www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το νέο «μυστικό όπλο» της ΕΛ.ΑΣ


H ΕΛΑΣ εξαρθρώνει συμμορίες κακοποιών και εντοπίζει εκατοντάδες κλεμμένα αυτοκίνητα με ένα νέο «μυστικό όπλο»! Πρόκειται για έναν ειδικό σαρωτή των «ύποπτων» πινακίδων που έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30 περιπολικά και εντοπίζει μαζικά αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και τα οποία πολλές φορες χρησιμοποιούνται για την οργανωση εγκληματικών επιθέσεων ή άλλων ένοπλων ενεργειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 1,5 μήνα το σύστημα έχει εντοπίσει περισσότερα από 3.300 αυτοκίνητα που φαίνεται ότι απασχολούσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχές.


Το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων (Αutomatic Number

Digital Wallet: η νέα υπηρεσία του Paypal


Το Digital Wallet, μια νέα λειτουργία του, ανακοίνωσε το Paypal στο φεστιβάλ SXSW. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα πληρωμών το οποίο δίνει στο χρήστη περιθώριο 7 ημερών μετά από μία πληρωμή για να αλλάξει την πηγή από όπου το Paypal θα αντλήσει χρήματα.

Επίσης δημιουργείται και ένα σύστημα αποταμίευσης το οποίο θα αντλεί

Η Γερμανία στέλνει τρόφιμα για βοήθεια στην Ελλάδα


Οι κάτοικοι της πόλης Χάιλιγκενχάφεν στη βόρεια Γερμανία συγκέντρωσαν συνολικά 4,5 τόνους από τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα ακόμη και… αναπηρικά καροτσάκια στέλνοντας τα στη Χαλκιδική.

Την πρωτοβουλία είχαν ο Νίκος Χατζηπαναγιωτίδης και ο Χάινερ Βίλκεν, οι οποίοι μάλιστα συνόδευσαν

Απελευθέρωση του ωραρίου στα πρατήρια καυσίμων


Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 – 20.000 ευρώ.

Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Εύβοια, κ.α.) ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί ως τις 9 το

Αλλάζει και πάλι το σύστημα συγκέντρωσης αποδείξεων – Τι να προσέχετε


Αλλάζει ξανά το καθεστώς για την συγκέντρωση των αποδείξεων αφού φαίνεται ότι μπαίνει τέλος στην γνωστή εικόνα με τους πολίτες να κουβαλούν φακέλους και σακούλες με αποδείξεις για να μπορέσουν να στηρίξουν το αφορολόγητό τους.

Φέτος λοιπόν οι αποδείξεις από τις δαπάνες θα δηλώνονται σε αριθμό, δηλαδή πόσα τεμάχια αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις αποδείξεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά προς το παρόν σύμφωνα με την απόφαση, τις αποδείξεις δεν θα τις παίρνουμε μαζί μας στις εφορίες και δεν θα τις καταθέτουμε μαζί με τη φορολογική μας δήλωση.

Αντίθετα, οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους και σε περίπτωση που κληθούμε για κάποιον έλεγχο από τις εφορίες, τότε και μόνο θα πρέπει να τις

Τρεις διήμερες κυλιόμενες απεργίες από τους δικηγόρους


Συνήλθε σήμερα στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20-21, 26-

Ο καιρός στις 17.03.2012


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, στα δυτικά παροδικά αυξημένες και μικρή άνοδο της μέγιστης θερμοκρασίας περιμένουμε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και