www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το 80% των ενεργών επιχειρήσεων των αλλοδαπών εκτός της Ε.Ε δεν πληρώνει φόρους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αποκτά η απάντηση που έλαβαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, Κωνσταντίνος Αιβαλιώτης, Κυριάκος Βελόπουλος και Άγγελος Κολοκοτρώνης από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22 Μαρτίου 2010 σε σχέση με την ερώτηση που είχαν υποβάλει με θέμα «Αιτήματα μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων».


Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει του Βουλευτές ότι με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο επιχειρήσεων, βρέθηκαν συνολικά 20178 ΑΦΜ που αφορούν Ενεργές Επιχειρήσεις Αλλοδαπών εκτός της Ε.Ε. Από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικονομικού έτους 2009 προκύπτει ότι

3.038 έχουν υποβάλει δήλωση ΦΕΦΠ

12.982 έχουν υποβάλει δήλωση με μηδενικό φόρο!!! και

4.158 έχουν υποβάλει δήλωση με συνολικό φόρο 9.601.649,86 ευρώ.

Ο μέσος όρος της κατά κεφαλή απόδοσης φόρου για τα 17.140 φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει δήλωση είναι 560,19 ευρώ!!!

Όπως παραδέχεται το υπουργείο βασική προτεραιότητα του είναι η διενέργεια φορολογικών έλεγχων προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την αποτροπή και καταστολή της φοροδιαφυγής. Τέλος επισημαίνεται η πρόθεση του υπουργείου να αντιμετωπίσει το παραεμπόριο και την παραοικονομία.

Ίσως τελικά είναι πιο εύκολο για το υπουργείο να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας παρά να πράξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς το καθήκον τους.

Η απουσία ελέγχων στις επιχειρήσεις αυτές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου πιθανόν να οφείλεται στην «ανοχή» και «κατανόηση» που δείχνουμε ως κοινωνία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των «ταλαίπωρων» αλλοδαπών, όπως αρκετοί συνηθίζουν να τους χαρακτηρίζουν.

Δυστυχώς όμως η «κατανόηση» και η «ανοχή» που δείχνει η ελληνική κοινωνία και πολιτεία απέναντι στην κοινωνική αυτή ομάδα δεν φαίνεται να εκτιμάται ιδιαίτερα με τα παραπάνω αποτελέσματα. Για το πώς δε θα είναι το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας ή ότι θα έχει απομείνει από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, μπορείτε να το διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αυτό το μήνα στα περίπτερα σε δύο αποκαλυπτικά άρθρα.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: