www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Γ. Βαρδινογιάννη σε Αν. Βγενόπουλο


Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γνωστοποιεί πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά τονίζει πως θα στραφεί νομικά εναντίον του για τις «συκοφαντίες», που ισχυρίζεται ότι εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Βαρδινογιάννη:


«Οι δέκα μήνες "σιωπής", έληξαν σήμερα μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Ανδρέα Βγενόπουλο.

Είναι γνωστός θιασώτης της τακτικής ότι πετώντας τόνους λάσπης κάτι θα κολλήσει τελικά. Ελπίζω τουλάχιστον να εκτονώθηκε μοιραζόμενος με το πανελλήνιο τα "εσώψυχά" του! Εφόσον είναι για το

Cosmote: Νέος αριθμός εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών

Ένα νέο αριθμό, το νούμερο 138 39, για την εξυπηρέτηση των εταιρικών πελατών καθιερώνει η Cosmote.

Όλοι οι συνδρομητές των εταιρικών προγραμμάτων COSMOTE BUSINESS μπορούν να καλούν δωρεάν εντός Ελλάδας στο 138 39 από το εταιρικό τους κινητό τηλέφωνο, ενώ

Τον ένα μισθό τους θα δώσουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Από έναν μηνιαίο μισθό θα καταβάλουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης σχετικά με το μισθό των αιρετών για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για την Ελλάδα οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε στις θυσίες του ελληνικού λαού για τη διάσωση

Αποχωρεί από την επιτροπή για την αναβάθμιση του ΑΣΕ η ΓΣΕΕ


Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρησή της από την Επιτροπή η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), απέστειλε στον υπουργό Εργασίας, Γ, Κουτρουμάνη η ΓΣΕΕ.


Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, κατά τις δυο συναντήσεις της Επιτροπής που προηγήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η συζήτηση «επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στη ‘νομιμοποίηση’ της περαιτέρω αποδυνάμωσης του θεσμού της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και της γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ», κάτι που κατά τη

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Athenian College


Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Athenian College, αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση του ΕΚΕΠΙΣ, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, για λόγους δημοσίου συμφέροντoς, παραβίασης των όρων αυτής και μη σύννομης λειτουργίας της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, το Athenian College παραβίασε τους όρους της άδειας λειτουργίας του και του νόμου καθώς με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γνωστοποίησε ότι πραγματοποιεί επιπλέον προγράμματα σπουδών από αυτά που όριζε η άδεια του. Επιπλέον η διαφήμιση που χρησιμοποίησε στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από κοινού με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, κρίθηκε ως παραπλανητική, καθώς ισχυριζόταν ότι παρείχε με σπουδές ενός έτους στα ελληνικά τίτλο Bachelor, ενώ το παραπάνω δεν είναι αληθές αφού δεν περιλαμβάνεται στην άδεια λειτουργίας της σχετικός όρος και δυνατότητα.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως το Athenian College κλήθηκε εγγράφως από το Υπουργείο

Μισθό υπέρ του Δημοσίου θα καταβάλουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ


Στην άμεση καταβολή ενός μηνιαίου μισθού υπέρ των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

H ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο «της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους της

Την Τετάρτη η ελληνική παρέμβαση στη δίκη για το Δίστομο


Με την ανάπτυξη των θέσεων της γερμανικής πλευράς άρχισε σήμερα στη Χάγη η εκδίκαση της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Η δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και αύριο θα γίνει η παρουσίαση των θέσεων της ιταλικής πλευράς, ενώ η Ελλάδα θα παρέμβει την Τετάρτη. Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Σήμερα η Γερμανία υποστήριξε ότι το ζήτημα αποτελεί ετεροδικία μεταξύ δύο κρατών (της ίδιας και Ιταλίας) και δεν θα πρέπει να υπάρξει νομολογία φυσικών προσώπων κατά κρατών, γιατί τότε θα πρέπει

Μέσω τραπεζών η καταβολή της έκτακτης εισφοράς


Μέσω των τραπεζών που συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες καθώς και το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.




Οι τράπεζες αυτές είναι οι ακόλουθες:


1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

3. ALPHA BANK

4. GENIKI Bank

5. ATTICA BANK

6. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

7. EUROBANK EFG

8. FBB ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

9. MARFIN EGNATIA BANK

10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

11. PROTONBANK

12. MILLENNIUM BANK


Πυρά από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με αφορμή το τέλος στα ακίνητα


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα, τονίζοντας ότι οι πόροι θα πρέπει να αναζητηθούν από τους φοροδιαφεύγοντες και όχι τους εργαζομένους.

Εκφράζοντας τη ριζική διαφωνία της για το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ και ιδιαίτερα αυτό της έκτακτης εισφοράς των ακινήτων, ακόμα και των μικροϊδιοκτητών, η ΓΣΕΕ την καλεί να αντιληφθεί ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων μη εχόντων και κατεχόντων, είναι μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία.

Όπως εξάλλου επισμαίνει, η δογματική εμμονή και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών στις πολιτικές λιτότητας και συμπίεσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο δεν βοηθούν τη

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν οι δάσκαλοι


Με πρώτο βήμα την 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 22/9 και εισηγήσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αντιδρούν οι δάσκαλοι στα προβλήματα με τα οποία άρχισε η φετινή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ , Κομνηνό Μαντά, τα σχολεία άνοιξαν με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο. Την ίδια ώρα στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ αναμένεται να καθοριστεί και η περαιτέρω στάση των καθηγητών.

«Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για ψεύδη και ελλιπή προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς. «Σε πολλές περιοχές δεν έχει φτάσει κανένα βιβλίο, άλλες έχουν παραλάβει πολύ λίγους τίτλους. Ακόμη και το περίφημο DVD δεν το έχει δει κανένας

Δικαστικός επιμελητής για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ


Με δικαστικό επιμελητή θα ενημερώνει η εφορία τους φορολογούμενους που πρέπει να καταβάλουν φόρους, τέλη και εισφορές που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που αφορά οφειλές από φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων φόρο ακίνητης περιουσίας, τέλη χαρτοσήμου, παρακρατούμενους

Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες στο πλαίσιο των ερευνών για πετρέλαιο


Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόκειται για υπουργική απόφαση στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν σε σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές. Θα ακολουθήσουν (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το 2012,)

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας, ωστόσο δεν υπάρχει διαρροή ραδιενεργού υλικού, σύμφωνα με την υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Γαλλίας ASN.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο.

Γαλλικά ΜΜΕ έκαναν νωρίτερα λόγο για τον κίνδυνο διαρροής μετά από την έκρηξη που ακολούθησε πυρκαγιά κοντά σε κάμινο σε αποθήκη ραδιενεργών αποβλήτων στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Γκαρντ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τέσσερις τραυματίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων Centraco που διαχειρίζεται η εταιρεία Socodei, θυγατρική της EDF στην πόλη Κοντολέ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος

Γ. Μανιάτης: Να περικοπούν δύο μισθοί από τους αιρετούς, όχι ένας


Την περικοπή δύο μισθών από τους αιρετούς λειτουργούς του Δημοσίου, αντί για έναν που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

«Όχι μόνο ένας, αλλά δύο μισθοί να περικοπούν. Αυτό θεωρώ ότι θα ήταν το σωστότερο. Και στην περικοπή των δύο μισθών να ενταχθούν επίσης οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες»,

Παναθηναϊκός: Επίθεση Αν. Βγενόπουλου σε Γ. Βαρδινογιάννη


Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με την εμπλοκή του στα χρόνια της πολυμετοχικότητας του Παναθηναϊκού.

Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε τον μεγαλομέτοχο του τριφυλλιού για αθέτηση συμφωνιών και παρασκηνιακές κινήσεις με στόχο την δημιουργία προβλημάτων, που θα οδηγούσαν στην αγωνιστική και οικονομική αποτυχία της πολυμετοχικής διοίκησης της πράσινης ΠΑΕ.

«Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που ζητάει 1 εκατ. ευρώ νοίκι για την Παιανία. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα αποχωρήσει, δεν μπορώ να τον

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας


Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής για τα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test και Γ1 «πολύ καλή γνώση», έδωσε στη δημοσιότητα το

ΓΕΝΟΠ: Στα 135 εκατ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου στη ΔΕΗ


Στα 135 εκατ. ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, τα χρέη υπουργείων και λοιπών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.

«Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε», αναφέρει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της σχετική με την επιβολή τέλους επί των ακινήτων το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 135 εκατ. ευρώ και αναλύονται ως εξής:

- υπουργείο Οικονομικών 46,63 εκατ. ευρώ
- υπουργείο Εθνικής ʼμυνας 9,41 εκατ. ευρώ
- υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 7,10 εκατ. ευρώ

Από τους ιδιοκτήτες η καταβολή του τέλους επί των ακινήτων


Από τους ιδιοκτήτες, και όχι από τους ενοικιαστές, θα καταβληθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλύεται στον ιδιοκτήτη.


Περισσότερες διευκρινίσεις το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011 αναμένεται να δώσει αύριο η κυβέρνηση.

Aυτός ο φόρος δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας αδειάσει τις τσέπες, να μας δίνει ψίχουλα και να λέει ότι εξασφάλισε μισθούς και συντάξεις, σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ

ΟΠΑΠ: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις νέες άδειες


Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ την υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με την κυβέρνηση για τις νέες άδειες, ενώ εκτιμά ότι οι τελικές λεπτομέρειες θα αποτυπωθούν στην τελική σύμβαση αργότερα.

«(Πρόκειται για) ένα προσύμφωνο που θα διασφαλίζει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Γιάννης Σπανουδάκης από το περίπτερο του ΟΠΑΠ στη ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ίσως να μην εισπράξει τα χρήματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ κατά 10 έτη μέχρι το 2030, ενώ πρόσφατα πέρασε νόμο που εκχωρεί στον οργανισμό τη μοναδική άδεια για τη λειτουργία 35.000

Μικρότερες μπαταρίες για...μεγάλες εφαρμογές


Σημαντικές ανακαλύψεις οι οποίες μπορούν να φέρουν επανάσταση στις ευρέως χρησιμοποιούμενες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου ανακοίνωσαν τρεις ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες.

Μια νέα ουσία από πολυμερές, σε μορφή τζελ, αντικαθιστά τον ευμετάβλητο και επικίνδυνο υγρό ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται σήμερα στις περισσότερες μπαταρίες αυτού του είδους, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία νέων μπαταριών που θα έχουν μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη ισχύ, μικρότερο κόστος (10% έως 20%) και θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον χρήστη (θα είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος να πιάσει φωτιά η μπαταρία λόγω υπερθέρμανσης).

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία, ελπίζουν ότι, μεταξύ άλλων, η ανακάλυψή τους, όταν βρει εφαρμογές σε εμπορικά προϊόντα, θα οδηγήσει σε μικρότερους φορητούς

Ελπίδες για νέα φάρμακα κατά της υπέρτασης


Στην ανάπτυξη νέου τύπου αντιυπερτασικών φαρμάκων αναμένεται να βοηθήσει η ανακάλυψη 28 γενετικών παραγόντων στο DNA που σχετίζονται με την υψηλή πίεση του αίματος.

Οι ερευνητές του διεθνούς κονσόρτσιουμ για τη μελέτη του γενετικού υποβάθρου της πίεσης, το οποίο περιλαμβάνει 346 επιστήμονες σε πάνω από 200 ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο, ανέλυσαν γενετικά δεδομένα από περίπου 275.000 ανθρώπους σε 24 χώρες.

Η υπέρταση (υψηλή πίεση του αίματος) εμφανίζει κληρονομικότητα, όμως ο εντοπισμός σχετικών γονιδίων μέχρι τώρα, είχε συναντήσει δυσκολίες. Τελικά, οι επιστήμονες βρήκαν 28 περιοχές του DNA (από τις οποίες οι 16 για πρώτη φορά συσχετίστηκαν με την πίεση) που εμπλέκονται τόσο στη διαστολική, όσο και στη συστολική πίεση. Κάθε μια γενετική περιοχή υπάρχει τουλάχιστον στο 5% του πληθυσμού, ενώ μερικές έως και στο 14%. Πάντως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακαλύψει μόλις το 1% των γενετικών παραγόντων που σχετίζονται με την πίεση.

Μια δεύτερη μελέτη από ερευνητές του ίδιου ερευνητικού κονσόρτσιουμ, εντόπισε άλλες έξι γενετικές περιοχές που σχετίζονται με την πίεση του

ΓΕΝΟΠ: Δεν θα γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός


Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη ΓΕΝΟΠ να προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος.

Διαφορετικά, επισήμανε, «θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

«Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM, ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει έναν πατριωτικό αγώνα και θα έπρεπε αντί των κινημάτων «Δεν πληρώνω» να υπάρχουν κινήματα

Από σήμερα οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια

Από σήμερα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην

Ο υπολογισμός της νέας, έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα


Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.

Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα

Γ. Παπανδρέου: «Θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί…»

Κατά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως «ο δρόμος που διαλέξαμε είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την ασφάλεια για σήμερα, αλλά και το μέλλον μας» και συμπλήρωσε πως «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία του Ιουλίου».


 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Θεσσαλονίκη πως «ο δρόμος που διαλέξαμε είναι δύσκολος, ανηφορικός, αλλά είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την ασφάλεια για σήμερα, αλλά και το μέλλον μας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «οι θυσίες του λαού έχουν πιάσει τόπο. Χρειάζεται να έχουμε μία σταθερή βάση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ιστορικές αποφάσεις του Ιουλίου που «δίνουν μία νέα βοήθεια στην Ελλάδα». Οι αποφάσεις αυτές «αλλάζουν την προοπτική της χώρας μας προς το καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία του Ιουλίου. Θα πάρουμε όποια απόφαση

Αρχίζει σήμερα στη Χάγη η δίκη του Διστόμου


Μια σημαντική δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, αρχίζει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει ως την προσεχή Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας που θα εκδικαστεί στη Χάγη, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της εκτέλεσης απόφασης υπέρ του Διστόμου. Στη δίκη θα παρέμβει και το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, όταν πριν μερικούς μήνες ανακινήθηκε το ζήτημα με την κατάθεση

ΠΟΜΙΔΑ: ΄Eντονη αντίδραση στην έκτακτη εισφορά επί των ακινήτων


«Τη στιγμή που οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν πλήρως να καταβάλουν τα άμεσα επερχόμενα εκκαθαριστικά των υφιστάμενων φόρων και εκτάκτων εισφορών, οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται και επιβάλλουν και νέες στοχευμένες επιβαρύνσεις σε βάρος τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εισφορά επί των ακινήτων θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να πληρωθεί από τους φορολογούμενους, εν όψει των σημερινών δραματικών συνθηκών της χώρας, μόνον αν ήταν χαμηλή και επίπεδη, και αν ήταν η μόνη.

Ομως, «σε συνδυασμό με τις ισχύουσες δεκάδες άλλων φόρων, τελών και εισφορών, την κατεδάφιση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που μαρτυρούν τα χιλιάδες ξενοίκιαστα σε όλη τη χώρα και τις συνεχώς επαπειλούμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, καθιστά την ιδιωτική

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η ισχύς του περσινού φοιτητικού δελτίου για τα ΜΜΜ


Παρατείνεται μέχρι το τέλος του μήνα η ισχύς των Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) του Ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι φοιτητές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ με την επίδειξη

Ξεκινά η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ


Αρχίζει σήμερα η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έκδοσή του και από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank .

Το εργόσημο αποτελεί ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, με μοναδικό αριθμό, που εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε

Απεργούν σήμερα και αύριο εφοριακοί και τελωνειακοί


Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία, αντιδρώντας στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Οι Ομοσπονδίες των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων θα συνεδριάσουν μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο


Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους. Συγκεκριμένα τα ταξί όλης της χώρας θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα και για 48 ώρες, δηλαδή έως τις 5 τα

Το ανέκδοτο της ημέρας

Συνομιλία μητέρας - γιού στην Ουγκάντα το 2011.

Το παιδί βαριέται να διαβάσει και η μητέρα του, του λέει:

Διάβασε παιδάκι μου τα μαθήματά

Μετ΄εμποδίων ξεκινά η νέα σχολική χρονιά


Στη σκιά των σημαντικών ελλείψεων βιβλίων ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.

Λόγω της έλλειψης των βιβλίων, το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει την αποστολή των dvd, τα οποία περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων, ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, «οι πρώτες αποστολές από τα αποθέματα που υπήρχαν έγιναν προς τη νησιωτική Ελλάδα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου και η κάλυψη σε βιβλία φτάνει σήμερα μέχρι και το 85%. Ήδη άρχισαν και οι νέες παραλαβές και η προώθηση τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

Ωστόσο, το Υπουργείο σημειώνει πως «είναι σαφές ότι δημιουργούνται προβλήματα σε κάθε τάξη τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς». Τονίζει

Καλή σχολική χρονιά!


Ο καιρός στις 12.09.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και μόνο στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 21 έως 27 βαθμούς αλλά στη Νότια Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως