www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Παραδίδουν την ιδιωτική εκπαίδευση στις ορέξεις των αγορών

Σφοδρή επίθεση σε βάρος της υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).


«Η κ. Διαμαντοπούλου μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και μάλιστα στις πιο ανασφαλείς συνθήκες - σε συνθήκες αναιτιολόγητων απολύσεων, μείωσης μισθών, ελαστικών σχέσεων εργασίας», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για πτυχή μιας συνολικότερης επίθεσης στο οικοδόμημα της δημόσιας παιδείας.

Ο επικεφάλης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι παρακάμπτει το Σύνταγμα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, παραδίδοντας το ιδιωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης στις ορέξεις και τη βουλιμία των αγορών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ μίλησε για ανάκληση των συμφωνηθέντων από την
υπουργό Παιδείας και παραχώρηση στους κανόνες αγοράς, η οποία αποτελεί αρχή πολλών κινδύνων για το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. «Ενώ υπήρχαν συμφωνίες, που ουσιαστικά οριοθετούσαν τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων πρωτίστως ως κέντρα εκπαίδευσης και πολιτισμού και δευτερευόντως επιχειρήσεις, ανετράπησαν την τελευταία στιγμή χωρίς καμία συνεννόηση με την ΟΙΕΛΕ», υποστήριξε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: