www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Υποσχέσεις Λοβέρδου στους μετανάστες του κέντρου υποδοχής προσφύγων Λαυρίου

Την εκκένωση του ενός από τα τρία κτίρια του κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από τους μετανάστες που κατοικούν σε αυτά.


Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος τα κτίρια που στεγάζονται περίπου 500 μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, ενώ θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα τουλάχιστον τουλάχιστον το ένα κτίριο, καθώς η στατική μελέτη που έχει γίνει, το κρίνει ως ακατάλληλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των μεταναστών, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι οι 60 από τις 130 οικογένειες θα μεταστεγαστούν σε κτίριο του δήμου Λαυρίου και οι υπόλοιποι θα μπορούν προσωρινά να μείνουν σε κοντέινερς τα οποία θα τοποθετηθούν σε διπλανό οικόπεδο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Κούρδων προσφύγων Σακίρ Σαμπαρντί τόνισαν ότι ζουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κάθε έξι μήνες παίρνουν κίτρινη κάρτα και συνεχώς κάνουν αιτήσεις για
άσυλο χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτίριο καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι επικίνδυνο. Παράλληλα, εξέφρασαν τα παράπονά τους για την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που τους δίνεται από τις υπηρεσίες Πρόνοιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: