www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

΄Ολοι καθαρίζουμε την οθόνη μας όσο πιο συχνά μπορούμε για να την διατηρούμε καθαρή και σε καλή κατάσταση.

Υπάρχουν όμως και σημεία που δεν μπορούμε να καθαρίσουμε... την εσωτερική πλευρά της.

Δεν υπάρχει πλέον λόγος, να ανησυχείτε.

Πατώντας εδώ η οθόνη σας θα γίνει σαν καινούργια.

Δοκιμάστε το, είναι πολύ

Μνημόνιο = απόδειξη!

Financial Times: «Στα μέσα του 2011 η ελεγχόμενη πτώχευση»

Στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προσδιορίζουν χρονικά την «επικείμενη», όπως χαρακτηρίζεται, ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας οι Financial Times.


Ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας εκτιμά ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της αφερεγγυότητας των εθνικών οικονομιών, μετά την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος της Ιρλανδίας. Δηλαδή στη δεδομένη στιγμή, συμπληρώνει ο συντάκτης, η προσοχή θα ξαναστραφεί στην Ελλάδα καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των ελέγχων από το κλιμάκιο της τρόικας.

«Ήδη είναι κατανοητό ότι οι στόχοι των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους δε θα έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η επόμενη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμευτεί τον ερχόμενο μήνα, καθώς η προφανής ειλικρίνεια και οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις γίνονται

«Σωρεία παρανομιών» στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει ο υφυπουργός Παιδείας, διαπιστώνοντας «σωρεία παρανομιών» - μεταξύ άλλων ακραία φαινόμενα «οικογενειοκρατίας», που «δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία».


Με έγγραφό του προς τον πρύτανη, ο Γιάννης Πανάρετος, ζητεί τη γνώμη του για το θέμα και προτείνει την ένταξή του στο Τμήμα Θεολογίας.

Ήδη, ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία απεστάλη στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Πανάρετο, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας, που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.λπ., φαινόμενο που, όπως σημειώνει, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των

«Ναι, υπό προϋποθέσεις» στο προφυλακτικό από τον Πάπα

Είναι η πρώτη φορά που ένας Πάπας, ο Βενέδικτος ο XVI, αποδέχεται τη χρήση του προφυλακτικού «σε ορισμένες περιπτώσεις», προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό του AIDS, όπως αναφέρεται σε βιβλίο με συνεντεύξεις του Ποντίφικα, που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.


Στην ερώτηση: "Η καθολική εκκλησία δεν είναι αυστηρά αντίθετη στη χρήση προφυλακτικών;", ο Ποντίφικας απάντησε: "Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η πρόθεση είναι να μειωθεί το ρίσκο της μόλυνσης, το προφυλακτικό μπορεί ν' αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για ν' ανοίξει ο δρόμος μιας πιο ανθρώπινης σεξουαλικόητας, που βιώνεται με διαφορετικό τρόπο". Βέβαια, ο Πάπας υπενθυμίζει ότι για το Βατικανό, το προφυλακτικό δεν είναι πανάκεια, ούτε ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα της ασθένειας του AIDS, ενώ προσθέτει: "Το να επικεντρώνει κανείς στη χρήση του προφυλακτικού οδηγεί σε μια κοινότοπη θεώρηση του σεξ και ο κίνδυνος βρίσκεται ακριβώς στο ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν το σεξ όχι σαν έκφραση έρωτα αλλά σαν ναρκωτικό, σαν κάποιο είδος

Γ. Παπανδρέου: θετική για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται από την ελληνική πλευρά, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, με βασικά θέματα την αλλαγή του αμυντικού δόγματος της Συμμαχίας και τη συνεργασία με άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.


"Το νέο αμυντικό δόγμα προσπαθεί ν' αλλάξει τις δομές και τον προσανατολισμό της Συμμαχίας, μέσα από την παραδοχή ότι τα προβλήματα σήμερα είναι διαφορετικά από εκείνα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Γι' αυτό και διαμορφώνεται μια νέα βάση τόσο σε ό,τι αφορά στις σχέσεις των χωρών-μελών της Συμμαχίας, καθώς και τις σχέσεις της με άλλους εταίρους όπως η Ρωσία και με τους διεθνείς οργανισμούς", ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνομιλώντας με τους

Συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας για την αντιπυραυλική ασπίδα

Η Ρωσία αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική άμυνα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν από τη Λισαβόνα, σήμερα Σάββατο.


Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία "δεν αποτελούν πλέον απειλή ο ένας για τον άλλο".

"Η περίοδος των εντάσεων έχει πλέον παρέλθει", δήλωσε από την

Συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Σε μια συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ κατέληξαν σήμερα Σάββατο οι 28 ηγέτες, με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική μείωση των υπηρεσιών και των αρχηγείων της Συμμαχίας, έτσι ώστε αυτή να καταστεί πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας.


"Η νέα δομή προβλέπει σημαντική μείωση του αριθμού των υπηρεσιών και αρχηγείων του ΝΑΤΟ και μείωση κατά 35% του δυναμικού του, δηλαδή κατά περίπου 5.000 θέσεις, αν και όπου αυτό είναι δυνατό", τονίζεται στο

Θετικές κρίνει τις προτάσεις των ΤΕΙ το υπουργείο

«Συγκεκριμένες και θετικές» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας της προτάσεις των ΤΕΙ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Στο περιθώριο της συνόδου των προέδρων και αντιπροέδρων των ΤΕΙ, η Άννα Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε ποιοτικές σπουδές με αντίκρισμα πτυχίων.

"Συζητάμε, προχωράμε, θα τελειώσουμε", δήλωσε από τη

Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης

Κλειστή θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων.


Η Λιμενική Αρχή Ισθμίων ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη

Διακοπές στην υδροδότηση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Διακοπές θα υπάρξουν στην υδροδότηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης αύριο Κυριακή, από τις 08:00 μέχρι τις 17:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, τα προβλήματα θα δημιουργηθούν λόγω αντικατάστασης τμήματος αγωγού ύδρευσης μπροστά από την Πύλη 9 του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και

Προσβάσιμη τα σαββατοκύριακα τελικά η Σπιναλόγκα

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:

Τόπος απροσπέλαστος είναι και πάλι η Σπιναλόγκα, πενήντα και χρόνια μετά τη διακοπή λειτουργίας του Λεπροκομείου. Από την 1η Νοεμβρίου το νησί είναι κλειστό για επισκέπτες, ελλείψει φυλάκων.

Η τοπική κοινωνία διαμαρτύρεται, καθώς προσδοκά στην άφιξη επισκεπτών και τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της προβολής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να δώσουν λύση. Επισημαίνει, δε, ότι η Σπιναλόγκα είναι έτσι κι αλλιώς ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Κρήτη μετά την Κνωσσό.


"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί. Θεωρούμε αυτονόητο να λάβετε όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Σπιναλόγκα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση", αναφέρει σε επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού και τους βουλευτές του νομού Λασιθίου, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημ.

Οκτώ νεκροί τουρίστες και 22 τραυματίες στη Χερσόνησο του Σινά

Οκτώ τουρίστες, εκ των οποίων τρεις Ρώσοι, σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες ασφαλείας.


Ανάμεσα στους τραυματίες είναι πέντε Γερμανοί. Εκτός από τους τρεις Ρώσους, οι εθνικότητες των υπόλοιπων θυμάτων δεν έχουν ανακοινωθεί.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 30 άτομα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χλμ. από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Χουργκάντα.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ συχνά στην Αίγυπτο εξ αιτίας των κακών συνθηκών του οδικού

Παραμένουν τα ερωτηματικά στη σύμβαση ΟΠΑΠ – Intralot

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με την κοινοπραξία Intralot, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στον Οργανισμό και το δίκτυο των πρακτόρων του.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Στο Καρφί", το κείμενο της νέας σύμβασης, που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2010, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για πλήρη διαφάνεια και ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των συμβάσεων που αφορούν εποπτευόμενους οργανισμούς.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα μετά την ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Θεοδωρος Σκυλακάκης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απευθύνει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου

ΝΑΤΟ: Συμφώνησαν για την αντιπυραυλική ασπίδα

Στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας για τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη αλλά και για το νέο δόγμα της Συμμαχίας συμφώνησαν χθες οι ηγέτες των κρατών της Συμμαχίας στη Σύνοδο της Λισσαβόνας, ανοίγοντας παράθυρο και για τη συμμετοχή της Ρωσίας.


Το σύστημα «ομπρέλας» προβλέπει την εγκατάσταση αντι-αεροπορικών συστημάτων με αμερικανικούς πυραύλους και ραντάρ που θα συνδεθούν με τα συστήματα των ΗΠΑ. Μόνο η σύνδεση των υφιστάμενων συστημάτων εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στα 28 μέλη.

Η ασπίδα «προσφέρει έναν ρόλο σε όλους τους συμμάχους μας και ανταποκρίνεται στις απειλές της εποχής» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας σκοπεύουν να προσκαλέσουν και τη Μόσχα να συμμετέχει, κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ το Σάββατο, η οποία στοχεύει στην

΄Ερχονται πιο ψυχροί χειμώνες στην Ευρώπη

Μία ακόμη επίπτωση των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη καταγράφει νέα έρευνα στην οποία αναφέρεται ότι οι χειμώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο και ειδικά στην Ευρώπη θα είναι ολοένα πιο ψυχροί. Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματικών Επιπτώσεων Ρotsdam στη Γερμανία, η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων στις αρκτικές περιοχές προκαλεί μια αλυσιδωτή ατμοσφαιρική αντίδραση, τελικό αποτέλεσμα της οποίας είναι να αυξάνεται το ψύχος κατά τη χειμερινή περίοδο στις περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου.
«Τα ευρήματα της έρευνας μας δείχνουν ότι οι κλιματικές αλλαγές και τα προβλήματα που επιφέρουν στις πολικές περιοχές και ειδικά στην Αρκτική τριπλασιάζουν τις πιθανότητες να έχουμε τα προσεχή χρόνια εξαιρετικά σφοδρούς χειμώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο και κυρίως στην Ευρώπη,αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη βίωσε

Η πολιτική της Μέρκελ πνίγει την Ευρώπη

Πενήντα τρία χρόνια μετά τη γέννησή της η ενωμένη Ευρώπη διέρχεται ακόμη μία μεγάλη κρίση, η έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις αποφάσεις που θα υιοθετήσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ ως το τέλος του χρόνου. Η διαχείριση των κρατικών χρεών της αποκαλούμενης και επισήμως πλέον περιφέρειας της ζώνης του ευρώ, αλλά και το πώς τοποθετείται επί αυτού του προβλήματος η οικονομική «ατμομηχανή» της Ευρώπης, δηλαδή η Γερμανία, είναι τα θέματα που απασχολούν τους πάντες πλέον στις Βρυξέλλες και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιασθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μορφή και το περιεχόμενο της λεγόμενης οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ επί των οποίων θα κληθούν να τοποθετηθούν διαδοχικώς οι υπουργοί Οικονομικών, οι υπουργοί Εξωτερικών και, τέλος, στις 17 Δεκεμβρίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Η στάση της γερμανικής κυβέρνησης, και ειδικότερα η εμμονή της να αντιμετωπίζονται στο μέλλον τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης με όρους παρόμοιους προς αυτούς που ισχύουν για την

«Γκρίζα τρύπα» και το γ'' τρίμηνο για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας

Νέα «βουτιά» παρουσίασε το γ' τρίμηνο ο κλάδος των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, καθώς παρατηρείται μεγάλη μείωση στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ιδίως στον τομέα της καρτοκινητής.
Οι συνολικές απώλειες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έφθασαν τις 1.024.000 γραμμές, αριθμός λίγο μικρότερος σε σχέση με τις απώλειες 1,24 εκατ. γραμμών το β Δ τρίμηνο. Η εκτίμηση είναι ότι το δ Δ τρίμηνο δεν θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες, και αυτό γιατί οι εταιρείες με την ευκαιρία της ταυτοποίησης εκκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό την πελατειακή βάση τους. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι ότι ο αριθμός των συνδέσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 17,2 εκατομμύρια με το ποσοστό της ονομαστικής διείσδυσης να ανέρχεται σε 156,6%. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2009 ο αριθμός των συνδέσεων ήταν περίπου 20,8 εκατ. και το ποσοστό διείσδυσης πλησίαζε το
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές περιμένουμε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς με εξαίρεση το Κρητικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι και ανατολικά της Ρόδου ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα