www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στη φυλακή ο ηθοποιός Φρ. Αλφόνσο

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο, ο οποίος συνελήφθη προ ημερών και ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών που αφορούν στη διακίνηση 256 κιλών χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης οι δύο ακόμη συνεργοί του που απολογήθηκαν το πρωί στην ανακρίτρια. Ανάμεσά τους και ο Ιρλανδός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Στην απολογία του ο Φράνκο Αλφόνσο υποστήριξε ότι είναι αθώος,

Νέα δικαίωση για το χαράτσι της ΔΕΗ

Η πρώτη απόφαση δικαστηρίου Αττικής που δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα η οποία προσέφυγε για το χαράτσι της ΔΕΗ εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύσει, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων να προχωρήσει

Εγκρίθηκε η έκτη δόση από το Eurogroup

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η έκτη δόση από το Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τα χρήματα θεωρώντας ότι η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις και ελήφθησαν οι απαραίτητες δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία.

Όπως μεταδίδει το οικονομικό δίκτυο Dow Jones, οι υπουργοί Οικονομικών

Yπ. Παιδείας: Δράσεις για τη στήριξη της νεανικής καινοτομίας


Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης φοιτητών με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, διοργανώθηκε τη Δευτέρα από την Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Παιδείας, ειδικό σεμινάριο με τίτλο «Προωθώντας την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Στο σεμινάριο συμμετείχαν 80 στελέχη Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των ΑΕΙ από όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι μονάδες λειτουργούν ως ειδικά γραφεία υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης και πρακτικής εμπειρίας σε φοιτητές και αποφοίτους για τη λειτουργία μίας επιχείρησης, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τόσο στις απαιτήσεις

Εισαγγελική έρευνα για τη δανειοδότηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Στο «μικροσκόπιο» του Οικονομικού Εισαγγελέα μπαίνουν οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, είναι να ελεγχθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή, με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστό αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.


Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για το ζήτημα των δανείων των κομμάτων είχε ζητήσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει

Πορεία του ΠΑΜΕ προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου λόγω πορείας του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα μέλη του ΠΑΜΕ αφού έκαναν μία στάση στο υπ.

Ξεκίνησε η δίκη για το προσβλητικό εξώφυλλο του Focus


Ξεκίνησε σήμερα στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού Focus, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης να χαρακτηρίζει τους Έλληνες απατεώνες.

Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους

Οδηγία EΣΡ για τη μεταβίβαση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών


Οδηγία για τη μεταβίβαση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών έδωσε το ΕΣΡ στην οποία αναφέρεται ότι για να αποφεύγονται τυχόν καθυστερήσεις στη διαδικασία της έγκρισης, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να στέλνουν μια σειρά από έγγραφα ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Ο ΕΣΡ δεν ενέκρινε τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού 06, καθώς δεν ήταν δυνατόν βάσει των στοιχείων που έφερε το κανάλι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος. Συγκεκριμένα ζητήθηκε βεβαίωση από ορκωτό λογιστή, ότι η κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό, δεν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα.

Επίσης, δεν εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Largovidiaria, από την εταιρεία

ΥΠΑΑΝ: 50.000 ευρώ σε κάθε Δήμο για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ


Την παροχή τεχνικής βοήθειας σε όλους τους Δήμους προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η ΜΟΔ ΑΕ., ορίσθηκε από το υπουργείο ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής», στο πλαίσιο του Ειδικού Στόχου 6, αλλά και ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος Ε.Π.

Διακίνηση sms με παραπλανητικό περιεχόμενο


Την προσοχή των κατόχων κινητών τηλεφώνων εφιστά η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τη διακίνηση μηνυμάτων με παραπλανητικό περιεχόμενο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και την εξαπάτησή τους.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Αποτελούν παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών , αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Καμία υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ


«Πράξη εθνικής προδοσίας» συνιστά για το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών οποιαδήποτε υποχώρηση εκ μέρους της ελληνικής διπλωματίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, «πάγια και αταλάντευτη» θέση του κόμματος είναι ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

«Δεν δεχόμαστε, κανένα όνομα για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει το όνομα

Aνοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος.


«Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος στο ραδιοσταθμό Bήμα FM.

Η χωρίς σχεδιασμό μείωση της θητείας και ο περιορισμός προσλήψεων οπλιτών 5ετούς θητείας, δεδομένου

Θύμα απάτης 42χρονος μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης


Θύμα απάτης, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, έπεσε 42χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του απέσπασαν 3.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος γνωρίστηκε, μέσω του Ιντερνετ, με αλλοδαπή γυναίκα, μέλος διεθνούς κυκλώματος, κάτοικο Λονδίνου κατά δήλωσή της, η οποία κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά το παραπάνω χρηματικό

Απεργία την Τετάρτη σε όλα τα ΜΜΕ


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας.

Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ , τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 10 το βράδυ της

Σύλληψη επιχειρηματία για οφειλές άνω των δύο εκατ. ευρώ στο Δημόσιο


Σε δύο νέες συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προχώρησε η οικονομική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη το πρωί στο Διόνυσο Αττικής 56χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη συνολικού ύψους 2.059.455,58 ευρώ προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Παράλληλα, οι Αρχές στη Ρόδο προχώρησαν στη σύλληψη ενός 30χρονου ιδιοκτήτη

Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη για τις καταθέσεις στην Ελβετία


Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης φέρνει το θέμα στη Βουλή μετά από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι οι συμφωνίες Γερμανίας-Ελβετίας και Ηνωμένου Βασιλείου-Ελβετίας που χρησιμοποιεί ως πρότυπο η Ελλάδα για τη δική της συμφωνία, βρίσκονται «στον αέρα» μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί διατηρούν την ανωνυμία των μεγαλοκαταθετών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την τρικομματική κυβέρνηση αν θα αλλάξει την πανθομολογούμενη ανεπαρκή ισχύουσα νομοθεσία για τον έλεγχο των βουλευτών κι άλλων

Διακοπή λειτουργίας των ορυχείων Δ. Μακεδονίας από το «Σπάρτακο»


Με παύση κάθε λειτουργίας και δραστηριότητας στα ορυχεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, απαντά το συνδικάτο «Σπάρτακος», «στην έκπληξη που επιφύλαξαν για τους εργαζόμενους ΔΕΗ και κυβέρνηση, αποστέλλοντάς τους εκκαθαριστικά με μειώσεις

BGA: Συστάσεις για οικειοθελή αποχώρηση Ελλάδας, Πορτογαλίας από το ευρώ


Σύσταση προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την ευρωζώνη απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής της ένωσης γερμανών εξαγωγέων (BGA), Αντον Μπέρνερ, υποστηρίζοντας ότι το «κούρεμα» του χρέους δεν θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα των

Σε ισχύ ο νέος νόμος για οικοδομικές άδειες - πετρελαιοκίνηση


Σε ισχύ τέθηκε ο νέος νόμος (με αριθμό 4030) που μεταξύ άλλων αλλάζει τον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, ενώ επιτρέπει την πετρελαιοκίνηση σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 249 ημερομηνία 25.11.2011).

Η τροπολογία για την πετρελαιοκίνηση, η οποία περιλαμβάνεται στο νόμο, προβλέπει την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας EURO V και VI.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει: «Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, μεικτού βάρους μέχρι 4.000 χιλιόγραμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία τους πληροί τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007».

Παράλληλα, οι βασικές προβλέψεις του νόμου σχετικά με τον τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης, περιλαμβάνουν τα εξής:

* Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργία στη δημόσια διοίκηση με κεντρική ρύθμιση την κατάργηση της πολεοδομίας, όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Την αρμοδιότητα έκδοσης των αδειών δόμησης (εγκριτική) ασκούν οι Υπηρεσίες Δόμησης - που αντικαθιστούν τα σημερινά

Αίτημα Μ. Καρχιμάκη για τις καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία


Τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία προσέκρουε στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, ζήτησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, καλώντας επίσης την κυβέρνηση να υποβάλει ειδικό αίτημα ώστε να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων των βουλευτών με πιθανούς λογαριασμούς τους σε τράπεζες της Συνομοσπονδίας.

«Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό να υπάρξει, πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί, υποβολή ειδικού αιτήματος προς τις

Φάρμακα χωρίς συνταγή παίρνει το 25% των Ελλήνων


Ένας στους τέσσερις λαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα από το φαρμακοποιό του χωρίς συνταγή γιατρού. Στις μισές περιπτώσεις απ' αυτές (50%) το φάρμακο το έχει συστήσει ο φαρμακοποιός, 4 στους 10 (41%) το έχει συστήσει ο γιατρός και σε ποσοστό 8% το έχει συστήσει φίλος ή γνωστός.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.008

ΥΠΟΙΚ: Αν προκύψουν στοιχεία για τις καταθέσεις στην Ελβετία, θα διαβιβαστούν στη Βουλή


«Παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος, ίσως από συνήθεια, ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε δημοσιογραφικά σχόλια, μετά και από καταγγελίες Ελβετού βουλευτή για καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες.

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι στο πλαίσιο των πληροφοριών που συλλέγει και επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης «Πόθεν Έσχες».

Ξεκαθαρίζει ότι εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία, αυτά θα διαβιβαστούν, για μεν τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που υπόκεινται σε δήλωση «Πόθεν Έσχες» και δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, δια των οποίων ασκείται μεγάλη επιρροή στη δημόσια ζωή, στην αρμόδια Αρχή.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι είναι παράδοξο το θέμα αυτό να επανέρχεται τώρα, με

Και σε ΕΛΤΑ η πληρωμή τελών κυκλοφορίας


Και από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα γίνει και φέτος η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καθώς και η διάθεση στους δικαιούχους του ειδικού σήματος έτους 2012, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα ΕΛΤΑ με το εκτεταμένο δίκτυο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων, των Ταχυδρομικών Πρακτορείων και των Αγροτικών Διανομέων που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα, διευκολύνουν τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν, γι' άλλη μια χρονιά,

Νέες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ


Nέες κινητοποιήσεις στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία ανακοίνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ
Σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου, θα γίνουν στάσεις εργασίας από 12:00 έως 16:00 και από 17:00 έως 24:00, ενώ στις 14.00 έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση στο Studio E.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη

Από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων


Από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τις καθημερινές από Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 τα καταστήματα μπορούν να μένουν ανοιχτά από 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τα Σάββατα 17 Δεκεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων) και 31 Δεκεμβρίου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το

Αναστολή κινητοποιήσεων στα δικαστήρια έως 15/1


Την αναστολή των κινητοποιήσεων στα δικαστήρια (διακοπή συνεδριάσεων 12.00-15.00) αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Παράλληλα όμως, οι δικαστές ζητούν από την κυβέρνηση να δοθεί λύση στα ζητήματα που τους απασχολούν (αναδρομικά, αποδοχές, ασφαλιστικός φορέας, επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης), έως τις 15 Ιανουαρίου 2012, σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, με διακοπή των συνεδριάσεων καθημερινά 11.00 - 13.00.

Την αντίθεσή της στις διακοπές των δικαστικών συνεδριάσεων επανέλαβε, πάντως, η μειοψηφία της Ένωσης.

Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, οι δικαστές καλούν την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σημειώνουν, πρέπει:

α) να θεσπισθεί η οικονομική αυτοτέλεια της Δικαιοσύνης,

β) να καλυφθούν όλα τα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και να

Εισαγγελική παρέμβαση για ιστοσελίδες υπηρεσιών του Δημοσίου


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου, για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται σε «λίστες ντροπής», που αφορούν στις δαπάνες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών και επιμελητηρίων για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Όπως αναφέρει, σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν

Στο ΣτΕ δύο διατάγματα για τις υπηρεσίες ασύλου και «πρώτης υποδοχής»


Με 674 άτομα θα επανδρωθούν οι υπηρεσίες ασύλου μεταναστών και της «πρώτης υποδοχής», σύμφωνα με δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία κατατέθηκαν για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Σύμφωνα με τα διατάγματα, στην κεντρική υπηρεσία ασύλου δημιουργούνται 52 οργανικές θέσεις

Εισαγγελική έρευνα για αγοραπωλησίες ομολόγων από τα Ταμεία


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες που έκανε ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο νυν υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, για τις αγοραπωλησίες ομολόγων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως εντός του 2011 μεγάλα ταμεία όπως το ΕΤΕΑΜ-ΙΚΑ προέβησαν από τα διαθέσιμα τους σε αγορές ομολόγων στο 100% της αξίας τους και

Γενική απεργία την Πέμπτη


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.

Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε χθες η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση. Η

Κομισιόν κατά Facebook για το… φακέλωμα


Οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με στόχο το Facebook, ετοιμάζει η Ευρωπαική Επιτροπή.

Το Facebook πουλάει τα δεδομένα σε διαφημιστές χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, ενώ τα δεδομένα διατηρούνται αποθηκευμένα ακόμα και όταν ο χρήστης διαγράψει το προφίλ του από την υπηρεσία.

“Καλώ τους παρόχους πρόσβασης, και ειδικά τους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, να είναι πιο

Επιστολές Γ. Παπανδρέου προς EE, EKT, ΔΝΤ


Δύο επιστολές, η πρώτη προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η δεύτερη προς τους ηγέτες των 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Στις επιστολές του αυτές ο κ. Παπανδρέου εκφράζει, μεταξύ άλλων, την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας πως ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης επιτρέπει στη χώρα μας να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης της 26-27 Οκτώβριου .

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί», σημειώνει και προσθέτει ότι «προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την προετοιμασία και υλοποίηση του νέου τριετούς προγράμματος για το διάστημα 2012-2014, όπως αποφασίστηκε στις 26-27 Οκτωβρίου».

Αναφέρεται ακόμη αναλυτικά στις ενέργειες της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της κρίσης, παραδέχεται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και προβλήματα λόγω του μεγέθους της απαιτούμενης προσπάθειας, προβλήματα ικανότητας εφαρμογής, απουσίας πολιτικής συναίνεσης που απαιτείται για την επιτέλεση μιας τέτοιας αποστολής, ενώ υπογραμμίζει ότι υπήρξε και έντονη κακοφωνία

Διευκρινίσεις ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με δημοσιεύματα περί έλλειψης καυσίμων


Κανονικά γίνεται ο εφοδιασμός των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας με καύσιμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούσαν στην έλλειψη καυσίμων για την κίνηση υπηρεσιακών οχημάτων.

Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, ο εφοδιασμός καυσίμων στις δεξαμενές της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου δεν γίνεται από συμβεβλημένους ιδιώτες πρατηριούχους, πραγματοποιείται μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προ διημέρου παρουσιάστηκε

Ο καιρός στις 29.11.2011


Αρκετές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 18 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν