ίδια με τα original σε όλα (ποιότητα εκτύπωσης, διάρκεια, χρώματα κλπ) και αγοράζοντας αυτά θα έχω κέρδος αφού τα μελάνια αυτά έχουν περίπου τη μισή τιμή από τα original.

Έτσι αποφάσισα να τα αγοράσω και να τα δοκιμάσω.

Μετά από μερικές μέρες τελείωσε στον εκτυπωτή μου το ροζ χρώμα και παρ' ότι είχα το original, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το @work και να εκτυπώσω.

Έδωσα την εντολή της εκτύπωσης για μια εργασία που είχε το παιδί μου για το σχολείο και η πρώτη

Επιμένει προκλητικά η ΠΓΔΜ

Επιμένει η ΠΓΜΔ στη χρήση του τίτλου «"Μακεδονική" Προεδρία 2010» για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης


Σε δηλώσεις του στην υπηρεσία του ραδιοσταθμού Deutsche Welle που μεταδίδεται στη σλαβομακεδονική γλώσσα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι ανέφερε ότι ο τίτλος «"Μακεδονική" Προεδρία 2010» είναι ο πλέον κατάλληλος για την επικείμενη προεδρία.

Όπως σημείωσε, «παρέχει την ελάχιστη δυνατή προστασία στην εθνική μας αξιοπρέπεια ως προεδρεύουσας χώρας, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές του ΣτΕ ενώ ταιριάζει και με το

Φραγή στα κινητά των υπουργείων βάζει ο Ραγκούσης

Οι λογαριασμοί των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι των υπουργείων φτάνουν στα ύψη και σε μια δύσκολη εποχή , ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να τους συμμαζέψει!


Να θέσουν φραγή στις τηλεφωνικές κλήσεις των υπαλλήλων των υπουργείων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει κάθε χρόνο τα 6 εκατ. ευρώ, καλεί τα μέλη της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Σε εγκύκλιό του κάνει λόγο για «λελογισμένη χρήση των τηλεπικοινωνιακών μέσων για την περιστολή των δημοσίων δαπανών» επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή.

«Έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ γίνεται ανεξέλεγκτη», αναφέρεται την εγκύκλιο, «με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών».

Κατόπιν όλων αυτών, καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των

Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Πρωτόπαπας: Να ξηλωθούν υπουργοί

Εξοργισμένοι είναι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να τους αφήσει στο σκοτάδι για τις ιστορικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στον τομέα της οικονομίας.


Λένε ότι η σκληρότητα των μέτρων που θα εφαρμοστούν τόσο στα εργασιακά όσο και στο ασφαλιστικό δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με αυτά που έλεγε το κόμμα τους προεκλογικά. “Αλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε”, λένε σε κάθε ευκαιρία και οι περισσότεροι έχουν την πεποίθηση ότι μετά και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Το κλίμα που υπάρχει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αποτύπωσε ανάγλυφα στην τοποθέτηση του ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να δει τους 5 τελευταίους υπουργούς που θα βγουν στην αξιολόγηση, στις επιδόσεις να ξηλωθούν είτε είναι ψηλά είτε από το υπουργικό Συμβούλιο είτε είναι

Παπούλιας: έρχονται πικρές θυσίες γιά τους αδύναμους

“Η Ελλάδα περνάει δυσκολίες οι οποίες δεν οφείλονται ολοκληρωτικά σε μας, αλλά σε πολλούς λόγους και αιτίες, όπως είναι η κερδοσκοπική μανία ορισμένων κύκλων”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην πρώτη παρέμβασή του μετά την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.

Ο κ. Παπούλιας -υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η μάχη θα κερδηθεί αλλά σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί «με πολλές θυσίες και, δυστυχώς, με πικρές θυσίες από τους αδύναμους».
newsit

Αύριο η πρώτη διαγραφή από τον Α. Σαμαρά ;

Πέντε ονόματα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η ¨αρχική” λίστα διαγραφών του Αντώνη Σαμαρά.


Από πολλούς η φράση “ισορροπίες με το χθες δεν θα κάνω” κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα, αλλά και η φράση “το πότε θα κάνω ταμείο θα το δείτε” ερμηνεύονται ως η αρχή του τέλους για στελέχη που πλήγωσαν και με τη στάση τους εξακολουθούν να πληγώνουν την παράταξη.

Όλα δείχνουν πως πρώτο όνομα στη λίστα είναι ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης που επιμένει να δώσει τον παρόν στην αυριανή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη. Αν και λαμβάνει μηνύματα από τη Ρηγίλλης να μην εμφανιστεί, εκείνος επιμένει...

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και τα ονόματα των κυρίων Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Μπασιάκου,

Παπακωνσταντίνου : 'Ερχονται νέα μέτρα

- Αφορούν αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις ακίνητης περιουσίας και αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς



- Ξεκαθάρισε οτι ο μηχανισμός στηριξης θα λειτουργήσει


- Απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά επιβεβαίωσε, με ήπιο τρόπο, ότι έρχεται νέο πακέτο μέτρων.

΄Οπως είπε, το 3ετές πρόγραμμα που θα αποφασιστεί για τη στήριξη της χώρας μας, θα κινείται σε ένα σκληρό και αυστηρό πλαίσιο το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλα τα μέρη. Κι αυτό είπε, θα είναι το σημαντικό σινιάλο προς τις αγορές. Ουσιαστικά ο υπουργός προανήγγειλε περεταίρω αποφάσεις και μέτρα απο την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους με σειρά ιδιωτικοποιήσεων και εκμετάλλευσης - με καλή έννοια όπως είπε- της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , καθώς επίσης και μέτρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, στην οποία περιλαμβάνονται και ζητήματα που αφορούν στην αγορά εργασίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ανέφερε τη μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 10%, ενώ σημείωσε ότι οι μισθοί δεν είναι η μόνη πτυχή της ανταγωνιστικότητας και ανέφερε το παράδειγμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που επίσης θα συμβάλλει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας.

Όλα τα αποφασιστικά μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση αποσκοπούν στη διασφάλιση της

Κραχ στην αγορά! : 700 μονάδες το spread - 6% πτώση στο ΧΑ - 11,30% χάνουν οι τράπεζες!

- Οι αγορές προεξοφλούν χρεωκοπία της Ελλάδας


- Επιμένουν οι φήμες για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

- 'Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ; - Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Βερολίνο

- Τις τελικές αποφάσεις για όλα θα παίρνουν οι ελεγκτές

- Μεγάλη πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ξεπούλημα στις τράπεζες σήμερα στο χρηματιστήριο το οποίο έφτασε κάποια στιγμή να χάνει ακόμα και 7,2%!

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με μεγάλη πτώση 6% στις 1.696 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει πρωτοφανή πτώση 11,22%!

Από τις μετοχές που διακινούνται, 9 σημειώνουν άνοδο, 204 πτώση και 21 παραμένουν σταθερές.

ΣΕΒ: Δεν χρειάζονται μειώσεις μισθών

Την εκτίμηση ότι «η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς μείωση μισθών» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, πρόσθεσε ωστόσο ότι «την ώρα που παλεύουμε να μην υπάρξουν μειώσεις, είναι εκτός πραγματικότητας οι όποιες αυξήσεις».


Μετά από τη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο ΕΕ-ΔΝΤ, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ακόμα ότι «δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που προκαλεί το κράτος».
naftemporiki

«Όχι» ΓΣΕΒΕΕ στις περικοπές μισθών


Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδωτικό τομέα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματίων Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τονίζοντας πως η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα δεν εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος.

«Όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές μισθών, αλλά τουναντίον (απαιτούνται) έστω και ενδεικτικές αυξήσεις στα κατώτερα ημερομίσθια, που θα δώσουν την σημειολογία και το κουράγιο για μια νέα προσπάθεια εξόδου από το τούνελ της ύφεσης και της μιζέριας», σημείωνεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται πως η

Γαλλία: Στις 4/5 η ψηφοφορία για τη βοήθεια στην Ελλάδα

Η συμβολή της Γαλλίας στο σχέδιο δημοσιονομικής αρωγής προς την Ελλάδα θα οριστικοποιηθεί στις 4 Μαϊού, όποτε η διαδικασία θα τεθεί προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου Μπερνάρ Ακουαγιέ.


Η γαλλική συνεισφορά ανέρχεται σε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε δεσμεύσεις πιστώσεων, εκ των οποίων 3,3 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις πληρωμών, διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα που υιοθετήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες και η οποία δεν προβλεπόταν από τις συνθήκες, προϋποθέτει σε πολλές χώρες την έγκρισή της από το κοινοβούλιο.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν πάντως διαβεβαιώσει πως η ψήφιση της διαδικασίας από τα εθνικά κοινοβούλια δεν θα εμποδίσει την ταχεία αποδέσμευση των κεφαλαίων.
naftemporiki

ΕΕ: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα με την Ευρωζώνη όσον αφορά στο πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης – το οποίο απαιτείται για να εξασφαλίσει η χώρα την έκτακτη βοήθεια – σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν


Οι συνομιλίες «βαίνουν καλώς», ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν ενημέρωσε το Κολλέγιο των κοινοτικών επιτρόπων που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, κ. Ρεν επανέλαβε ότι όλες οι χώρες - μέλη της ευρωζώνης έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, με βάση τις αποφάσεις της 25ης Μαρτίου και της 11ης Απριλίου, επισημαίνοντας πως δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά γενικότερα τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας συνολικά στην ευρωζώνη.

Αλ. Τσίπρας: Παραδίδουν την ιδιωτική εκπαίδευση στις ορέξεις των αγορών

Σφοδρή επίθεση σε βάρος της υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).


«Η κ. Διαμαντοπούλου μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και μάλιστα στις πιο ανασφαλείς συνθήκες - σε συνθήκες αναιτιολόγητων απολύσεων, μείωσης μισθών, ελαστικών σχέσεων εργασίας», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για πτυχή μιας συνολικότερης επίθεσης στο οικοδόμημα της δημόσιας παιδείας.

Ο επικεφάλης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι παρακάμπτει το Σύνταγμα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, παραδίδοντας το ιδιωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης στις ορέξεις και τη βουλιμία των αγορών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ μίλησε για ανάκληση των συμφωνηθέντων από την

Ερώτηση Καρατζαφέρη για την επίσκεψη Ερντογάν

Την ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, ζητά να μάθει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.


Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνει ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που θα συνοδεύεται από 10 υπουργούς του, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ενδέχεται να κάνει περιοδεία «θριαμβευτικού τύπου» στη Θράκη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρωτά τον κ. Παπανδρέου, αν θα ανταποκριθεί σε σχετικό επίσημο αίτημα του κ. Ερντογάν.

naftemporiki

ΝΔ: Νομοσχέδιο «σακούλα», οδηγεί σε απαξίωση την εκπαίδευση

Για νομοσχέδιο «σακούλα», που οδηγεί σε απαξίωση την εκπαίδευση και σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, κάνει λόγο η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή την κατάθεση χθες βράδυ του νομοσχεδίου για την Παιδεία.


«Τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φιέστες τελείωσαν. Η κατάθεση του σχεδίου Νόμου, αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανέδειξε ολοκάθαρα την τεράστια απόσταση που την χωρίζει από την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα το χώρο της εκπαίδευσης», παρατήρησε η κ. Βόζενμπεργκ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά : «΄Ενα τέτοιο νομοσχέδιο μόνο νύχτα μπορούσε να κατατεθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση για την πολιτική στο χώρο της Υγείας

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις «βίαιες ανατροπές στο χώρο της υγείας- πρόνοιας», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην ερώτησή του ο κ. Τίπρας τονίζει μεταξύ άλλων, πως το ήδη υποβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δεχτεί στο όνομα της «εξυγίανσης» τη χαριστική βολή από την πολιτική της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, παρά τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το γεγονός ότι οι γενικές εφημερίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και στις αμοιβές των ιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, ενώ η επίσκεψη του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο υπουργείο Υγείας, προϊδεάζει για την εφαρμογή ακόμα σκληρότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον Πρωθυπουργό:

· Ποια μέτρα θα λάβει για την οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας που

Διαφωνεί το 57% των Γερμανών με τη στήριξη της Ελλάδας

Αντίθετη στη στήριξη της Ελλάδας παραμένει η γερμανική κοινή γνώμη, με το 57% των πολιτών να θεωρεί «κακή απόφαση» την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας, σύμφωνα με νέαδημοσκόπηση.


Μόλις το 33% των Γερμανών δηλώνει θετικό στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 24 και του γερμανικού ομίλου WELT.

«Γιατί να πληρώσουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των Ελλήνων;» αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία κρίνεται ότι μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή «θα ήταν ότι καλύτερο για το δικό μας ευρώ».

«Πολλοί Γερμανοί μόνο να ονειρεύονται μπορούν ένα σύστημα συνταξιοδότησης σαν το ελληνικό», συμπληρώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας.
naftemporiki

Στις 18:30 το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια

Στις 18:30 πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια κατά της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, την ώρα που η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προαναγγέλλει κλιμάκωση του αγώνα «ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
naftemporiki

Γενική πρόγνωση καιρού

Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, στην Εύβοια, σε περιοχές της υπόλοιπης ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στις Κυκλάδες και στις Σποράδες, περιμένουμε την Τρίτη 27 Απριλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 - 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 24 - 25 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 13 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα ανέλθουν στους 22 - 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνεόυν δυτικοί –

Οι συνομίληκοι