www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο καιρός αύριο 15.08.2010

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 15 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 37 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 37 – 38 στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 31 – 32 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 35 – 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ν. Αιγαίο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς. Οι

Βρέθηκε και άλλη ποσότητα από τα εκρηκτικά που είχαν κλαπεί από στρατόπεδο στην Κύπρο

Και άλλη, μικρή ποσότητα, από τα εκρηκτικά της Εθνικής Φρουράς που είχαν κλαπεί στις 21 Ιουλίου, ανακάλυψε η κυπριακή αστυνομία. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, βρέθηκαν 20 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2, σε ανοικτή περιοχή κοντά στη Λεμεσό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες, για την ανεύρεση και της υπόλοιπης ποσότητας.


Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί άλλες 93 ράβδοι, από τη συνολική ποσότητα των 200 ράβδων, που κλάπηκαν από αποθήκη στρατοπέδου στην Παλώδια, κοντά στη Λεμεσό.

Δέκα ύποπτοι που συνελήφθησαν σχετικά με την κλοπή αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι ελλείψει επαρκούς μαρτυρίας.

Ωστόσο, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, δήλωσε ότι οι έρευνες για την

Προετοιμάζεται απογραφή και για τα ακίνητα του Δημοσίου

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ακινήτων, κατά τα πρότυπα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα για την ενοικίαση ακινήτων που χρησιμοποιούνται από δημόσιες υπηρεσίες.

Το σχέδιο προχωρεί παράλληλα με την ηλεκτρονική καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου που γίνεται από την ΚΕΔ και έχει ως απώτερο στόχο να σταματήσει η κατασπατάληση χρημάτων σε υψηλά ενοίκια.


Από στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκύπτει ότι στο κομμάτι της περιουσίας που ελέγχει ή νοικιάζει το Δημόσιο η κατάσταση είναι χαοτική. Υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια, αλλά το κράτος εξακολουθεί να καταβάλλει μισθώματα για τα ακίνητα που τις στέγαζαν. Σε άλλες περιπτώσεις καταγράφονται σημαντικές διαφορές μεταξύ των

Δεν υπάρχει "πυρηνικός κίνδυνος" από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Δεν υπάρχει κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής από την πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στο ρωσικό πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ (500 χιλιόμετρα αντολικά της Μόσχας), διαβεβαίωσε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο.


O Κιριένκο παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι το πυρηνικό κέντρο απειλήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες από διαφορετικές πυρκαγιές που κατέκαιαν το φυσικό παρκο της ρωσικής δημοκρατίας της Μορντοβίας και υπογράμμισε ότι το πυρηνικό κέντρο δεν θα είναι εκτός κινδύνου παρά μόνο έπειτα από "δυνατές βροχές".

Οι ρωσικές αρχές είχαν δηλώσει στις αρχές Αυγούστου ότι απομάκρυναν από το Σαρόφ όλα τα ραδιενεργά και εκρηκτικά υλικά, ενώ λίγες ημέρες αργότερα διαβεβαίωσαν ότι ο κίνδυνος είχε περάσει

Να τι λένε οι φίλοι μας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Καθώς έψαχνα κάτι στο internet , έπεσα τυχαία στο site http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική και αναλύει γιατί:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;;


Macedonia is not Greek

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 
και άλλα πολλά.....
 
Θα τους απαντήσει ποτέ κανείς;

Στην Αρκτική το μυστικό γέννησης της Γης;

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πετρώματα στη Γροιλανδία και στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος ίσως διατηρούν εντός τους τα αρχαιότερα απομεινάρια από τη δημιουργία της Γης.


Ο πλανήτης μας υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια και μεγάλο μέρος του υλικού από το οποίο δημιουργήθηκε άλλαξε μορφή μέσω διαδικασιών όπως η τήξη και η μείξη υλικών.

Στο νησί Μπάφιν του Καναδά το "μυστικό"!

Ωστόσο τα πετρώματα στον αρκτικό κύκλο φαίνεται ότι περιέχουν χημικές υπογραφές οι οποίες χρονολογούνται λίγο μετά τη βίαιη δημιουργία της Γης, όπως σημειώνει διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στην επιθεώρηση «Νature».

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το νησί Μπάφιν του Καναδά σχηματίστηκε από υλικά που βρίσκονται σήμερα σε βάθος 2.900 χιλιομέτρων και έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία με τη Γη, περίπου 4,5

Λύθηκε το μυστήριο με τον Kύβο του Ρούμπικ!

Αφού οι επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το αίνιγμα του κύβου του Ρούμπικ λύνεται με είκοσι κινήσεις, χρειάστηκε να κάνουν έρευνες τριάντα ετών για να καταλήξουν σε αυτή τη διαπίστωση, τότε σίγουρα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε για τις άπειρες και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειές μας!


Συγκεκριμένα, οι μελετητές που διεξήγαγαν έρευνα τα τελευταία τριάντα χρόνια προκειμένου να λύσουν το μυστήριο με τον Kύβο του Ρούμπικ, επισημαίνουν πως είκοσι μόνο κινήσεις είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα.

Οι επιστήμονες επιχειρούσαν να υπολογίσουν το μαγικό αριθμό κινήσεων που είναι απαραίτητος για να λυθεί το μυστήριο του 36χρονου πλέουν κύβου που έχει απασχολήσει και σίγουρα παιδέψει τους περισσότερους από εμάς.

Μετά τις έρευνες, υπολόγισαν πως όλες οι 43,252,003,274,489,856,000 πιθανές εναρκτήριες κινήσεις

Tον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται ο νέος Internet Explorer 9

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η κυκλοφορία της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης του Internet Explorer 9. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Microsoft, ο νέος Internet Explorer 9 beta πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση της εταιρίας που θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Στην εκδήλωση αυτή, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δοκιμάσει την beta έκδοση του ανανεωμένου browser και να δει όλες τις νέες τις νέες δυνατότητες όπως είναι η επιτάχυνση γραφικών σε βίντεο και περιεχόμενα flash, αλλά και η υποστήριξη της HTML5.

«Φιλέτα» μετά από… «τμηματική πολεοδόμηση»!


Σωρηδόν άρχισαν να υποβάλλονται αιτήσεις για «τμηματική πολεοδόμηση» στους περισσότερους
 από τους 11.500 οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος
για την οικοδόμηση οικοπέδων τα οποία δεν έχουν «πρόσωπο» σε αναγνωρισμένη δημόσια οδό.


Η κατά τμήματα πολεδόμηση είναι πλέον απαραίτητη, μετά την εγκύκλιο την οποία είχε αποστείλει
τον περασμένο Μάρτιο το υπουργείο Περιβάλλοντος στους δήμους, προσδιορίζοντας με ποιον
τρόπο θα ήταν δυνατόν εφεξής να εκδοθεί οικοδομική άδεια για τα οικόπεδα αυτής της κατηγορίας.

Σύμφωνα μ’ αυτήν την εγκύκλιο:


«Στην περιοχή μέσα στα όρια του οικισμού μπορεί να γίνει και ανεξάρτητη πολεοδομική
μελέτη, που μπορεί να περιορίζεται σε τμηματική πολεοδομική ρύθμιση κατά μήκος των
κύριων οδικών αξόνων ή σε άλλα πολεοδομικώς ενδιαφέροντα σημεία. Με τη μελέτη αυτή
καθορίζονται κοινόχρηστοι, κοινωφελείς και οικοδομήσιμοι χώροι, χρήσεις γης και όροι και
περιορισμοί δόμησης. Για τη μελέτη αυτή εκπονείται και εγκρίνεται ρυμοτομικό σχέδιο, κατά τις διατάξεις του ν.δ.τος της 17.7.1923 με απόφαση του νομάρχη»


Κατά το Σύλλογο των Πολεοδόμων, «η
επιβολή της τμηματικής πολεοδομικής ρύθμισης συνιστά μια συνολικότερη αντιμετώπιση τμημάτων των οικιστικών περιοχών στους οικισμούς κάτω των 2.000

Βαρύ φορτίο για τον Καλλικράτη οι εκκρεμότητες με τις εντάξεις

Με τις πιέσεις των νέων Καλλικράτειων δήμων για την άμεση ολοκλήρωση των εντάξεων στο σχέδιο πόλης των περίπου 400.000 στρεμμάτων που «σέρνονται» από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και αποτελούν την κυριότερη αιτία της αυθαίρετης δόμησης θα βρεθεί αντιμέτωπο το υπουργείο Περιβάλλοντος από τον καινούριο χρόνο που θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι δημοτικοί άρχοντες.


Οι πρώτες φωνές άρχισαν ήδη να ακούγονται καθώς οι ανοιχτοί αυτοί λογαριασμοί «τινάζουν στον αέρα» αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και επιδεινώνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Μεγάλο αγκάθι αποτελούν και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια όπως και τα σχέδια Χωροταξικής Ανάπτυξης (ΣΧΟΑΠ) τα οποία έπρεπε όχι μόνον να έχουν εγκριθεί παντού, αλλά να έχουν κιόλας ανανεωθεί με την προσθήκη

Φλέγεται η Αθήνα

΄Εσπασε όλα τα ρεκόρ των τελευταίων 60 ετών ο δείκτης δυσφορίας στην Αθήνα τον Αύγουστο, λόγω των υψηλών τιμών θερμοκρασίας και υγρασίας. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο του πληθυσμού υποβάλλεται σε θερμικό στρες με άμεσες συνέπειες στην υγεία, που συχνά απαιτούν έκτακτη ιατρική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο «δείκτης δυσφορίας», που έτσι και αλλιώς κινείται σε υψηλά επίπεδα από το 2000, πρώτη φορά ξεπέρασε την τιμή των 32 της σχετικής κλίμακας μέτρησης, προκαλώντας φαινόμενα σοκ.


Οπως εξηγεί ο Χάρης Καμπεζίδης, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το πόσο άνετα αισθάνεται ένας υγιής άνθρωπος σε ένα περιβάλλον εξαρτάται τα μέγιστα από τις επικρατούσες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως από την ταχύτητα του

Έκκληση Ερντογάν στην Ε.Ε για άμεση επίλυση του Κυπριακού

Λύση στο Κυπριακό μέχρι τέλους του χρόνου, προκειμένου να εισέλθουν στην τελική ευθεία οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ε.Ε ζητά από τις Βρυξέλλες ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετατροπή του ζητήματος σε ένα πρόβλημα της Τουρκίας με την Ε.Ε.


"Περιμένουμε μια μόνιμη και δίκαιη λύση στο νησί μέχρι το τέλος του χρόνου. Υποστηρίζαμε πάντα ότι η λύση θα διαμορφωθεί στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η αναζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετουργικού γεύματος της κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανιού.

Ταυτόχρονα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς το 2004 δέχθηκε ως πλήρες μέλος το νότιο τμήμα του νησιού, ενώ δεν έχει ακόμα αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων

Π. Γερουλάνος: Χαμηλότερο τέλος αν μειωθεί το κόστος της ΕΡΤ

Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι πολίτες για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.

Μιλώντας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι να κλείσουν κανάλια, αλλά α παράγει καλύτερο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Για το ανταποδοτικό τέλος σημείωσε ότι η μείωσή του θα συνάδει με τη μείωση του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ.


Όσον αφορά στον Τουρισμό, υποστήριξε ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Έφτασε αμερικανική βοήθεια στη Ρωσία

Δύο αμερικανικά αεροσκάφη C-130 που μεταφέρουν εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κυρίως αντιπυρικά ρούχα και δεξαμενές νερού, έφτασαν στη Μόσχα.


Εντός της ημέρας αναμένεται να προσγειωθούν στη ρωσική πρωτεύουσα ακόμη δύο μεταγωγικά της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και ένα αεροσκάφος που έχει ναυλωθεί από την πολιτεία της Καλιφόρνιας. Το κόστος της αμερικανικής βοήθειας υπολογίζεται σε 4,5 εκατ. δολάρια.

"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την κίνηση, αυτό το τεντωμένο προς εμάς χέρι σε μια πολύ δύσκολη

Κατασκεύασμα συμφερόντων το «υπερ-βακτήριο», υποστηρίζει η Ινδία

Τη δυσφορία της για τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το υπερ-ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βακτήριο NDM-1, εξέφρασε η Ινδία. Άφησε αιχμές ότι ο ντόρος δημιουργήθηκε με σκοπό να πουλήσουν νέα φάρμακα οι φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και να πληγεί ο «ιατρικός τουρισμός» στην Ινδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης ιατρικής επιθεώρησης Lancet, το υπερ-βακτήριο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες μέσω ασθενών που είχαν κάνει επεμβάσεις αισθητικής στην ασιατική χώρα. Μάλιστα, το όνομα του

Εγκύκλιος υπ. Παιδείας για ανάκληση αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010 έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.


Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην οποία επίσης σημειώνεται πως το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου μόνου του Ν.3847/2010 (Φ.Ε.Κ.67 τ.Α΄) παρέχεται για ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 20 Αυγούστου 2010.

Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού κοντά στο «Σημείο Μηδέν» ο Ομπάμα

Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού και μουσουλμανικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001 τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Ως πολίτης, και ως πρόεδρος, πιστεύω ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν το ίδιο δικαίωμα όπως και οποιοσδήποτε άλλος σε αυτή τη χώρα να ασκούν τη θρησκεία τους» τόνισε ο Ομπάμα σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστησαν διπλωμάτες από ισλαμικές χώρες και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια συναρμόδια υπηρεσία της Νέας Υόρκης άνοιξε το δρόμο για την ανέγερση του κέντρου, που θα περιλαμβάνει ένα χώρο προσευχής, δύο τετράγωνα από τον τόπο των επιθέσεων

Ο καιρός σήμερα 14.08.2010

Υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 37 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 26 ως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που γειτνιάζουν με τις ακτές της Τουρκίας η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36-37 βαθμούς.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ζέστη περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς. Μέτριοι