www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Όχι» ΓΣΕΒΕΕ στις περικοπές μισθών


Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδωτικό τομέα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματίων Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τονίζοντας πως η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα δεν εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος.

«Όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές μισθών, αλλά τουναντίον (απαιτούνται) έστω και ενδεικτικές αυξήσεις στα κατώτερα ημερομίσθια, που θα δώσουν την σημειολογία και το κουράγιο για μια νέα προσπάθεια εξόδου από το τούνελ της ύφεσης και της μιζέριας», σημείωνεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται πως η
οποιαδήποτε ρύθμιση για τα μισθολογικά είναι αποκλειστική ευθύνη των κοινωνικών εταίρων.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, μόνο οι αλλαγές στη γραφειοκρατία, τη σπατάλη και αδιαφανή διαδικασία στη λειτουργία του, αλλά και στην εγκατάλειψη της πελατειακής συμπεριφοράς του, θα δώσουν ανάσες και πνοή στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. «Δεν εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα από το μισθολογικό κόστος. Άλλες είναι οι αιτίες του κακού», τονίζεται .

Παράλληλα η Γενική Συνομοσπονδία προειδοποιεί ότι οποιεσδήποτε περικοπές θα οδηγήσουν, εν μέσω ύφεσης, σε ένα καθοδικό καταστροφικό φαύλο κύκλο : ακόμα λιγότερη κατανάλωση, λιγότερα έσοδα στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, μικρότεροι τζίροι και κέρδη, περισσότερες απολύσεις και λουκέτα στις επιχειρήσεις.

«Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την λύση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και των Επιχειρήσεων. Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη. Ένα Σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο φυσικά οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό ρόλο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: