www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Επένδυσαν στον... παλιό Κεραμεικό

Σχέδιο για επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις σε παλαιά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους στις περιοχές Κεραμεικού και Μεταξουργείου. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Οliaros, η οποία ανήκει σε επενδυτική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Κύπρο, έχει ήδη αγοράσει πολλά ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, σε αυτές τις - υποβαθμισμένες σήμερα- περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Σε συνεργασία με γνωστούς έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες προτίθεται να τα ανακαινίσει ώστε να τα μετατρέψει σε χώρους κατοικίας, εμπορικών δραστηριοτήτων, γραφείων, αλλά και αποθηκών.
Το έργο ΚΜ Ρroperties, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Οliaros κ. Ιάσων Τσάκωνας, έχει στόχο την ανάδειξη της περιοχής ως πρότυπης, πολυπολιτισμικής, σύγχρονης γειτονιάς. Ο χρόνος υπολοποίησής του προγραμματίζεται σε πέντε χρόνια και θα υλοποιηθεί σε πέντε φάσεις. Το portofolio ακινήτων που περιλαμβάνει διαφέρει τόσο προς τον τύπο όσο και ως προς τη χρήση, καθώς περιλαμβάνει κατοικίες (43%), γραφεία (9%), open space plans (19%), εμπορικούς χώρους (21%) και αποθηκευτικούς χώρους (8%). Οπως προσθέτει ο ίδιος επιχειρηματίας, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση της περιοχής σχεδιάζοντας 2.800 τ.μ. κήπων, 1.800 τ.μ. πράσινων ταρατσών, 1.500 τ.μ. φωτοβολταϊκών συστημάτων και 800 μέτρων κάθετων κήπων. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 260 θέσεων στάθμευσης.

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, αφορά την ενεργειακή και αρχιτεκτονική αναβάθμιση τεσσάρων κτιρίων της δεκαετίας του 1970, προσφέροντας ποικιλία χώρων στην κατηγορία των open space plans, κατάλληλους για κατοικία, εμπορική ή επαγγελματική
δραστηριότητα. Η πρώτη φάση θα έχει κόστος περί τα 6 εκατ. ευρώ και μέσα στον Νοέμβριο θα αρχίσει η ανακατασκευή των δύο πρώτων κτιρίων. Η δεύτερη φάση του ΚΜ Ρroperties θα αφορά την ανάπτυξη 8-10 μεμονωμένων κτιρίων που θα προπωλούνται, ενώ οι επόμενες φάσεις θα εξελιχθούν ως το 2016. Στην ανάπλαση της περιοχής, όπως τόνισε ο κ. Ι. Τσάκωνας, πέρα από τα σχέδια της εταιρείας, όπως πρόταση για πεζοδρόμηση της οδού Κεραμεικού, ενοποίηση ακάλυπτων χώρων με δημόσιους, προσωρινοί κήποι κ.ά., πρέπει να συμβάλει και η Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: