www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου εκ νέου η Αντωνία Ηλία


Στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή του Γουεστμίνστερ, θα προσαχθεί για δεύτερη φορά σήμερα η φυγόδικος πρώην πρωτοδίκης, Αντωνία Ηλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη προσαγωγή της η συλληφθείσα αρνήθηκε πως είναι η Αντωνία Ηλία, ισχυριζόμενη (σ.σ. μάλιστα ορκίστηκε στο δικαστήριο) ότι ονομάζεται Αντωνία Ζαμέν, Γαλλίδα υπήκοος, γεννημένη από Γάλλους γονείς στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, και το επάγγελμά της είναι δασκάλα γαλλικών. Η σύλληψή της έγινε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δίδασκε γαλλικά στο τοπικό
κολλέγιο City College.

Μετά την εξέλιξη αυτή το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης της μέχρι σήμερα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για να διευκρινισθεί η ταυτότητά της. Στο δικαστήριο κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή ότι στο διαμέρισμα της Αντωνίας Ηλία στο Μπράιτον βρέθηκαν, ελληνικό διαβατήριο, ελληνική ταυτότητα και ελληνική άδεια οδήγησης στο όνομα Αντωνία Ηλία. Το δικαστήριο έχει δώσει στη φυγόδικο δωρεάν νομική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: