www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Την Τετάρτη η ελληνική παρέμβαση στη δίκη για το Δίστομο


Με την ανάπτυξη των θέσεων της γερμανικής πλευράς άρχισε σήμερα στη Χάγη η εκδίκαση της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Η δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και αύριο θα γίνει η παρουσίαση των θέσεων της ιταλικής πλευράς, ενώ η Ελλάδα θα παρέμβει την Τετάρτη. Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Σήμερα η Γερμανία υποστήριξε ότι το ζήτημα αποτελεί ετεροδικία μεταξύ δύο κρατών (της ίδιας και Ιταλίας) και δεν θα πρέπει να υπάρξει νομολογία φυσικών προσώπων κατά κρατών, γιατί τότε θα πρέπει
να ανοίξουν οι υποθέσεις για όλους τους πολέμους που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα.


Το πρωί μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: