www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οδηγία EΣΡ για τη μεταβίβαση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών


Οδηγία για τη μεταβίβαση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών έδωσε το ΕΣΡ στην οποία αναφέρεται ότι για να αποφεύγονται τυχόν καθυστερήσεις στη διαδικασία της έγκρισης, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να στέλνουν μια σειρά από έγγραφα ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Ο ΕΣΡ δεν ενέκρινε τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού 06, καθώς δεν ήταν δυνατόν βάσει των στοιχείων που έφερε το κανάλι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος. Συγκεκριμένα ζητήθηκε βεβαίωση από ορκωτό λογιστή, ότι η κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό, δεν έχει εισοδήματα στην Ελλάδα.

Επίσης, δεν εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Largovidiaria, από την εταιρεία
PlaneHolmes Ltd, η οποία μέσω της διαδικασίας αυτής, εξαγοράζει το 36,76% της εταιρείας.

Αντίθετα για το ΜAD TV δόθηκε η έγκριση μεταβίβασης 52.665 μετοχών (το 7,02%) από τον Κωνσταντίνο Ανδρεόπουλο, στην Μαρία Κοντομηνά, έναντι συνολικού τιμήματος 300.000 ευρώ.

Εξάλλου, το Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού Night Quiz από τον τηλεοπτικό σταθμό Super B νομού Αχαΐας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος του ΕΣΡ σε πολλούς περιφερειακούς σταθμούς (νομοί Τρικάλων, Γρεβενών, Ευβοίας, Κερκύρας, Αρτας και Μεσσηνίας) προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν στο πρόγραμμά τους κάποιο ύποπτο τηλεπαιχνίδι. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και σε άλλους νομούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: