www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ευαγ. Βενιζέλος: Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος νεύρων

Πολλά σκαμπανεβάσματα, συνεχή ένταση και πόλεμο νεύρων βλέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι «το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι πολύ καθαρό και πάρα πολύ απλό».


"Δεν ακολουθούμε μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο", σημείωσε για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, μιλώντας στο περιθώριο των εροτασμών για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Πρόσθεσε ότι η στάσ ητης Ελλάδας έχει σταθερό πλαίσιο αναφοράς το διεθνές δίκαιο. "Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση αλλά δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την
προστασία των εθνικών μας συμφερόντων", συμπλήρωσε.

Για τις εκλογές, τόνισε πως οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ότι θέλουν σταθερότητα, προοπτική και δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας και την προοπτική και αισιοδοξία που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ορθοποδήσει, πρόσθεσε ο Ευαγ. Βενιζέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: