www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΛΠ: Αναβολή της Γ.Σ. για τις 6 Ιουνίου


Για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 μετατέθηκε η Γενική Συνέλευση της ΟΛΠ ΑΕ, καθώς λόγω μη επίτευξης της εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαρτίας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 16ης Μαΐου δεν εξετάστηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αναβολή κατέστη αναγκαία λόγω απουσίας του ορισθέντος με Κ.Υ.Α. ως εκπροσώπου του Δημοσίου, Γενικού Γραμματέα Λιμένων, ο οποίος έχει παραιτηθεί

ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας 12.00-16.00 την Τρίτη


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αντιδρώντας την υποχρεωτική, όπως την χαρακτηρίζουν, μετάταξη 170 συναδέλφων τους, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ειδικότερα, αποφάσισαν νέα στάση εργασίας για αύριο Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και ολοήμερη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, ενώ προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό

Ανάκληση φορτηγών Nissan D40


Πρόγραμμα ανάκλησης φορτηγών ΝΙSSAN μοντέλο D40 εκτελεί η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα.

Η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 6.968 οχήματα, παραγωγής από 1 Ιουνίου 2005 έως 3 Ιουλίου 2008, στα οποία υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης αστοχίας στις ζάντες αλουμινίου.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ρωγμή στις ακτίνες των ζαντών αλουμινίου, εξαιτίας της καταπόνησης που ασκείται στον τροχό κατά την οδήγηση με μεγάλο φορτίο και σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα. Εάν η ρωγμή, που πιθανόν έχει δημιουργηθεί, δεν εντοπιστεί και το αυτοκίνητο συνεχίσει να χρησιμοποιείται, η ρωγμή αυτή μπορεί να προχωρήσει προς

Διακοπή υδροδότησης στη δυτική Θεσσαλονίκη την Τρίτη


Χωρίς νερό θα μείνουν αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, λόγω προγραμματισμένων επανασυνδέσεων σε νέο δίκτυο ύδρευσης.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, συγκεκριμένα στα σημεία που περικλείονται από τις οδούς Ελευθερίας-Φιλλοππουπόλεως-Θησέως-28ης Οκτωβρίου-Μεγάλου Αλεξάνδρου-Αθανασίου Διάκου-

Αίτημα για ένταλμα σύλληψης του Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο


O εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ΔΠΔ Λουίς Μορένο-Οκάμπο ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Μορένο-Οκάμπο πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου.

Ο Μορένο-Οκάμπο, στον οποίο είχε προσφύγει στις 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη, η οποία αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και τρεις από τους γιους του.

«Η εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία για τις εντολές που εξέδωσε ο ίδιος ο Μουάμαρ Καντάφι, στοιχεία ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ οργάνωσε τη στρατολόγηση μισθοφόρων και στοιχεία για τη συμμετοχή του αλ Σενούσι στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών», δήλωσε ο Μορένο-Οκάμπο.

Επεσήμανε άλλωστε ότι το γραφείο του εισαγγελέα έχει στοιχεία ότι οι τρεις αυτοί άνδρες συνεδρίαζαν για να «σχεδιάσουν τις επιχειρήσεις» και ότι ο Καντάφι χρησιμοποίησε «την απόλυτη

Ποινές φυλάκισης για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου


Ποινές φυλάκισης -οι οποίες συντρέχουν- συνολικά 81 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ και 58 μηνών σε κάθε έναν από τους αδελφούς Μάμα και Αντώνη Προκοπίου Κίτα επιδικάσθηκαν σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Στις 4 Απριλίου 2011 το δικαστήριο τούς είχε κρίνει ενόχους στην υπόθεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, αδίκημα που διεπράχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2009.


Στις 30 Μαρτίου 2010, οι καταδικασθέντες παραπέμφθηκαν από τη δικαστή Γιώτα Κυριακίδου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε δίκη που άρχισε το πρωί της 17ης Μαΐου 2010 και ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2011, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χάρης Σολομωνίδης, ο

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το ωράριο


Σε στάση εργασίας προχωρά η ΑΔΕΔΥ στην Αττική την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 11.30 π.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στο 40ωρο που προωθεί η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους.

"Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, προωθούνται νέες περικοπές σε

Πρόστιμα 487.500 ευρώ από τον ΕΦΕΤ


Πρόστιμα συνολικού ύψους 487.500 ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε επιχειρησεις τροφίμων στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Κατά του ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας.

 Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Το υψηλότερο πρόστιμο (30.000 ευρώ) επεβλήθη στην υπεραγορά τροφίμων CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη αυτής στη Νέα

Ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου εκ νέου η Αντωνία Ηλία


Στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή του Γουεστμίνστερ, θα προσαχθεί για δεύτερη φορά σήμερα η φυγόδικος πρώην πρωτοδίκης, Αντωνία Ηλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη προσαγωγή της η συλληφθείσα αρνήθηκε πως είναι η Αντωνία Ηλία, ισχυριζόμενη (σ.σ. μάλιστα ορκίστηκε στο δικαστήριο) ότι ονομάζεται Αντωνία Ζαμέν, Γαλλίδα υπήκοος, γεννημένη από Γάλλους γονείς στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, και το επάγγελμά της είναι δασκάλα γαλλικών. Η σύλληψή της έγινε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δίδασκε γαλλικά στο τοπικό

Εντοπίστηκε γονίδιο - κλειδί για την παχυσαρκία


Μια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε ένα γονίδιο που συνδέεται με το διαβήτη και τη χοληστερίνη και το οποίο αποτελεί ένα «διακόπτη ελέγχου» που ρυθμίζει άλλα γονίδια του λίπους στο σώμα. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει σε νέες θεραπείες για την παχυσαρκία και τις μεταβολικές διαταραχές.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, Οξφόρδης και Γενεύης δήλωσαν ότι εφόσον το λίπος παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο οι άνθρωποι εμφανίζουν μεταβολικές διαταραχές -που οδηγούν στην παχυσαρκία, το διαβήτη κ.α.- το συγκεκριμένο ρυθμιστικό γονίδιο-κλειδί μπορεί να αποτελέσει πλέον ένα στόχο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, είναι η πρώτη σημαντική επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι ακόμα και μικρές αλλαγές σε ένα γονίδιο μπορούν να επιφέρουν αλυσιδωτές μεταβολικές επιπτώσεις σε άλλα γονίδια.

Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Νίκα και ο καθηγητής Εμμανουήλ Δερμιτζάκης του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του

Στο ΣτΕ ο δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Ο δήμος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, υποστηρίζοντας ότι ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων ο δήμος υποστηρίζει επίσης ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι υπερκορεσμένο και κτιριακά ανεπαρκές για το αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση κοντέινερ για την κάλυψη αναγκών του, τα οποία όμως κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν τοποθετήθηκαν

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και συναίνεση ζητεί ο Όλι Ρεν


Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τερματισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης για το μνημόνιο ζητεί ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ο κ. Ρεν εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος. «Δηλώνω ρητά και καθαρά: η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο επίτροπος θεωρεί «απολύτως απαραίτητο» τα πολιτικά κόμματα να τερματίσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος. «Είναι πλάνη να πιστεύει κανείς ότι

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών ο Στρος Καν

Ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών αντιμετωπίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο οποίος κατηγορείται για «σεξουαλική επίθεση, παράνομο περιορισμό προσώπου, και απόπειρα βιασμού» μιας 32χρονης καμαριέρας.


O Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατριδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.

Επίσης ο δικηγόρος του Στρος Καν ενημέρωσε ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.

" Ταλαιπωρημένο αλλά καλά " στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του. " Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την