www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Ψήφο κατά περίπτωση» ή «κατά συνείδηση» λέει ο ΛΑΟΣ

Αρνητικοί είναι στον ΛΑΟΣ να υπάρξει «παραταξιακή ψήφος» στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αν και σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος θα αποφασιστεί τι ακριβώς θα πράξουν. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, που έγινε υπό τη σκιά της μικρής μείωσης των ποσοστών του ΛΑΟΣ, κυριάρχησαν δύο προτάσεις που θα τεθούν και σήμερα προς συζήτηση: α) ψήφος κατά συνείδηση και β) ψήφος κατά περίπτωση, που όμως αναπόφευκτα θα συνεκτιμηθούν σε αρκετές υποψηφιότητες και τα παραταξιακά χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ΛΑΟΣ σε πολλές περιοχές θα υποστηρίξει υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από τη ΝΔ, ενώ στις περιφέρειες θα κλίνει κυρίως σε «γαλάζιους» υποψηφίους, με εξαίρεση τον κ. Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Ανοιχτό είναι τι θα πράξει στην Αττική, όπου υπάρχει η εντύπωση ότι θα δοθεί διακριτική στήριξη στον κ. Ι. Σγουρό, στον οποίο παλαιότερα είχε εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.
Καρατζαφέρης .

Αν και επισημάνθηκε ότι ήταν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα, κυριάρχησε η εκτίμηση ότι η ψήφιση του μνημονίου είχε πολιτικό και εκλογικό κόστος για το κόμμα.

Από τα ουίσκι στη σαμπάνια

Με... συνοπτικές διαδικασίες έληξε το θέμα της αντιπαράθεσής του με τον κ. Βορίδη ο κ. Καρατζαφέρης, που δεν θέλησε να αναφερθεί και εμφανίστηκε κατευναστικός, λέγοντας: «Ο,τι έχει γίνει τελείωσε. Πάμε παρακάτω». Παρά το γεγονός ότι έγιναν επισημάνσεις από ορισμένους ότι αυτή η υπόθεση κόστισε στο κόμμα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι όλα αυτά που γράφονται για τον κ. Βορίδη, με τον οποίο συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ, είναι άσφαιρα.

«Βάζω στοίχημα ότι αν φύγει ο Βορίδης από τον ΛΑΟΣ θα πιω ενώπιόν σας δύο μπουκάλια σαμπάνια- και, ως γνωστόν, εγώ δεν πίνω» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ, για να δοθεί το μήνυμα της ενότητας, μετά τη συνεδρίαση δηλώσεις για την ΚΟ έκανε ο κ. Βορίδης, που είπε ότι ο ΛΑΟΣ είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, που κρίθηκε ως μια μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: