www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ανησυχία Κασιμάτη για πιθανές απολύσεις

Την έντονη ανησυχία του για έκρηξη των απολύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2010 εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και τα άλλα μέτρα που εισηγούνται μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη, επισημαίνει ο κ. Κασιμάτης. Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς:

«Αλλάζει το τοπίο στη χώρα μας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία αναμένεται να δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στον τομέα της οικονομίας που θα αργήσει να συνέλθει από το σοκ που θα προκληθεί εάν φυσικά δεν υπάρξουν αναπτυξιακοί στόχοι και μέτρα.

Ο λόγος για τον οποίο ανησυχώ βαθύτατα είναι γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις
πολύ σημαντικές αλλαγές που θα μας επιβληθούν. Η ελαστικοποίηση ωραρίου για παράδειγμα, εάν τελικά εφαρμοσθεί με ασφαλιστικές δικλείδες, θα αποτελεί την πιο ανώδυνη λύση ενώ αντίθετα οι απολύσεις εργαζομένων την πιο επώδυνη.

Θα εκτινάξουν την ανεργία πάνω από το 20% και αυτά που αναμέναμε να συμβούν το 2011, θα συμβούν δυστυχώς πρόωρα, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, με αποτέλεσμα την κοινωνική έκρηξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: