www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η κάθαρση μας τελείωσε

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".

Θα ήθελα να συμφωνήσω με την κυβερνητική πολιτική αλλά ο απλός μου νους δεν το επιτρέπει.

Η κυβέρνηση (υπό την τρόικα) εκτός του ότι υποθηκεύει το μέλλον της χώρας κινείται και σε εντελώς λάθος δρόμο.

‘Όταν θέλεις να σβήσεις μια πυρκαγιά δεν το προσπαθείς ρίχνοντας με το σταγονόμετρο αλλά με την πυροσβεστική μάνικα, πολύ δε περισσότερο δεν ρίχνεις βενζίνα αλλά νερό.

Αφαιρώντας εισόδημα και μάλιστα από μισθωτούς και συνταξιούχους χρησιμοποιείς το σταγονόμετρο ενώ παίρνοντας πίσω τα κλεμμένα χρησιμοποιείς την μάνικα.

Οι πολίτες όταν βλέπουν, την ατιμωρησία των υπεύθυνων για το σημερινό μας χάλι, δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο μ’ αυτά που θα πάρει μετά την 14η Νοεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι όχι μόνο πίνουν στην υγεία των «κορόιδων», όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι αλλά γίνεται προσπάθεια επαναφοράς τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα δούμε στο προσεχές μέλλον επαναφορά των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και άλλων πολύ «επιτυχημένων» στην κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τον φημολογούμενο δομικό ανασχηματισμό αν δεν καταρρεύσει η κυβέρνηση απ’

Ο καιρός στις 11.11.2010

Ζεστό και υγρό καιρό αλλά και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Λίγες βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 23 – 24 στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 – 25 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης τοπικά οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν

Ψεύτικη πρόσκληση μέσω Ίντερνετ περιέχει επικίνδυνο ιό

Ειδικοί ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής προειδοποιούν ότι μία ψεύτικη πρόσκληση που κυκλοφορεί μέσω e-mail για την τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης περιέχει ιό που μπορεί να μολύνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή όποιου το ανοίξει.


Το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από το Oslo Freedom Forum, έναν οργανισμό που είναι υπαρκτός, ο οποίος όμως δεν συνδέεται άμεσα με τα βραβεία Νόμπελ, και περιέχει ένα συνημμένο με τη μορφή PDF.

Με το άνοιγμα αυτού του συνημμένου εγκαθίσταται στον υπολογιστή ένας ιός τύπου Δούρειου Ίππου (Τρόγιαν), ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε αυτόν που το δημιούργησε να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

«Δε γνωρίζουμε από πού προέρχεται η επίθεση, ούτε ποιος είναι ο στόχος», δήλωσε ο όμιλος ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής F-Secure.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, στόχος ηλεκτρονικής επίθεσης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές και καθηγητές

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή απαντούν οι φοιτητές στις προτάσεις της υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.


Εν τω μεταξύ οι σύλλογοι φοιτητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε κυλιόμενες καταλήψεις σχολών.

Μάλιστα, το τμήμα Χημικών του Πολυτεχνείου αποφάσισε κατάληψη από αύριο και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του και ο σύλλογος διδασκόντων του Ιδρύματος προτίθεται να προχωρήσει και στην

Παραπομπή ενός ακόμα ατόμου για συμμετοχή τους «Πυρήνες»

Ακόμα ένα άτομο παραπέμπεται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.


Πρόκειται για τον Χρήστο Τσάκαλο, 31 ετών, ο οποίος είναι αδελφός ενός από τους ήδη προφυλακισμένους, και ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία.

Χθες παραπέμφθηκαν άλλα 13

Οι μισές Ελληνίδες είναι θετικές στον ιό HPV

Νέες μέθοδοι για την έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου, οι νέες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση ακόμα και προχωρημένων μορφών καρκίνου και τα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καρκινοπαθούς ασθενή, συζητήθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικολογικού καρκίνου, που έγινε πρόσφατα στην Πράγα.


Η πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο στο συνέδριο. Ο ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) προκαλεί μεγάλο αριθμό σοβαρών νοσημάτων, όπως καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καρκίνο αιδοίου, κόλπου, πέους, πρωκτού και γεννητικά κονδυλώματα, ενώ επιπλέον ευθύνεται για ορισμένες μορφές καρκίνου στοματοφάρυγγα, στοματικής κοιλότητας και λάρυγγα. Μάλιστα ειδικά για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο ιός HPV αποτελεί το αποκλειστικό αίτιο, καθώς μία γυναίκα δεν μπορεί να αναπτύξει αυτόν τον καρκίνο αν δεν μολυνθεί από τον ιό.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η δεύτερη συνηθέστερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του μαστού, σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών στην

Στο ΣτΕ κατά του ΑΜΚΑ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναγραφής του ΑΜΚΑ των ιατρών στα συνταγολόγια κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την ακύρωση της υπ' αριθμ. 56/2010 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία κρίθηκε νόμιμη η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ των ιατρών στα συνταγολόγια.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι με την αναγραφή του ΑΜΚΑ των μελών του στα συνταγολόγια παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της

«Απαγορευτικό πτήσεων» για τα Boeing 787

Δύσκολοι καιροί για τη νέα γενιά επιβατηγών αεροσκαφών. Λίγες μόλις ημέρες μετά τα προβλήματα που παρουσίασαν οι κινητήρες αεροσκαφών Α380 της Airbus, η μεγάλη ανταγωνίστρια της, Boeing, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου της μοντέλου, 787 Dreamliner.


Αιτία η πρόκληση πυρκαγιάς εν πτήσει σε ένα από τα έξι αεροσκάφη του στόλου, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Τέξας. "Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στις επίγειες δοκιμές και να μην δοκιμάσουμε εν πτήσει τα αεροσκάφη έως ότου κατανοήσουμε καλλίτερα τι συνέβη στο δοκιμαστικό ΖΑ002", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της

Απόφαση – πλαίσιο για κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία

Υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τη οποία ορίζεται στα 3,95 λεπτά ανά επιβάτη το ύψος της εισφοράς που θα καταβάλλουν τα πλοία με σημαίες τρίτων χωρών που έρχονται στη χώρα μας, υπέγραψε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης.


Επίσης, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 20% υπό τη ρητή προϋπόθεση η εταιρεία να απασχολεί Έλληνες ναυτικούς σε αριθμό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 1% του συνολικού αριθμού των μελών του πληρώματος.

Τέλος, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 7% για κάθε επιπλέον ελληνικό λιμάνι που προσεγγίζει το πλοίο, σύμφωνα με το δηλούμενο πρόγραμμα ταξιδιών της εταιρείας.

«Σήμερα ξεκινά μία νέα μέρα για την κρουαζιέρα και για την πατρίδα μας. Η απόφαση αυτή δίνει κίνητρα στις εταιρείες για να "πιάνουν" τα κρουαζιερόπλοια περισσότερα ελληνικά λιμάνια, δίνει κίνητρα για να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς, δίνει κίνητρα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα

Εθνική προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια!

Στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα άμεσα εκμεταλλεύσιμα φυσικού αερίου και κοιτάσματα πετρελαίου (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Ελλάδα) που θα απέδιδαν στα κρατικά ταμεία ετησίως 250 -300 δισ. ευρώ. Δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης αντί να είναι αιχμάλωτη του Δ.Ν.Τ.


Όμως η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η πορεία προς μια συνδιαχείριση του Αιγαίου απαγορεύουν κάθε προσπάθεια αυτή την στιγμή εκμετάλλευσης του ελληνικού υπόγειου θησαυρού.

Οι φοβερές αυτές αποκαλύψεις έγιναν χθες στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» στο Alter από Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων και Αμερικανούς ερευνητές του

Λύθηκε το μυστήριο με τους δίδυμους Κούρους!

Πριν από λίγους μήνες, δύο σπάνιοι δίδυμοι κούροι, είχαν βρεθεί στην Κορινθία. Με ελάχιστα τραύματα στο πρόσωπο, στον κορμό και στα πόδια και νωπές ακόμη τις χαρακιές που άφησε πάνω τους το άροτρο του γεωργού στο χωράφι του οποίου κείτονταν επί αιώνες, οι δίδυμοι κούροι γλίτωσαν από τα χέρια των αρχαιοκαπήλων την τελευταία στιγμή!


Στο παρά πέντε και προτού πάρουν παρανόμως φύλλο πορείας για το εξωτερικό, γεμίζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αρχαιοκαπήλων με 10 εκατ. ευρώ, τα δύο σπάνια αριστουργήματα αρχαϊκής γλυπτικής βρίσκονται ασφαλή στα εργαστήρια συντήρησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Πολιτισμού με το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Ανήκουν μάλλον σε σύνταγμα κούρων!

Από την πρωτη στιγμή οι αρχαιολόγοι εντόπισαν στους δύο κούρους ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: είναι ολόιδιοι, σαν ο καλλιτέχνης να έφτιαξε μία μορφή την οποία εν συνεχεία αντέγραψε.

Η μοναδική διαφορά τους είναι στο ύψος. Ο ένας είναι 1,82 μ. και ο άλλος 1,78 μ., ενώ ελάχιστα διαφέρουν και στα μαλλιά. Ο ένας έχει λίγο πιο πυκνούς βοστρύχους από τον δεύτερο. Η ομοιότητα μάλιστα τους... κυνηγά ακόμη και στα «τραύματα», με αποτέλεσμα και από τους δύο κούρους να

Επικίνδυνη η λήψη παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη

Η παρατεταμένη χρήση παρακεταμόλης, ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων παυσίπονων φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επικίνδυνη αν η γυναίκα κυοφορεί αγόρι, προειδοποιούν ειδικοί από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Ηuman Reproduction». Οι ερευνητές τονίζουν ότι η λήψη τέτοιων φαρμάκων από την έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο να φέρει στον κόσμο αγόρι με κρυψορχία, κατάσταση κατά την οποία οι όρχεις δεν κατεβαίνουν κανονικά μέσα στο όσχεο και συνδέεται με υπογονιμότητα και καρκίνο στην ενήλικη ζωή.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη περισσοτέρων από 2.000 εγκύων και των παιδιών που έφεραν στον κόσμο. Οπως συγκεκριμένα είδαν, οι γυναίκες που έκαναν ταυτόχρονη χρήση περισσοτέρων του ενός παυσίπονων φαρμάκων, όπως π.χ. παρακεταμόλης και ιβουπροφένης, αντιμετώπιζαν επταπλάσιες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο γιο με κάποια μορφή

«Υγρή βιοψία», νέο υποσχόμενο όπλο κατά του καρκίνου

Μια πληθώρα φαρμακοβιομηχανιών και εργαστηρίων βιοτεχνολογίας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την τελειοποίηση της υγρής βιοψίας, μιας τεχνικής που διαγιγνώσκει τον καρκίνο και παρακολουθεί την πορεία του στο αίμα, χωρίς την ανάγκη λήψης δείγματος ιστών.


Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι κακοήθη κύτταρα αποσπώνται από τους καρκινικούς όγκους, ταξιδεύουν στο αίμα και εγκαθίστανται σε άλλες περιοχές για να δημιουργήσουν μεταλλάξεις. Όμως η ανίχνευση αυτών των κυττάρων αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη λόγω του πολύ μικρού αριθμού τους.

Η νέα μέθοδος για τον εντοπισμό και τη μέτρηση των κυττάρων αυτών όχι μόνο δεν θα επιβάρυνε τους ασθενείς με επώδυνες βιοψίες, αλλά επιπλέον θα μπορούσε να βοηθά τους γιατρούς να παρακολουθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Στις ΗΠΑ έχει ήδη εγκριθεί ένα τεστ υγρής βιοψίας, εφεύρεση της εταιρείας Johnson & Johnson, ωστόσο η αξία του στην κλινική πράξη αποδεικνύεται περιορισμένη.

Η κατάσταση, όμως, θα μπορούσε να αλλάξει εντυπωσιακά τα επόμενα χρόνια. Όπως αναφέρει το Reuters, νέα, πιο ευαίσθητα τεστ αναπτύσσονται σε 25 εταιρείες και πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων στα

Προεδρικό Διάταγμα αλλάζει το τοπίο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Νόμιμη πλέον θεωρείται η «τοποθέτηση προϊόντος» στα τηλεοπτικά προγράμματα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος 109 για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, με το οποίο η ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.

Έτσι για παράδειγμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί στα σήριαλ που μεταδίδουν, αλλά και στις ταινίες θα έχουν τη δυνατότητα αναφοράς σε επώνυμες φίρμες ή στην εμφάνιση συγκεκριμένων προϊόντων. Το ίδιο ισχύει και για προγράμματα αθλητικού περιεχομένου ή τα ψυχαγωγικά.

Σύμφωνα με το ΠΔ δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση προϊόντος σε προγράμματα που απευθύνονται σε ανηλίκους, ενώ απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα η τοποθέτηση προϊόντων καπνού,

Οι μεγαλύτεροι όρχεις του κόσμου ανήκουν σε...γρύλο

Ο όγκος και το βάρος περιέργως δεν τον εμποδίζουν στα πηδήματα (από θάμνο σε θάμνο): το ευρωπαϊκό είδος γρύλου Platycleis affinis έχει αναλογικά τους μεγαλύτερους όρχεις του κόσμου, τόσο μεγάλους που καταλαμβάνουν ολόκληρη την κοιλιά του.

Οι γονάδες του εντόμου, κρυμμένες μέσα στο σώμα του, αντιστοιχούν στο 13,8% του του βάρους του, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Biology Letters της βρετανικής Βασιλικής Εταιρειας.

Οπως υπολογίζουν, αν ο γρύλος ήταν άνθρωπος, οι αναπαραγωγικοί του αδένες θα είχαν μέγεθος λάστιχου αυτοκινήτου και θα ζύγιζαν δέκα κιλά.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το μέγεθος αυτών των οργάνων» σχολίασε στο AFP o Κάριμ

Αυξημένη περιφρούρηση για τον τριήμερο εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου

Αυξημένη περιφρούρηση μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, αποφασίσθηκε φέτος από τις πρυτανικές αρχές, ενώ αύριο ο πρύτανης Σ. Σιμόπουλος, θα στείλει για πρώτη φορά e-mail σε όλους τους φοιτητές, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου το οποίο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15, 16 και 17 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

«Επαγρύπνηση και εγρήγορση» για το τριήμερο του εορτασμού είναι το «σύνθημα» και των υπολοίπων πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σήμερα στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν ήταν λίγοι οι πρυτάνεις που ζήτησαν «διακριτική παρουσία της

Αντιδρά στο αυξημένο ωράριο η ΟΛΜΕ

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι σε ορισμένα σχολεία της Α/βάθμιας καθηγητές δέχονται πιέσεις να δουλεύουν για περισσότερες ώρες.

"Ύστερα από διαμαρτυρίες συναδέλφων που έχουν διατεθεί σε σχολεία της Α/βάθμιας ότι έχουν αυξηθεί οι πιέσεις να αποδεχτούν περισσότερες ώρες από αυτές που προβλέπει το ωράριό τους κάνουμε γνωστό ότι: Δεν πρέπει να αποδεχθούν την υπογραφή όποιου σχετικού εγγράφου τους καλούν να υπογράψουν. Να επιμείνουν με έγγραφη αίτησή τους να λάβουν γραπτή

Ζόρισαν οι φοιτητές τον Παπακωνσταντίνου

Αποκλείει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων με δηλώσεις του από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και επιρρίπτει στην τρόικα την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.


Μιλώντας από τη βρετανική πρωτεύουσα σε διεθνή τηλεοπτικά μέσα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν θα κοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε πρόκειται να γίνουν νέες αυξήσεις στη φορολογία πέραν των ανακοινωθεισών. Υπογράμμισε όμως ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο περικοπής των δημόσιων δαπανών.

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις φοιτητών του London School of Economics, παραδέχτηκε ότι η τρόικα

Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω εκλογών

Αλλάζουν τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ, λόγω του δευτέρου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


Συγκεκριμένα, για την ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, την ερχόμενη Παρασκεύη και Δευτέρα τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Τα πρώτα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής, ενώ ειδικά οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς

Το Xbox «ζωντάνεψε» και στην Ελλάδα

Σε λειτουργία βρίσκονται από το πρωί οι ελληνικοί σέρβερς του Xbox Live.


Οι Έλληνες gamers μπορούν πλέον να διατηρούν λογαριασμό στην ελληνική υπηρεσία και να μην καταφεύγουν στις... μαϊμουδίες των προηγούμενων οκτώ ετών. Μέχρι χθες, όσοι είχαν Xbox και ήθελαν να παίξουν με φίλους τους μέσω του διαδικτύου έπρεπε να δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και συγκεκριμένα κάποιας χώρας στην οποία ήταν ήδη διαθέσιμο το Live.

H Microsoft δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταφέρουν το λογαριασμό τους στην

Στο διοικητικό Εφετείο οι υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

Στη δικαιοδοσία του Διοικητικού Εφετείου προτείνεται να υπάγεται πλέον η εκδίκαση φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων αξίας άνω των 150.000 ευρώ.


H σχετική διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται, από τις 238.770 υποθέσεις που εκκρεμούσαν τον Αύγουστο του 2010, σχεδόν οι μισές (101.895) αφορούσαν φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις.

Για αυτό το λόγο, έτσι ώστε να επισπευθεί η διαδικασία προτείνεται επιπροσθέτως η μεταφορά των χρηματικών διαφορών στις αρμοδιότητες του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου από τα τακτικά

ΣΥΝ: Ελεύθεροι οι πολίτες να επιλέξουν στο β' γύρο

Στην κρίση των πολιτών θέτει ο Συνασπισμός την επιλογή περιφερειαρχών και δημάρχων στο β' γύρο των εκλογών. Η απόφαση της πολιτικής γραμματείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς το Αριστερό Ρεύμα τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε να προταθεί στους υποστηρικτές του κόμματος να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.


"Στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους όπου οι συνδυασμοί που υποστηρίξαμε δεν είναι στο β΄ γύρο, ο ΣΥΝ, όπως πάντα, θεωρεί ότι οι πολίτες που μας τίμησαν έχουν την ελευθερία, τη γνώση και την κρίση να επιλέξουν την στάση τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. "Ο ΣΥΝ είναι πεισμένος πως αυτή η στάση θα αντιστοιχείται με τις ανάγκες της κοινωνίας και την γενική πολιτική στρατηγική του Κόμματος",

Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων ζητάει ο Γιώργος Προβόπουλος

Επιτάχυνση των δημοσιονομικών αναδιαρθρώσεων, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γ. Προβόπουλος με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω.


Όπως αναφέρει θα πρέπει να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα και να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα ακόμα πιο γρήγορα.

Για αυτό το λόγο δίνει έμφαση στην ταχύτερη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων, στην ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, αρχής γενομένης από τον όμιλο ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και στην

Υπ. Παιδείας: Αποβολές με...φειδώ

Οι αποβολές στα σχολεία με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εφ' εξής θα δίνονται αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί άλλα παιδαγωγικά μέτρα και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ θα είναι πλήρως αιτιολογημένες.


Αφορμή στάθηκε η απόφαση διευθυντή Λυκείου στα Τρίκαλα να αποβάλει τρεις μαθητές τον Σεπτέμβριο λόγω του ότι αγόραζαν τυρόπιτες από το κυλικείο του γυμνασίου και όχι του λυκείου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας επιμένει στη χρήση του διαλόγου με τους μαθητές, ζητώντας να τηρείται η προηγούμενη ακρόαση του ανηλίκου και του κηδεμόνα του και να αποφεύγεται η διαπόμπευση του μαθητή με τη δημοσιοποίηση της ποινής του.

Τέλος, ο προϊστάμενος ή ο διευθυντής

Α. Λοβέρδος: Να κάνουν εκπτώσεις τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία

Τη δέσμευσή του ότι τα χρέη, ύψους 800 εκατομμυρίων, των ταμείων απέναντι στα φαρμακεία θα εξοφληθούν σταδιακά από τις 25 Νοεμβρίου, φέτος, έως τον Σεπτέμβριο του 2010, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων.


Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους φαρμακοποιούς να αποδίδουν κλιμακωτή έκπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογη με

Ανησυχία για τα ναρκωτικά «νέας γενιάς»

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι καταγράφεται αυξητική τάση στη διακίνηση και κατανάλωση συνθετικών ναρκωτικών ουσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά από την Ε.Ε..


Τα στοιχεία αφορούν στο 2008 και δείχνουν ότι η κάνναβη παραμένει στην Ελλάδα η δημοφιλέστερη ουσία, ενώ όσον αφορά την ηρωίνη η Ελλάδα παραμένει ως μία από τις χώρες που η ουσία αυτή είναι βασική ουσία εξάρτησης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ε.Ε., το 22,5% του πληθυσμού μεταξύ 15 και 34 ετών έχει κάνει χρήση κάνναβης στην Ελλάδα, ενώ έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που ζητούν βοήθεια για την απεξάρτηση από την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας χρήστης ηρωίνης στην Ελλάδα ξεκινά στα 24 αλλά ζητά βοήθεια

Τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα

Δυσοίωνες είναι οι οικονομικές προβλέψεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης 4.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.


Η ΚΕΕΕ παρουσίασε μελέτη για την ανάπτυξη 44 επιχειρηματικών πάρκων έως το 2017 σε ολόκληρη τη χώρα και την πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξεως του 1 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Κασιμάτης παρουσιάζοντας τη μελέτη, στόχος είναι να συμβάλλουν στην

Απεργία μέσα στο επόμενο 15μερο ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ , μπροστά στο ενδεχόμενο νέων περικοπών, ακόμη και απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Οι εργαζόμενοι με ενότητα και μαζικότητα θα απαντήσουν άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση στο επόμενο δεκαπενθήμερο», τονίζει ο συνδικαλιστικός φορέας του Δημοσίου.


"Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα και ρητά να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου

Εντοπίστηκε γονίδιο που επηρεάζει την διάρκεια του ύπνου

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν σαν «ζόμπι» αν δεν κοιμηθούν τουλάχιστον οκτώ ώρες και άλλοι είναι φρέσκοι - φρέσκοι με πέντε ώρες ύπνο το πολύ. Τώρα, για πρώτη φορά, οι γενετιστές εντόπισαν ένα γονίδιο στο γενικό πληθυσμό, το οποίο φαίνεται να επηρεάζει το γιατί μερικοί πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από άλλους.

Ο ύπνος, που ως διαδικασία ενδιαφέρει εδώ και χρόνια τουςεπιστήμονες, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, από το βάρος του σώματος: όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης σωματικής μάζας ενός ανθρώπου, τόσο λιγότερο γενικά κοιμάται.

Αναζητώντας γενετικές αιτίες για τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στη διάρκεια του ύπνου, μια ομάδα ευρωπαίων ερευνητών, υπό την Κάρλα Αλενμπραντ του Κέντρου Χρονοβιολογίας του πανεπιστημίου του Μονάχου, σύμφωνα με το «Science», παρουσίασαν τη νέα ανακάλυψή τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Ανθρώπινης Γενετικής, στην Ουάσιγκτον.

Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγματα DNA 4.260 ατόμων από επτά χώρες, από την Ιταλία έως την Εσθονία, και τα συσχέτισαν με τις συνήθειες ύπνου που ανέφεραν οι εθελοντές. Οι ερευνητές, στη συνέχεια, αναζήτησαν γενετικούς παράγοντες που είναι κοινοί σε εκείνους τους ανθρώπους που

Δύο γιγάντιες «φυσαλίδες» εκπομπής ακτινών-γ στο κέντρο του γαλαξία μας

Κάτι σπουδαίο συμβαίνει στο κέντρο του γαλαξία μας και οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να το αποκρυπτογραφήσουν. Αμερικανοί αστρονόμοι εντόπισαν κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας δύο τεράστιες, άγνωστης προέλευσης, δομές που μοιάζουν με «ενεργειακές φυσαλίδες» και οι οποίες εκπέμπουν πανίσχυρες ακτίνες-γ. Οι «φυσαλίδες» αυτές περιέχουν ασύλληπτη ενέργεια ισοδύναμη με 100.000 εκρήξεις σούπερ-νόβα.
Η ανακάλυψη έγινε αρχικά από τον Νταγκ Φινκμπάινερ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν και παρουσιάζεται στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Οι δύο «φυσαλίδες», που φαίνεται να διαθέτουν καλά προσδιορισμένα εξωτερικά περιγράμματα και καλύπτονται πίσω από μια «ομίχλη» ακτινών γάμα, καταλαμβάνουν μια πελώρια έκταση 50.000 ετών φωτός, 25.000 έτη βόρεια του κέντρου του γαλαξία και άλλα 25.000 έτη νότια από αυτό. Μπορεί να

Φιλιππίνες: Προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρίες λόγω ηφαιστείου

Οι αρχές των Φιλιππίνων εξέδωσαν σήμερα προειδοποιήσεις προς τις αεροπορικές εταιρίες και τους κατοίκους περιοχών κοντά στο ηφαίστειο Μπουλουσάν, το οποίο εκτόξευσε ξανά στάχτη.

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο ηφαίστειο, που βρίσκεται σε ύψος 1.565 μέτρων, χθες, και κοινότητες που βρίσκονται κοντά στον κρατήρα καλύφθηκαν από γκρίζα στάχτη. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων εξέδωσαν προειδοποίηση καλώντας την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να «συμβουλεύσει τους πιλότους να αποφεύγουν να περούν κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου καθώς εκτοξεύει στάχτη και συντρίμμια [. . .τα οποία] μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για αεροσκάφη».

Το Μπουλουσάν, στο νησί Λουσόν, 250 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα 23 ενεργά

8 συμβουλές για να μην «σκάσει» το δέρμα σας από το κρύο

Η «συνταγή» για ξερό δέρμα και «σκασμένα» χείλη το χειμώνα είναι κρύο με χαμηλή υγρασία στους υπαίθριους χώρους και ζέστη με ξερό αέρα στους κλειστούς, αναφέρουν αμερικανοί δερματολόγοι. Και το «αντίδοτο», μερικές απλές συμβουλές.


1. Για να αποφύγετε την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και την φαγούρα, φροντίστε να ενυδατώνετε κάθε μέρα καλά το δέρμα σας, συνιστά η δρ Άντζαλι Νταχίγια, δερματολόγος στο Κέντρο Υγείας των Γυναικών του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell, στη Νέα Υόρκη.

Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να επιλέγουν μια υδατική κρέμα δίχως

Γεμάτα καρκινογόνα τα παιδιά των καπνιστών

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν καρκινογόνες ουσίες των τσιγάρων στο 90% των παιδιών που ζούσαν σε σπίτι όπου τουλάχιστον ο ένας γονιός κάπνιζε – και μάλιστα σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα απ’ ό,τι στους γονείς τους!


Η ανάλυση δείγματος ούρων από 79 παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 10 ετών έδειξε ότι τα επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών στα παιδιά ήταν μόλις κατά 8% χαμηλότερη απ’ ό,τι αυτή στα ούρα των γονέων τους.

«Το εύρημα μας εξέπληξε δυσάρεστα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζάνις Λ. Τόμας, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Περιμέναμε ότι θα βρούμε κάποιες καρκινογόνες ουσίες στα παιδιά-παθητικούς καπνιστές, αλλά όχι και σε τόσο υψηλά επίπεδα».

Η δρ Τόμας πρόσθεσε πως άλλες μετρήσεις έδειξαν πως οι ενήλικες παθητικοί καπνιστές επίσης είχαν καρκινογόνες ουσίες στα ούρα τους σε δυσθεώρητα επίπεδα – μόλις κατά 1-5% χαμηλότερα

Η έκθεση στον ήλιο βλάπτει και τις φάλαινες

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να «κάψει» το δέρμα της φάλαινας, όπως ακριβώς και του ανθρώπου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερες από 150 φάλαινες μέσα σε τρία χρόνια στον Κόλπο της Καλιφόρνια.

Παίρνοντας φωτογραφίες και κάνοντας δηγματοληπτικούς ελέγχους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φάλαινες είχαν λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο εξανθήματα στο δέρμα τους.

Οι φάλαινες, ωστόσο, που έχουν πιο σκούρο δέρμα έφεραν λιγότερα σημάδια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Λόρα Μαρτίνεζ-Λεβασέρ, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, οι φάλαινες "ανεβαίνουν πολύ συχνά στην επιφάνεια της θάλασσας για να αναπνεύσουν,

Ράμπο για την είσπραξη φόρων

Στη δημιουργία πέντε ομάδων δράσης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.


Στο στόχαστρο τους θα βρεθούν οι οφειλέτες που δεν προσήλθαν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, φορολογούμενοι με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλές δαπάνες διαβίωσης, φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα, οι 1000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν αποδίδουν στο Δημόσιο τον ΦΠΑ, το ΦΜΥ κι άλλους παρακτρατούμενους φόρους.

Το έργο των ομάδων κρούσης

* Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και εφαρμογή προτάσεων για την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης (Ν. 3842/2010).

* Μελέτη, διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση της εφαρμογής προτάσεων για την είσπραξη

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.


Στη Θεσπρωτία έχει διακοπεί η συγκοινωνία προς το νοσοκομείο Φιλιατρών λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας.

Στήθηκε μάλιστα επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένης στο χωριό Βρυσέλα Φιλιατών.

Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης ο δήμος Σελλών Ιωαννίνων. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι ιχθυοκαλλιέργειες του ποταμού Λούρου.

Η πυροσβεστική δέχθηκε 180 κλήσεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον Άρη Μπαρτζώκα, καθηγητή μετεωρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η βροχόπτωση το τελευταίο 48ωρο έφθασε σε ύψος 120 χιλιοστών που αντιστοιχεί στο 70% της μέσης

Ιερή κρητική επανάσταση υπέρ της κάρτας

«Να µην τροµοκρατούνται από όσα ακούγονται για την κάρτα του πολίτη», καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κρήτης.


Η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της ελλαδικής Εκκλησίας.

Η µεστή – µόλις τέσσερις γραµµές – οµόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι ενδεικτική της διαφορετικής στάσης που κρατούν οι κρητικοί ιεράρχες. Η Σύνοδος, γράφει το ανακοινωθέν, «αναφορικά µε το θέµα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήροκαι τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να µην τροµοκρατείται από ανεύθυνους, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόµενου Κυρίου Ιησού Χριστού.

Υπενθυµίζει δε τα λόγια τουδιορατικού Γέροντος Πορφυρίου: “... αν εµείς έχοµε µέσα µας τον

Ασπίδα οι στατίνες σε εγκεφαλικά - εµφράγµατα

Οι στατίνες δεν µειώνουν µόνο τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης στο αίµα. Σε µεγαλύτερες δόσεις, υποστηρίζουν οι επιστήµονες, µπορεί να σώσουν ζωές, καθώς παρέχουν σηµαντική προστασία από εµφράγµατα και εγκεφαλικά.


Σύµφωνα µε το πόρισµα βρετανικών και αυστραλιανών ερευνητικών οµάδων από το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης και του Σίδνεϊ αντίστοιχα, αυξάνοντας τη δόση των στατινών τα εµφράγµατα και οι θάνατοι µπορεί να µειωθούν έως και 13%. Στο συµπέρασµα αυτό, που δηµοσιεύθηκε στην Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet», κατέληξαν συγκρίνοντας µία συνηθισµένη θεραπεία µε στατίνες µε µια πιο «επιθετική» θεραπεία. Προκειµένου µάλιστα να καταλήξουν σε ασφαλές και αξιόπιστο συµπέρασµα,

Κολληµένοι µε το κρέας

Το κρέας βασιλεύει στο τραπέζι των Ελλήνων: σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα, ο µέσος Ελληνας καταναλώνει ετησίως 100 κιλά κρέας, δηλαδή 3½ φορές πάνω από τις συστάσεις των οργανισµών! Οµως το τίµηµα της κρεατοφαγίας, ιδίως της προτίµησης στο κόκκινο κρέας, είναι βαρύ τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.


Το πόσο κολληµένοι είναι οι Ελληνες µε τις µπριζόλες, το κοκκινιστό µοσχάρι στην κατσαρόλα και τα κοψίδια, φαίνεται και από τα στοιχεία του Ιδρύµατος «Αριστείδης ∆ασκαλόπουλος», σύµφωνα µε τα οποία οι πολίτες καταναλώνουν 3½ φορές περισσότερο κρέας από τις διεθνείς συστάσεις. Σε αυτό συµβάλλει και το γεγονός πως χρόνο µε τον χρόνο αυξάνονται οι µερίδες των Ελλήνων που παίρνουν διαστάσεις... USA, παρατηρεί ο διαιτολόγος - διατροφολόγος και επιστηµονικός συνεργάτης της Μονάδας

Τι αλλάζει στα ακίνητα από το 2011 με τις ρυθμίσεις για την ταυτότητα των κτιρίων

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του περιουσιολογίου, μιας τεράστιας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλα τα κτίρια της χώρας, αλλά αυτή τη φορά με όλους τους νόμιμους και «τακτοποιημένους» χώρους, αποτελεί ο νόμος για την ταυτότητα των κτιρίων.


Η καθιέρωση της ταυτότητας (ΔΕΤΑ) που θα ισχύσει για όλες τις νέες οικοδομές από το 2011, η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» για 40 χρόνια όλων των παράνομα κλειστών χώρων σε ένα ακίνητο μέσα στο περίγραμμα νόμιμης οικοδομικής άδειας (με εξαίρεση τα κλειστά μπαλκόνια και τα ρετιρέ), καθώς και η σύσταση και ενεργοποίηση του Σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών, έρχονται να δώσουν σάρκα και οστά σ' ένα σχέδιο που επί χρόνια επιχειρεί να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, τροφοδοτώντας τα ταμεία του κράτους.

Μόνο για το 2011 στοχεύει στην είσπραξη 800 εκατ. από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, 500 εκατ. από ημιυπαίθριους και 400 εκατ. από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που προϋπολογίζει το οικονομικό επιτελείο.

Τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους θα αποτελέσουν μέρος της «προίκας» του Πράσινου Ταμείου, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα το Ταμείο Εφαρμογής Πολεοδομικών και Ρυθμιστικών Σχεδίων

Η σοκολάτα είναι ο καφέ χρυσός του μέλλοντος

Η σοκολάτα ποτέ δεν μας φτάνει. Πάντα θέλουμε περισσότερη. Ορισμένοι όμως ειδικοί της αγοράς εκφράζουν φόβο ότι η γευστική αυτή απόλαυση μπορεί σε λίγα χρόνια να καταστεί πανάκριβη για τον μέσο καταναλωτή. Την αιτία αναζητήστε την κάπου στην Αφρική: η παραγωγή κακάου στη Δυτική Μαύρη Ηπειρο συνεχώς μειώνεται, λόγω νέων ασθενειών από τις οποίες προσβάλλονται τα κακαόδεντρα και της μη αναπλήρωσης των γερασμένων δένδρων. Το αποτέλεσμα; Η τιμή του κακάου σημειώνει αλλεπάλληλα ρεκόρ όλων των εποχών.
«Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, σε 20 χρόνια η αυθεντική σοκολάτα από κακάο θα κοστίζει όσο και το χαβιάρι:από 2.000 ευρώ το κιλό και πάνω. Θα είναι τόσο δυσεύρετη και ακριβή ώστε ο μέσος καταναλωτής απλώς δεν θα μπορεί να την αγοράσει» εκτιμά ο Τζον Μέισον, εκτελεστικός

Η ανακαίνιση βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ανησυχείτε ότι το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σας έχει αρχίσει να χάνει τη «ζωντάνια» του; Ή ότι τα ξύλινα πατώματα έχουν φθαρεί από τη μακρόχρονη χρήση; Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία της ανακαίνισης, σκεφτείτε το καλά: τα χημικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις εργασίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο για τους επαγγελματίες των οικιακών εργασιών αλλά κυρίως γι΄ αυτούς που μένουν στο σπίτι μετά την ανακαίνιση. «Ο κόσμος αποφασίζει να ανακαινίσει το σπίτι του χωρίς να λάβει υπόψη τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό» λέει ο βρετανός παθολόγος δρ

Χορηγούν παλαιάς γενιάς ινσουλίνη στους διαβητικούς

Με πέντε μήνες καθυστέρηση πληρώνει τις ταινίες μέτρησης σακχάρου στους ασφαλισμένους του, πάσχοντες από διαβήτη, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Την ίδια στιγμή, τα δημόσια νοσοκομεία δεν χορηγούν ανάλογα ινσουλίνης τελευταίας γενιάς, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, ενώ από τη διοίκηση του ΙΚΑ δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα με τη χορήγηση του διαβητικού παπουτσιού.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Ι. Ιωαννίδης και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Διαβήτη κυρία Αθανασία Καρούνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με την κυρία Καρούνου, το κόστος της αγοράς των διαβητικών υποδημάτων δεν καλύπτεται από το ΙΚΑ, διότι «... δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος». Αυτό αναφερόταν σε έγγραφο της Διεύθυνσης Παροχών του Τμήματος Παροχών Ασθενείας του ΙΚΑ που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου έναν μήνα. Η διοίκηση του ΙΚΑ είχε ανακοινώσει τότε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν σε 15 ημέρες, από ειδική επιτροπή. Ωστόσο η κυρία Καρούνου ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε περίπου δύο

Παραπέμπονται δεκατρείς σε δίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Διευρύνθηκε χθες ο κύκλος των φερομένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παρέπεμψαν στο εδώλιο 13 κατηγορουμένους, ανατρέποντας έτσι την εισαγγελική πρόταση να παραπεμφθούν 12. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με αμετάκλητο βούλευμά του, 21 ημέρες μετά την έκδοση της εισαγγελικής πρότασης, οριστικοποίησε την παραπομπή 13 κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Από την ανάγνωση του πολυσέλιδου βουλεύματος (2405/ 2010) προκύπτει ότι το δικαστικό συμβούλιο ακολούθησε «λέξη προς λέξη» το σκεπτικό της εισαγγελέως κυρίας Ξένης Δημητρίου αναφορικά με την ποινική εμπλοκή των 12 κατηγορουμένων. Το αντίθετο ακριβώς όμως έκανε για τον 13ο κατηγορούμενο, καθώς αξιολόγησε με εντελώς διαφορετικό τρόπο το μοναδικό εύρημα σε βάρος του. Η κυρία Δημητρίου ζητούσε την απαλλαγή του 13ου κατηγορουμένου από το σύνολο των

Επένδυσαν στον... παλιό Κεραμεικό

Σχέδιο για επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις σε παλαιά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους στις περιοχές Κεραμεικού και Μεταξουργείου. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Οliaros, η οποία ανήκει σε επενδυτική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Κύπρο, έχει ήδη αγοράσει πολλά ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, σε αυτές τις - υποβαθμισμένες σήμερα- περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Σε συνεργασία με γνωστούς έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες προτίθεται να τα ανακαινίσει ώστε να τα μετατρέψει σε χώρους κατοικίας, εμπορικών δραστηριοτήτων, γραφείων, αλλά και αποθηκών.
Το έργο ΚΜ Ρroperties, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Οliaros κ. Ιάσων Τσάκωνας, έχει στόχο την ανάδειξη της περιοχής ως πρότυπης, πολυπολιτισμικής, σύγχρονης γειτονιάς. Ο χρόνος υπολοποίησής του προγραμματίζεται σε πέντε χρόνια και θα υλοποιηθεί σε πέντε φάσεις. Το portofolio ακινήτων που περιλαμβάνει διαφέρει τόσο προς τον τύπο όσο και ως προς τη χρήση, καθώς περιλαμβάνει κατοικίες (43%), γραφεία (9%), open space plans (19%), εμπορικούς χώρους (21%) και αποθηκευτικούς χώρους (8%). Οπως προσθέτει ο ίδιος επιχειρηματίας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση της περιοχής σχεδιάζοντας 2.800 τ.μ. κήπων, 1.800 τ.μ. πράσινων ταρατσών, 1.500 τ.μ. φωτοβολταϊκών συστημάτων και 800 μέτρων κάθετων κήπων. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 260 θέσεων στάθμευσης.

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, αφορά την ενεργειακή και αρχιτεκτονική αναβάθμιση τεσσάρων κτιρίων της δεκαετίας του 1970, προσφέροντας ποικιλία χώρων στην κατηγορία των open space plans, κατάλληλους για κατοικία, εμπορική ή επαγγελματική

Ποδήλατα για όλους στα πάρκα της Αττικής

Ανοιχτοί χώροι, όπως το Πεδίον του Αρεως, το Αττικό Αλσος και άλλοι πνεύμονες πρασίνου, όπως τα άλση της Νέας Σμύρνης και της Φιλαδέλφειας, δύο... πεταλιές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, θα φιλοξενήσουν στις αρχές του νέου έτους ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές ποδηλάτου. Εκεί οι πολίτες θα χρησιμοποιούν δημοσίας χρήσης δίτροχα για να κάνουν τη βόλτα τους ή να αθληθούν.

Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η δημιουργία ειδικών διαδρομών για ποδήλατα. Οι διαδρομές θα χαραχθούν σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους της Αττικής, απ΄ όπου οι πολίτες με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας θα νοικιάζουν τα ποδήλατά τους. Στόχος είναι η προαγωγή της καθημερινής άθλησης μέσα στην πόλη. Οι πολίτες όλων των περιοχών της Αθήνας θα μπορούν να κάνουν τις διαδρομές με ποδήλατα δημοσίας χρήσης για την καθημερινή τους

«Ψήφο κατά περίπτωση» ή «κατά συνείδηση» λέει ο ΛΑΟΣ

Αρνητικοί είναι στον ΛΑΟΣ να υπάρξει «παραταξιακή ψήφος» στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αν και σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος θα αποφασιστεί τι ακριβώς θα πράξουν. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, που έγινε υπό τη σκιά της μικρής μείωσης των ποσοστών του ΛΑΟΣ, κυριάρχησαν δύο προτάσεις που θα τεθούν και σήμερα προς συζήτηση: α) ψήφος κατά συνείδηση και β) ψήφος κατά περίπτωση, που όμως αναπόφευκτα θα συνεκτιμηθούν σε αρκετές υποψηφιότητες και τα παραταξιακά χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ΛΑΟΣ σε πολλές περιοχές θα υποστηρίξει υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από τη ΝΔ, ενώ στις περιφέρειες θα κλίνει κυρίως σε «γαλάζιους» υποψηφίους, με εξαίρεση τον κ. Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Ανοιχτό είναι τι θα πράξει στην Αττική, όπου υπάρχει η εντύπωση ότι θα δοθεί διακριτική στήριξη στον κ. Ι. Σγουρό, στον οποίο παλαιότερα είχε εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.

Προβλήματα στις μηχανές των Α380 και στη Singapore Airlines

H Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αλλάξει τους κινητήρες Rolls - Royce σε τρία από τα αεροσκάφη της τύπου Α380 και θα τις αντικαταστήσει με νέες εκδόσεις του ίδιου μοντέλου.


Την περασμένη εβδομάδα μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Α380 της αεροπορικής εταιρείας Qantas εξερράγη ενώ το αεροσκάφος ήταν εν πτήση αναγκάζοντας τους πιλότους να το προσγειώσουν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

Η Qantas αμέσως καθήλωσε τα αεροσκάφη της προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα και διαπίστωσε ότι υπήρχε διαρροή λαδιού στον κινητήρα.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό και άλλες εταιρείες προέβησαν σε προληπτικούς ελέγχους μεταξύ

Μυστήριο με την εκτόξευση πυραύλου στην Καλιφόρνια

Εικονολήπτες του τηλεοπτικού καναλιού CBS οι οποίοι επέβαιναν σε ελικόπτερο κατέγραψαν χθες με τις κάμερες τους την εκτόξευση όπως φαίνεται ενός πυραύλου ανοιχτά στην ακτή της Καλιφόρνια. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει ότι δεν μπορεί να εξηγήσει το συμβάν.


Οι εικόνες που κατεγράφησαν δείχνουν σημάδια από την φερόμενη εκτόξευση ενός πυραύλου από τη θάλασσα 35 χιλιόμετρα από την ακτή της Καλιφόρνια.

"Με τις έως τώρα ενδείξεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του υπουργείου Αμύνης" δήλωσε ο

Πυρκαγιά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε στις 11.30 το βράδυ, από άγνωστη αιτία, σε βαγόνι που στεγάζει ραδιοφωνικό σταθμό.

Στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστήμιου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα τα οποία