www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στο ΣτΕ ο δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Ο δήμος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, υποστηρίζοντας ότι ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων ο δήμος υποστηρίζει επίσης ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι υπερκορεσμένο και κτιριακά ανεπαρκές για το αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση κοντέινερ για την κάλυψη αναγκών του, τα οποία όμως κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν τοποθετήθηκαν
με αποτέλεσμα να υπάρχουν κτιριακές ανάγκες που δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Τέλος, τονίζεται πως η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και αναφορά στα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης, στα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθεί το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, ενώ όπως επισημαίνεται, πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης δεν προηγήθηκε εισήγηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας για τη συγχώνευση των δύο Γυμνασίων, όπως προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 1566/1985), ακόμη και αυτή μετά τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: