www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το ωράριο


Σε στάση εργασίας προχωρά η ΑΔΕΔΥ στην Αττική την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 11.30 π.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στο 40ωρο που προωθεί η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους.

"Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, προωθούνται νέες περικοπές σε
βάρος των εισοδημάτων μας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σε συνεργασία με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ ψηφίζουν στη Βουλή την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο στις 40 προσθέτοντας 2,5 αλλά ακόμα και 10 ώρες εργασίας την εβδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων. "Είναι φανερό ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται, όπως π.χ. εκπαίδευση κλπ.", τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Υποστηρίζει δε ότι η αύξηση των ωρών εργασίας, πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό, στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων και οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20%.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί του εργαζομένους της Αττικής να συμμετέχουν στη στάση και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Την ίδια ημέρα, το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή και στο οποίο, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: