www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νεκρός σε τροχαίο ο προπορευόμενος για τη δημαρχία Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

Πιθανολογείται ανακοπή ενώ οδηγούσε


Σε τροχαίο δυστύχημα στον Περισσό έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας ο 46χρονος Γιώργος Αποστολάκης, προπορευόμενος με 33,5% για το δήμο Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και τέως δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, πιθανότατα ο 46χρονος έπαθε καρδιακή ανακοπή την ώρα που οδηγούσε με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί το αυτοκίνητό του με άλλα δύο αυτοκίνητα.

Ο Γιώργος Αποστολάκης ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο, ενώ διενεργείται

Ο καιρός στις 09.11.2010

Βροχές στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με καταιγίδες κατά τόπους και νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 23 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης τοπικά οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η

Ταχυκαρδία: Πότε είναι αθώα και πότε επικίνδυνη

Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο ένας άνθρωπος να νιώθει ένα 'φτερούγισμα' στην καρδιά του ή ότι 'χάνει' έναν παλμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά είναι αθώα, τουλάχιστον στους νεότερους. Ενίοτε όμως συνοδεύονται από ξαφνική δύσπνοια ή ζάλη και προκαλούν ανησυχία. Τότε χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης γιατί δεν είναι όλες οι ταχυκαρδίες ίδιες.


Η ταχυκαρδία είναι ένας γενικός όρος που αφορά όλες τις περιπτώσεις όπου οι καρδιακοί παλμοί υπερβαίνουν τους 100 ανά λεπτό. Φυσιολογικά οι καρδιακοί παλμοί ενός ανθρώπου σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό, με τους επαγγελματίες αθλητές να έχουν χαμηλότερες τιμές και τα βρέφη υψηλότερες.

Κάθε καρδιά λειτουργεί με τους δικούς της σταθερούς ρυθμούς χάρη σε ένα αξιόλογο ηλεκτρικό σύστημα, βάσει του οποίου το αρχικό ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται από το φλεβόκομβο και άγεται αρχικά στους κόλπους και στη συνέχεια περνά στις κοιλίες διαμέσου μιας ενδιάμεσης 'γέφυρας' (κολποκοιλιακός κόμβος).

Αυτή η αλληλουχία παραγωγής και μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος επαναλαμβάνεται περίπου 100.000 φορές την ημέρα και έχει ως αποτέλεσμα ισάριθμες συστολές της καρδιάς κατά

Ένας στους τρεις μετανάστες που πάσχουν από φυματίωση αρνείται τη θεραπεία

Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας πρόβλημα για την δημόσια υγεία.


Τα παραπάνω επισημαίνονται σε αναρτημένη ανακοίνωση του Nοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ) που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαn στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση, δεν προσήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ειδική θεραπευτική αγωγή.

Στην έρευνα χαρακτηρίζονται τρομακτικά υψηλά τα επίπεδα των μεταναστών που παρουσιάζουν

Υποσχέσεις Λοβέρδου στους μετανάστες του κέντρου υποδοχής προσφύγων Λαυρίου

Την εκκένωση του ενός από τα τρία κτίρια του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από τους μετανάστες που κατοικούν σε αυτά.


Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος τα κτίρια που στεγάζονται περίπου 500 μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, ενώ θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα τουλάχιστον τουλάχιστον το ένα κτίριο, καθώς η στατική μελέτη που έχει γίνει, το κρίνει ως ακατάλληλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των μεταναστών, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι οι 60 από τις 130 οικογένειες θα μεταστεγαστούν σε κτίριο του δήμου Λαυρίου και οι υπόλοιποι θα μπορούν προσωρινά να μείνουν σε κοντέινερς τα οποία θα τοποθετηθούν σε διπλανό οικόπεδο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Κούρδων προσφύγων Σακίρ Σαμπαρντί τόνισαν ότι ζουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κάθε έξι μήνες παίρνουν κίτρινη κάρτα και συνεχώς κάνουν αιτήσεις για

Σταύρωνε ψηφοδέλτια την ώρα της καταμέτρησης

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών οδηγήθηκε εκπρόσωπος δημοτικού συμβούλου που κατηγορείται ότι την ώρα της καταμέτρησης έβαζε σταυρούς προτίμησης υπέρ του.


Τις κινήσεις του αντιλήφθηκε ο δικαστικός

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, καθώς δεν έχει θεσμοθετηθεί ο τρόπος χορήγησης αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας.


Σύμφωνα με το Ν. 2644/1998 οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας που λειτουργούσαν, θεωρήθηκε ότι λειτουργούν νόμιμα εφόσον υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση αδείας.

Έκτοτε οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους, ενώ η εκκρεμότητα παρατείνεται απλώς με νομοθετήματα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι "η επ' αόριστον ανοχή της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, οι

Ακόμα πιο κοντά στην απαρχή του σύμπαντος

Διαδοχικά «Μίνι Big Bang» κατάφερε να αναδημιουργήσει για πρώτη φορά ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής CERN, προκαλώντας συγκρούσεις ιόντων μολύβδου αντί πρωτονίων, με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός (0,999) και αναπαράγοντας συνθήκες πολύ κοντά σε αυτές που επικρατούσαν κατά την απαρχή του σύμπαντος.


Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) δημιούργησαν θερμοκρασίες πάνω από δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές πιο υψηλές από αυτές που επικρατούν στο κέντρο του Ήλιου μας, οι οποίες είναι οι υψηλότερες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε πείραμα.

Αφάνταστα υψηλές ήταν και οι πυκνότητες που επιτεύχθηκαν, ανάλογες με αυτές σε ένα άστρο νετρονίων, που ισοδυναμούν με τη συμπίεση της ύλης της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου στο

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Το αυστηρό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αξιόπιστο χρειάζονται όμως και πρόσθετα μέτρα»

«Το αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστο» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος, εκ νέου, στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», καθώς οι ελληνικές αρχές, όπως είπε, είναι αποφασισμένες να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup αφού επισήμανε την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2010, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στην Αχαΐα - 30 σκεπές καταστράφηκαν και αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν άφησε τίποτα όρθιο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συναγερμό.


Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο δυνατός ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα την περιοχή Καραμεσινέικα του Δήμου Μόβρης, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Η ένταση και η ταχύτητα του ανέμου ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να σαρώσει τουλάχιστον 30 σκεπές σπιτιών, να ξεριζώσει λιοστάσια, ενώ εκατοντάδες τζαμαρίες σπιτιών έσπασαν.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες στην περιοχή με τους αγρότες να βλέπουν τους

Προς ανακαταμέτρηση ψήφων σε Μοσχάτο και Ταύρο

Στην... ψήφο κρίνεται η δεύτερη θέση στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, η οποία οδηγεί στον επόμενο γύρο των εκλογών.


Η μικρή διαφορά ανάμεσα στους Βασ. Σπανάκη και τον Άρη Κρεμμύδα είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί αίτηση στο πρωτοδικείο για άμεση ανακαταμέτρηση

Σε τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση σταυρών στη Θεσσαλονίκη

Τρεις βδομάδες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στους υποψήφιους των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


«Η καταμέτρηση γίνεται με καθυστέρηση" επειδή, όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου , μέχρι χθες το μεσημέρι, δεν είχαν φτάσει στα δικαστήρια 50 σάκοι με ψηφοδέλτια

Κατά συνείδηση ψήφο συστήνει στους ψηφοφόρους του ο Στ. Παπαθεμελής

Υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση τάχθηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής για τις εκλογές στον δεύτερο γύρο στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και τον Γιάννη Μπουτάρη.


Είπε ακόμα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα έχει μια δυναμική και αυτόνομη παρουσία.

Απομένουν οι τοποθετήσεις της προσκείμενης στους οικολόγους παράταξης, αλλά και της παράταξης που υποστηρίχθηκε από τον

Διαρρήκτες «χτύπησαν» ξημερώματα το γραφείο του Κυρ. Βελόπουλου

Στόχος διάρρηξης έγινε το γραφείο του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελλόπουλου, μετά τη εκλογική διαδικασία, στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με καταγγελία της υπεύθυνης του γραφείου του πολιτικού , άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα και ερεύνησαν τους εσωτερικού χώρους αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν αφαίρεσαν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

Η διάρρηξη προσδιορίζεται ότι έγινε μετά τις 4 τα ξημερώματα αφού μέχρι εκείνη την ώρα το γραφείο του υποψήφιου περιφερειάρχη ήταν ανοικτό και γεμάτο

Ανάκληση για 1.439 Ι.Χ. Suzuki

Την ανάκληση 1.439 Ι.Χ. μάρκας Suzuki και μοντέλου SX4 2WD 1.6L ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή λόγω προβλήματος στις βίδες των εξωτερικών καθρεπτών.


Τα εν λόγω οχήματα παράχθηκαν από τις 31 Μαΐου 2007 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2009 και έχουν πανελλαδικό εύρος πλαισίων από JSAGYA21S0000107882 έως JSAGYA21S00207083.

Σε αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν οι βίδες στήριξης των εξωτερικών καθρεπτών καθώς ενδέχεται να προκαλείται συντονμισμός στο κρύσταλλο και να

Πομπηΐα: Για νέες καταρρεύσεις κτιρίων προειδοποιεί η κυβέρνηση

Περισσότερα κτίρια στην αρχαία πόλη της Πομπηίας θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, προειδοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τις μάχες.

Ο υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι επιθεώρησε την Κυριακή την περιοχή και προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια.

Εκπρόσωπος της αρχαιολογικής διεύθυνσης της Πομπηίας δήλωσε ότι δεδομένου του αριθμού των κτιρίων που χρειάζονται αναστήλωση, νέες ζημιές είναι σχεδόν «αναπόφευκτες».

«Πρόκειται για μια τεράστια περιοχή που χρειάζεται συντήρηση και πόρους» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρόεδρος χαρακτήρισε την κατάρρευση του κτιρίου των μονομάχων «ντροπή

Η νεώτερη Ελλάδα του Αξελού

΄Αραγε ποια είναι η μοίρα μιας χώρας που εβδομήντα χρόνια μετά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο και τον ανασχηματισμό του σύγχρονου κόσμου στο τέλος του εικοστού αιώνα, παραμένει ακόμα αντιμέτωπη με τα ίδια ιδεολογικά και πολιτισμικά προβλήματα; Μήπως τελικά, η σημερινή μελαγχολική και υπό κατάρρευση Ελλάδα είναι και σύμπτωμα των άλυτων ακόμα αντιφάσεών της;


Τα ερωτήματα αυτά και άλλα πολλά και κρίσιμα, ανακύπτουν από την ανάγνωση του μικρού αλλά εξαιρετικά πυκνού δοκιμίου με τον τίτλο «Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας» του φιλόσοφου Κώστα Αξελού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Τα ζητήματα που θέτει παραμένουν ακόμα στο επίκεντρο της συζήτησης για τη συγκρότηση και την ταυτότητα της νεοελληνικής κοινωνίας και φαντάζουν τραγικά επίκαιρα, παρόλο που το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1954. Τότε πια ο Αξελός ήταν στο Παρίσι, εργαζόταν στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) και ετοίμαζε τις διδακτορικές του διατριβές «Ο Μαρξ στοχαστής

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος με... κρυστάλλους

Ειδικοί κρύσταλλοι τους οποίους χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες αντί για μπαχαρικά, κατάφεραν να παρασκευάσουν γευστικά γεύματα που αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και μειώνουν την όρεξη. Πρόκειται για την πιο «ανώδυνη» μέθοδο απώλειας βάρους που έχει περιγραφεί ποτέ.


Οι κρύσταλλοι «Sensa Tastant», μάλιστα, βελτιώνουν σημαντικά τη γεύση και τη μυρωδιά των φαγητών και παράλληλα στέλνουν λανθασμένα σήματα στον εγκέφαλο, ώστε αυτός που τους καταναλώνει να αισθάνεται πως έχει χορτάσει, καταναλώνοντας πολύ μικρότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που συνήθιζε να τρώει.

Η μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και στις μελέτη συμμετείχαν 1.400 άτομα. Όπως φάνηκε, η βρώση τους μειώνει την όρεξη, κυρώς, των λαίμαργων.

Από τις μετρήσεις που έγιναν, παχύσαρκοι εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν οι κρύσταλλοι (μάλιστα όχι οι γευστικοί), έχασαν περίπου 13 κιλά σε έξι μήνες, ενώ άλλοι εθελοντές έχασαν περίπου ένα κιλό.

Ο νευρολόγος δρ Άλαν Χιρς του Ιδρύματος Ερευνών και Θεραπείας Οσμής και Γεύσης του Σικάγο, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ότι τα αρώματα μιας τροφής συμβάλλουν σε ποσοστό

e-«πόλεμος» μεταξύ Google και Facebook

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Facebook και της Google, με φόντο τα δεδομένα που τηρούν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.


Η Google αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Gmail, απαγορεύοντας στο Facebook να αντλεί τα στοιχεία από τις επαφές των χρηστών μιας από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Πώς μεταφέρονταν τα δεδομένα

Μέχρι σήμερα το Gmail επέτρεπε στους χρήστες του να μεταφέρουν αυτόματα τα στοιχεία των επαφών τους σε άλλες ιστοσελίδες.

Πολλοί χρήστες του Facebook χρησιμοποιούσαν αυτή τη δυνατότητα για να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι με τους οποίους ανταλλάζουν email έχουν προφίλ στην ιστοσελίδα, απλά πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του λογαριασμού τους στο ειδικό

Μοριακή μέθοδος μετατρέπει το δέρμα απευθείας σε αίμα

Οι ασθενείς που χρειάζονται μεταγγίσεις θα αρκεί στο μέλλον να δίνουν ένα μικρό δείγμα από κύτταρα δέρματος και οι γιατροί θα αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν το αίμα στο εργαστήριο, υπόσχονται οι Καναδοί ερευνητές που ανέπτυξαν τη μέθοδο.

Κύτταρα αίματος -ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια, έχουν παραχθεί στο παρελθόν χρησιμοποιώντας εμβρυακά βλαστικά κύτταρα, τα οποία είναι τα πιο «ευέλικτα» ανθρώπινα κύτταρα και μπορούν να δώσουν οποιονδήποτε τύπο ιστού στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτή τη φορά, όμως, οι ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τα δερματικά κύτταρα απευθείας σε κύτταρα αίματος, μια προσέγγιση που αφενός επιταχύνει τη διαδικασία, αφετέρου αυξάνει την ασφάλειά της: τα εμβρυακά βλαστοκύτταρα συχνά αναπτύσσονται εκτός ελέγχου και σχηματίζουν

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σήμερα το πρωί. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν ακολουθούμε μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο».

Μιλώντας στο περιθώριο των εορτασμών για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε η στάση της Ελλάδας

Υγιές πολιτικό κλίμα και σταθερότητα ζητά ο ΣΕΒ

Έκκληση στον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκτιμώντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον της χώρας.


"Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία μας. Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του", υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε "ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας" το χθεσινό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. "Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα. Αναδέχεται υπεύθυνα

Χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν οι πολίτες Αλβανίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Την κατάργηση της βίζας για την είσοδο στη ζώνη Σένγκεν των πολιτών της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε.


Το καθεστώς ελεύθερης εισόδου θα αρχίσει να ισχύει από τα μέσα Δεκεμβρίου και δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους βιομετρικών διαβατηρίων να εισέλθουν στη ζώνη Σένγκεν για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των φόβων που είχαν εκφράσει Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία ότι οι δύο χώρες δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων που να δικαιολογούν την κατάργηση της βίζας, η Κομισιόν διαβεβαίωσε γραπτώς όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ότι θα επιτηρεί στενά τις μεταναστευτικές ροές από όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Οι επιφυλάξεις είχαν ενισχυθεί και από την ξαφνική αύξηση των αιτούντων άσυλο από τη Σερβία και την ΠΓΔΜ όταν τον περασμένο Δεκέμβριο απέκτησαν δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στη ζώνη

Γιάννης Ραγκούσης: Τώρα ψηφίζουμε για τον Καλλικράτη

Την εκτίμηση ότι το πολιτικό μήνυμα ελήφθη από την κάλπη της 7ης Νοεμβρίου και στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών τα συμπεράσματα θα είναι αμιγώς αυτοδιοικητικά εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών. «Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, το πολιτικό σκέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης.


Ο υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, έβαλε και τον αυτοδιοικητικό πήχη για την εκλογική αναμέτρηση της 14ης Νοεμβρίου. "Για μας την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνο οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη, οι γνώσεις, τα προσόνται και η αποφασιστικότητα των υποψηφίων να κάνουν πράξη αυτές τις αρχές και τις αξίες", σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι "το σημαντικό είναι πως η χώρα όπως ακριβώς επιδιώξαμε, απομακρύνθηκε οριστικά χαρη στη σοφή ψήφο του ελληνικού λαού από μια δραματική περιπέτεια πολιτικής αστάθειας στην οποία κινδύνευε να την οδηγήσει η εθνικά ανεύθυνη στάση της

Ήττα και των δύο μεγάλων κομμάτων είδε η Ντόρα Μπακογιάννη

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν η απόρριψη», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, για το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ανεξάρτητη βουλευτής πρόσθεσε ότι πρόκειται για πολιτική απάντηση στα πολιτικά διλήμματα που έθεσαν στους πολίτες οι κομματικές ηγεσίες.


"Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί: Περίπου 1.100.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για τη ΝΔ σε σχέση μάλιστα με την μεγάλη της ήττα του 2009", ανέφερε.

"Απέναντι σ΄ αυτό το στρατηγικό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου υπάρχει μια κοινωνία που αγωνιά και περιμένει πραγματική πολιτική. Η κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση, ζητά ειλικρίνεια, θέλει δράση και περιμένει να δει αποτελέσματα", πρόσθεσε.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της στην Κρήτη για την ψήφο που έδωσαν στον ανεξάρτητο υποψήφιο Δημ. Γιαννουλάκη. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης πέρασε στο δεύτερο γύρο των εκλογών,

Το «Καλύτερο Μουσείο του Κόσμου» θέλει τα μάρμαρά του πίσω

Ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των μαρμάρων η ψήφιση του Μουσείου της Ακρόπολης ως του “Καλύτερου Μουσείου του Κόσμου” στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο Γ. Νικητιάδης.


O υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρέλαβε το βραβείο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο.

Ο Γ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία τονίζοντας ότι με την κίνησή τους άνοιξαν την πόρτα για την επιστροφή των μαρμάρων της

Το notebook βλάπτει τη γονιμότητα

Η εικόνα ανθρώπων, και κυρίως νέων, που κάθονται σε ένα καναπέ ή μία καρέκλα με το «λάπτοπ» πάνω στα πόδια τους είναι αρκετά συχνή και γνώριμη. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι η στάση αυτή με το φορητό υπολογιστή σε άμεση επαφή με το σώμα μας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα και τη γονιμότητά του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Η μελέτη, υπό τον ουρολόγο δρα Γιεφίμ Σέινκιν του πολιτειακού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility and Sterility" (Γονιμότητα και Στειρότητα), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, εξέτασε τις περιπτώσεις 29 νεαρών ανδρών, που ισορροπούσαν ένα φορητό υπολογιστή (λάπτοπ) στα γόνατά τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν την θερμοκρασία που αναπτυσσόταν στο όσχεο των ανδρών και διαπίστωσαν πολύ γρήγορη υπερθέρμανση της περιοχής, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την μελλοντική

Νέα δεδομένα στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Νέα εξέταση Βρετανών επιστημόνων επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών, μία τεχνική διαγνωστικού ελέγχου εμβρύων, η οποία μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις πιθανότητες σύλληψης μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες αποτελούν την κυριότερη αιτία αποτυχίας (γύρω στο 70%) της κύησης πριν τα γονιμοποιημένα ωάρια εμφυτευτούν στη μήτρα.

Η νέα τεχνική μπορεί να προβλέψει καλύτερα τη βιωσιμότητα του εμβρύου, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στην εξωσωματική εγκυμοσύνη το έμβρυο κατά την πέμπτη μέρα της ανάπτυξης του φτάνει στο στάδιο της βλαστοκύστης και είναι έτοιμο να εμφυτευτεί ξανά στην μήτρα της μητέρας.

Η βλαστοκύστη έχει δύο μέρη, ένα μικρό σφαιρίδιο κυττάρων που θα εξελιχτεί στο μωρό και ένα

Λούκα Κατσέλη: Υπεύθυνη η περαίωση για την αποχή

Αναγνωρίζοντας πως ο τρόπος εφαρμογής της περαίωσης υπήρξε λανθασμένος, η κυρία Κατσέλη απέδωσε σε τέτοιου είδους κυβερνητικούς χειρισμούς το μεγάλο ποσοστό αποχής και τη λευκή ψήφο στις χθεσινές εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.


"Εάν δώσουμε σε όσους απείχαν ή ψήφισαν λευκό το μήνυμα ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα διαπραγματευθούμε με σθένος αυτά που μπορούμε να διαπραγματευθούμε, ότι θα υλοποιήσουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς αυτά που μπορούμε για να έχουμε μια άλλη οικονομία, και να μη κάνουμε γκάφες, σαν και αυτές που έχουμε κάνει, πιστεύω ότι αυτό τον κόσμο θα τον έχουμε πάντοτε δίπλα μας. Η περαίωση έτσι όπως έγινε ήταν λάθος. Όχι η περαίωση ως περαίωση, αλλά ο τρόπος εφαρμογής. Άρα πρέπει να προσέχουμε

Ευαγ. Βενιζέλος: Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος νεύρων

Πολλά σκαμπανεβάσματα, συνεχή ένταση και πόλεμο νεύρων βλέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι «το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι πολύ καθαρό και πάρα πολύ απλό».


"Δεν ακολουθούμε μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο", σημείωσε για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, μιλώντας στο περιθώριο των εροτασμών για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Πρόσθεσε ότι η στάσ ητης Ελλάδας έχει σταθερό πλαίσιο αναφοράς το διεθνές δίκαιο. "Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση αλλά δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την

Μεγάλα κύματα απειλούν τη δυτική και νοτιοδυτική Γαλλία

Προειδοποίηση για πολύ ισχυρά κύματα στη Βρετάνη και στις ακτές του Σαράντ, του Ζιρόντ, του Λαντ και της Χώρας των Βάσκων εξέδωσε σήμερα η Γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ζώνη που απειλείται στην Βρετάνη εκτείνεται ανάμεσα στο Περό-Γκυρέκ και στην Αν ντε λ'Εγκιγιόν όπου τα κύματα αναμένεται να φτάσουν τα έξι με επτά μέτρα και στη διάρκεια της νύχτας ακόμα και τα εννιά μέτρα, διευκρινίζει η υπηρεσία.

Στην Ακιταίν, η προειδοποίηση ισχύει από τη Δευτέρα στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 09:00 τοπική ώρα (10:00

Η τρόϊκα σήμερα στην Αθήνα

Κλιμάκιο στελεχών της τρόικας έρχεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει τους τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Σ. Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Π. Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) θα βρεθούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ήτοι τρεις ημέρες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού στην Βουλή.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση πως η εισήγηση της τρόικας για την εκταμίευση των 9 δισ. ευρώ της τρίτης δόσεως του μηχανισμού χρηματοδοτικής στηρίξεως θα είναι θετική. Τα ίδια στελέχη αποσαφηνίζουν πως οι στόχοι της Κυβέρνησης και της τρόικας αναφορικά με το έλλειμμα μετρώνται σε απόλυτα νούμερα και δεν εξαρτώνται από τη διακύμανση του ΑΕΠ.

Όπως υπογραμμίζουν, σήμερα σε απόλυτα νούμερα ο στόχος για το 2010 είναι το έλλειμμα να μειωθεί στα 18,6 δισ. ευρώ και για το 2011 υποχρέωση της χώρας είναι το έλλειμμα να περιοριστεί

Απείχε ένας στους δύο

Ισχυρό πολιτικό μήνυμα έδωσαν χθες οι πολίτες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, γυρνώντας την πλάτη στις κάλπες και μετατρέποντας το δικαίωμα-υποχρέωση της άσκησης του εκλέγειν σε ηχηρή αρνητική απάντηση συνολικά για το πολιτικό σύστημα.


Με την αποχή να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ που στην πρωτεύουσα έφτασε το 58%, στον Πειραιά 57% και στη Θεσσαλονίκη 47%, ένας στους τρεις πολίτες -για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές- επέλεξε να μη συμμετέχει καν στη διαδικασία. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους η αποχή στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 για το Λεκανοπέδιο ήταν μόλις 30% με υψηλότερο ποσοστό το 42%. Από αυτά τα μεγέθη προκύπτει σαφώς η δυσαρέσκεια προς πάσα κατεύθυνση και υποβόσκει ο θυμός ιδιαίτερα των κατοίκων των αστικών κέντρων που βιώνουν καθημερινά μεγάλα προβλήματα,

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ και αναφορές στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα κάνει στο σύνολό του ο διεθνής τύπος, δίνοντας έμφαση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για αναίρεση του ενδεχομένου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.


Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διεκδικεί τη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές τις οποίες χαρακτηρίζουν ως δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι από την ημέρα που εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να ικανοποιήσει τόσο τις διεθνείς αγορές όσο και τους Έλληνες πολίτες και υπογραμμίζει ότι χθες διεκδίκησε τη νίκη και στα δύο επίπεδα.

Επίσης οι New York Times παραθέτουν τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα προσφύγει στη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ακόμη η εφημερίδα κάνει αναφορές στο θυμό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων και σχολιάζει τα συλλαλητήρια, υπενθυμίζοντας το τραγικό

Οι 13 περιφέρειες με μπλέ και πράσινο χρώμα

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε επτά από τις 13 περιφέρειες δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 96,1% των ψήφων. Στα «ντέρμπι» της χθεσινής εκλογικής βραδιάς, που εκτιλύχτηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο, το επιμέρους...σκόρ φαίνεται να κλείνει στο 2-1 υπέρ του ΠΑΣΟΚ.


Το κυβερνών κόμμα, είναι πλέον πολύ κοντά στο να εκλέξει δύο υποψήφιους από την πρώτη Κυριακή καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη και ο Γιάννης Μαχαιρίδης στο Νότιο Αιγαίο, έχουν συγκεντρώσει το απαραίτητο 50%. Στην Κρήτη, έχει καταμετρηθεί το 94,21% των ψήφων ενώ στο Νότιο Αιγαίο το 96,69%.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Αριστείδης Γιαννακίδης φαίνεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο καθώς με καταμετρημένο το 98,5% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό 41,75% έναντι 41,13% του Γιώργου Παυλίδη από τη Νέα Δημοκρατία. Στην Πελοπόννησο όπου εκτιλύχτηκε το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι, ο Πέτρος Τατούλης, με 41,81% προηγείται με λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα

Οι 104 δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Στους 104 ανεβαίνει ο αριθμός των δημάρχων που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή, με καταμετρημένο το 97,03% των ψήφων. Δείτε τον

Ο καιρός στις 08.11.2010

Βροχές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα και σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων, περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010. Έντονος κυματισμός αναμένεται να επικρατήσει στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 22 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά

Γολγοθάς η μητρότητα στην Ελλάδα

΄Εχει από μικρή όνειρα και στόχους. Περνά τη σχολική ζωή της έχοντας στον νου της «τι θα γίνει όταν μεγαλώσει». Παλεύει για μια θέση στο πανεπιστήμιο και όταν το τελειώνει προχωρεί και σε μεταπτυχιακές σπουδές, αφού χωρίς αυτές πλέον το βιογραφικό θεωρείται εντελώς «φτωχό». Με αυτά και με εκείνα έχει φτάσει να οδεύει ολοταχώς προς τα τριάντα και ψάχνει αγωνιωδώς για μια... επαγγελματική θέση στον ήλιο. Και όταν τη βρίσκει ξεκινά νέος αγώνας για να καταφέρει να εδραιωθεί, να εξελιχθεί και να ανελιχθεί στην επαγγελματική κλίμακα. Κάπου στο ενδιάμεσο σκέφτεται ότι ίσως ήρθε η ώρα να γίνει και μητέρα, ωστόσο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώριο ούτε για σκέψεις. «Αδύνατον» λέει στον εαυτό της, «δεν προλαβαίνω, άσε που μπορεί να χάσω και τη δουλειά που με τόσο κόπο βρήκα αν μείνω έγκυος». Και τα χρόνια περνούν και εκείνη καθυστερεί συνεχώς τη μητρότητα. Και κάποια ημέρα, όταν τελικά αποφασίσει ότι παρά τις δυσκολίες ήλθε η ώρα να γίνει μητέρα, η ζωή και η φύση πιθανόν να έχουν αποφασίσει διαφορετικά. Αυτή η γνώριμη εικόνα για