www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Υπόθεση Siemens: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη

Των ενεργειών του υπεραμύνθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Siemens


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι ενήργησε μέσα στο πλαίσιο του νόμου και των δυνατοτήτων, όπως επέβαλε το συμφέρον της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εστίασαν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στη διερεύνηση, γιατί δεν καταγγέλθηκε μετά το πέρας των αγώνων η σύμβαση με την προμηθεύτρια του συστήματος C4I, SAIC, αντί της επαναδιαπραγμάτευσης.

Δεν έμειναν κρυφά την εποχή εκείνη ούτε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για παραλαβή της χρήσης, ούτε οι
διαπραγματεύσεις, ούτε το ότι προχωρήσαμε σε αυτή τη λύση. Κι, όμως, την εποχή εκείνη κανείς δεν αντέδρασε. Σήμερα ερχόμαστε και παριστάνουμε τους λέοντες όλοι κατόπιν εορτής και αφού έχουν πάει τα πράγματα κατ’ ευχήν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος επικαλείται έλλειψη επαρκούς προσωπικού για τον έλεγχο που ζητεί η εξεταστική για την αποκρυπτογράφηση του περιεχομένου από εννέα κούτες με λογαριασμούς από την Ελβετία.

Ο κ. Προβόπουλος σημειώνει ότι λόγω της φύσεως της συγκεκριμένης υπόθεσης, η διερεύνησή της απαιτείται να ανατεθεί σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ) που διαθέτουν υψηλού επιπέδου προσόντα, εμπειρία και εξειδίκευση.

Προσθέτει όμως ότι ήδη έχει ανατεθεί σε έξι υπαλλήλους της ΔΕΠΣ η εξέταση των λογαριασμών της υπόθεσης του Βατοπεδίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του τρέχοντος μηνός και ως εκ τούτου μπορούν στη φάση αυτή να διατεθούν μόνον τρεις υπάλληλοι για την υπόθεση Siemens

Δεδομένης της πληθώρας των προς διερεύνηση στοιχείων και της τυχόν αναγκαιότητας αναζήτησης πρόσθετων ο κ. Προβόπουλος ζητεί από την επιτροπή να γνωστοποιήσει στην ΤτΕ την απώτερη ημερομηνία, μέχρι την οποία πρέπει να υποβληθεί η σχετική έκθεση των εμπειρογνωμόνων, δεδομένου ότι η πληρότητα αξιολόγησης των στοιχείων συναρτάται με το διαθέσιμο χρόνο.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: