www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Καταγγελία για λίστα γάμου

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα σκεφτεί να πάρω δώρο γάμου πηγαίνοντας σε συγκεκριμένα καταστήματα που επιθυμούσαν τα ζευγάρια.

Ήθελα πάντα να το αγοράζω μόνη μου, γιατί θεωρούσα ότι έτσι το δώρο ήταν πιο προσωπικό, το πρόσφερα με αγάπη προς το ζευγάρι και δεν ήταν κάτι απρόσωπο.

Αυτή τη φορά όμως ξεχάστηκα και δεν είχα στη διάθεσή μου το χρόνο να ψάξω και να πάρω

Κανείς στη σύνταξη πρίν τα 65 - Τέλος στις πρόωρες

Πλήρη σύνταξη στα 65 για τους άνδρες, στα 60 για τις γυναίκες, με 40 χρόνια εργασίας.


Το απόγευμα της Δευτέρας θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, μετά από έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, πλήρη σύνταξη θα παίρνουν οι άνδρες στα 65, οι γυναίκες στα 60 και εφόσον έχουν εργαστεί 40

Ευρωβοήθεια για Πορτογαλία - Ισπανία χωρίς το ΔΝΤ;

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ξύπνησαν μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσουν τη Δευτέρα περισσότερες απο 1.000 τράπεζες και παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του ευρώ.


Στο Ecofin, που συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή, αναμένεται να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα θωρακίζουν το κοινό νόμισμα

Η λέπρα “ξαναζεί” στο Λασίθι!

Το νησί με τους λεπρούς της Σπιναλόγκας, αναβιώνει στην Κρήτη του 2010!
Δέκα κάτοικοι μικρού χωριού του νομού Λασιθίου, έχουν προσβληθεί από την μεταδοτική ασθένεια-που θεωρητικά έχει εξαλειφθεί από την Ελλάδα-ζουν απομονωμένοι κάτω από δραματικές συνθήκες και αρνούνται να ακολουθήσουν θεραπεία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ζήτησε η καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκη Τόσκα, ενώ ο ένας από τους ασθενείς είναι ήδη παράλυτος, τυφλός και έχει ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι.
troktiko

Ο Αλ Φαγιέτ πουλά τα Harrods

Αλλαγή σκυτάλης για το Harrods, ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα της βρετανικής πρωτεύουσας, που θα αποκτήσει καινούργιο ιδιοκτήτη.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Μοχάμεντ αλ Φιαγιέντ έκλεισε συμφωνία με την Qatar Holdings, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έναντι 1,5 δισ. λιρών. Ο ίδιος είχε αγοράσει το πολυκατάστημα το 1985 έναντι 615 εκατ. λιρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Αιγύπτιου επιχειρηματία, Ντόντι αλ Φαγιέντ, έχασε τη ζωή του μαζί με τη λαίδη Νταϊνα στο Παρίσι το 1997. Από τότε ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ έδινε και εξακολουθεί να δίνει αγώνα, προκειμένου να αποδείξει ότι το ζευγάρι έπεσε θύμα συνωμοσίας.
tanea

Απερρίφθη στη Γερμανία η αγωγή κατά του δανείου προς την Ελλάδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει γερμανοί ευρωσκεπτικιστές σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα.Οι πέντε ευρωσκεπτικιστές υποστήριζαν ότι το πακέτο βοήθειας- από χώρες μέλη της ευρωζώνης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- δεν είναι σύμφωνο με τις Συνθήκες της

Το Facebook κάνει λογοκρισία!

Οι λογαριασμοί των διαχειριστών ενός group που αποδοκίμαζε τα μέτρα του ΔΝΤ για την Ελλάδα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.


Οι δύο διαχειριστές του group με τίτλο "Δεν μπορούν να πληρώσουν ε τότε ας μην πληρώσουν – αλληλεγγύη στους Έλληνες πολίτες" (Can's pay won't pay something solidarity with the poeple of Greece), Andrew Burgin και Clare Solomon είδαν τα προφίλ τους να εξαφανίζονται.

Το συγκεκριμένο group υποστήριξης

Στο νοσοκομείο η Άντζελα Δημητρίου μετά την σύλληψη!

Τα ξημερώματα συνελήφθη η λαική τραγουδίστρια έξω από το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται.


Η έντονη ταλαιπωρία της τραγουδίστριας την οδήγησαν εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά με έντονη αδιαθεσία, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Η παραμονή της στην κλινική είναι απαραίτητη για απόψε το βράδυ.

Η Άντζελα Δημητρίου βρέθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου έπειτα από σύλληψη που έγινε έξω από το νυχτερινό μαγαζί μου τραγουδάει στο Μπουρνάζι. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της οι άνδρες της ασφάλειας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, χωρίς όμως να της φορέσουν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Την ευχή και ελπίδα ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα θα ξεπεραστούν «μια ώρα αρχύτερα», εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι η εικόνα που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι στρεβλωμένη από την εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχ και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ελληνική

Ισπανία: Κλείνουν αεροδρόμια λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Δεκαπέντε αεροδρόμια πρόκειται να κλείσουν εντός της ημέρας στη βόρεια Ισπανία εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία,ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας(Αena).


Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν εννέα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων της Λα Κορούνια, Σαντατέρ, Βαγιαδολίδ, Σαλαμάγκα και Λεόν,αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα έξι μεταξύ των οποίων του Μπιλμπάο και του Σαν Σεμπαστιάν. Η απαγόρευση των πτήσεων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον

Τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας

Tο τελευταίο αντίο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στην 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου και την 35χρονη Βιβή Ζούλια, δύο από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης με μολότοφ σε υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου.


Φίλοι και συγγενείς της Αγγελικής Παρασκευοπούλου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Αιγίου, την πλατεία της Αγίας Λαύρας.

Σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο των

Ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη ψηφίζει αύριο 9 Μαΐου για την αυτονομία και αυτοδυναμία του

Ψηφίζουμε για την πόλη μας

Δημοψήφισμα


Κυριακή 9 Μαΐου

Ρεντιώτισες, Ρεντιώτες,

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Καλλικράτης» που οραματίζεται τη Διοικητική Αναδιάρθρωση της χώρας, μόνο βαθιά ανησυχία και θλίψη μπορούμε να αισθανθούμε εμείς στο Ρέντη.

Ο Δήμος μας, με πλήρεις Τεχνικές και Κοινωνικές Υπηρεσίες, με Ταμειακή Υπηρεσία από το 1996, με διπλογραφικό σύστημα, με πιστοποίηση για το ΕΣΠΑ (4ο Κοινοτικό Πλαίσιο), δεν έχει τίποτα να

Οι πονοκέφαλοι του «Καλλικράτη»

Ενώ έξι στους δέκα πολίτες αλλά και αιρετούς συμφωνούν με τον νέο διοικητικό χάρτη της Ελλάδας, άλλοι γκρινιάζουν για τις συνενώσεις, άλλοι θέλουν μεγαλύτερες.

Κλείσιμο χωματερών, απεργίες πείνας, δημοψηφίσματα αλλά και κατάληψη δημοτικών κτιρίων αποτελούν μερικούς μόνον από τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στον «Καλλικράτη».


Ωστόσο, οι διαφωνίες για τον νέο χάρτη της χώρας σε τίποτα δεν θυμίζουν μέρες «Καποδίστρια»...

Oι 6 στους 10 πολίτες αλλά και ο αντίστοιχος αριθμός στους αιρετούς δηλώνουν υπέρμαχοι του σχεδίου των συνενώσεων,

Μετά από 557 χρόνια θα λειτουργήσει η Αγία Σοφία;


Πολλά ερωτήματα παρουσιάζει το εγχείρημα και η βεβαιότητα του προέδρου της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας" Κρις Σπύρου , ότι τον Σεπτέμβριο θα τελεστεί Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά από 557 χρόνια. Και αυτό γιατί δεν έχει ενημερωθεί ούτε η Ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά το πιο βασικό η Αγία Σοφία λειτουργεί σαν μουσείο και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δώσει τη σχετική άδεια η τουρκική κυβέρνηση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο κ. Σπύρου έκανε γνωστό ότι η θεία

«Κράτα, Ελλάδα» φωνάζει τώρα η Ευρώπη

Ενδεχόμενη πτώχευσή της θα είχε συνέπειες ανάλογες με αυτές της τράπεζας Lehman Βrothers, τόνισε χθες ο κ. Ολι Ρεν.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα λόγω των ανησυχιών περί επέκτασης της λεγόμενης «ελληνικής κρίσης» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 16 χωρών της ζώνης του ευρώ συνεδρίαζαν ως αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες με βασικό στόχο όχι μόνο να δώσουν την τελική ευλογία τους στον μηχανισμό αρωγής για την Ελλάδα, αλλά και να συμφωνήσουν ως προς το τι θα πρέπει να κάνει η ευρωζώνη για να καθησυχάσει τις όλο και διογκούμενες ανησυχίες των αγορών για διάχυση της κρίσης.

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, έφθασαν χθες στις

Στο φως η αρχαία λεωφόρος Βουλιαγμένης


Τα έργα για το μετρό στην Αργυρούπολη αποκάλυψαν δρόμους, νεκροταφεία και εργαστήρια του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ.
Από το άστυ ως το Σούνιο η απόσταση ήταν μεγάλη κατά την Αρχαιότητα.

΄Ενας όμως ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ο δρόμος που ένωνε την Αθήνα με το νοτιότερο άκρο της: η αρχαία... λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Η πρόσφατη αποκάλυψη στην Αργυρούπολη της αρχαίας οδού που βαίνει παράλληλα με τη σύγχρονη είναι ένας κρίκος αυτής της συνέχειας

Σκοτώνουν οι λιγότερες από έξι ώρες ύπνου

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ έξι ώρες ύπνου την ηµέρα µπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, ενώ ακόµη και µία νύχτα χωρίς ύπνο µπορεί να εµποδίσει την ικανότητα του σώµατος να χρησιµοποιεί την ινσουλίνη για να επεξεργάζεται το σάκχαρο στο αίµα, έδειξαν νέες µελέτες.


Βρετανοί και ιταλοί ερευνητές προειδοποιούν πως όποιος κοιµάται λιγότερο από έξι ώρες έχει 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει µέσα σε χρονικό διάστηµα 25 ετών, σε σύγκριση µε κάποιον που κοιµάται έξι έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, που είναι το ιδανικό. ΄Οµως και ο πολύς ύπνος φαίνεται πως κάνει κακό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης µια σχέση ανάµεσα στον υπερβολικό ύπνο - πάνω από εννέα ώρες - και τον πρόωρο θάνατο, αν και τόσος ύπνος µπορεί απλώς να σηµαίνει ότι

Συναγερμός για επιθέσεις κατά βουλευτών

Η εικόνα του Κοινοβουλίου “υπό πολιορκιά” που έκανε το γύρο του κόσμου – όχι μία και δύο φορές – τις τελευταίες ημέρές, έχει σημάνει συναγερμό.Πρώτο κρούσμα της λαϊκής οργής για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα, ο προπηλακισμός του Απόστολου Κακλαμάνη – πολιτικός που δεν έχει δώσει “δικαιώματα” - στο κέντρο της Αθήνας, με εύλογο το ερώτημα τί θα γίνει αν “πετύχουν” κάνεναν άλλο πολιτικό που έχει εμπλακεί σε
σκάνδαλα.


Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Βήματος, οι περισσότεροι βουλευτές αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Νέα ηφαιστειακή έκρηξη αναμένεται στην Ισλανδία

Νέα μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιαλαγιόκουλ στην Ισλανδία αναμένουν οι επιστήμονες, που προειδοποιούν ότι θα εκτοξεύσει «σημαντική» ποσότητα τέφρας.


Σύμφωνα με την έκθεση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Ινστιτούτου Γεωφυσικών Μελετών της Ισλανδίας, η λάβα που κυλούσε από το ηφαίστειο έχει σταματήσει και το μεγαλύτερο μέρος του μάγματος εκτινάσσεται προς κάθε κατεύθυνση λόγω εκρήξεων που