www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Βρέθηκε και άλλη ποσότητα από τα εκρηκτικά που είχαν κλαπεί από στρατόπεδο στην Κύπρο

Και άλλη, μικρή ποσότητα, από τα εκρηκτικά της Εθνικής Φρουράς που είχαν κλαπεί στις 21 Ιουλίου, ανακάλυψε η κυπριακή αστυνομία. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, βρέθηκαν 20 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2, σε ανοικτή περιοχή κοντά στη Λεμεσό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες, για την ανεύρεση και της υπόλοιπης ποσότητας.


Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί άλλες 93 ράβδοι, από τη συνολική ποσότητα των 200 ράβδων, που κλάπηκαν από αποθήκη στρατοπέδου στην Παλώδια, κοντά στη Λεμεσό.

Δέκα ύποπτοι που συνελήφθησαν σχετικά με την κλοπή αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι ελλείψει επαρκούς μαρτυρίας.

Ωστόσο, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, δήλωσε ότι οι έρευνες για την
ανεύρεση όλης της ποσότητας των εκρηκτικών βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Αισιοδοξία ότι θα εντοπιστούν και τα υπόλοιπα εκρηκτικά, εξέφρασε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, καθώς τεκμήρια που βρέθηκαν στο χώρο όπου ήταν κρυμμένα τα εκρηκτικά, έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, από τα αποτελέσματα των οποίων η αστυνομία εκτιμά ότι θα οδηγηθεί στους δράστες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του αντιαρματικού RPG που εκλάπη από το στρατόπεδο στο Μαθιάτη, κοντά στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: