www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Λιγότερες πτήσεις από 13/9 στο αεροδρόμιο Ιωανίννων

Λιγότερες πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 13 Σεπτεμβρίου από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λόγω έργων.


Από τα 2,5 χλμ του διαδρόμου τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν μόνο τα 1.300 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι πτήσεις θα εκτελούν μόνο τα ελικοφόρα της Olympic Air. Αντίθετα, η Aegean θα χρησιμοποιεί τα τετρακινητήρια αεροσκάφη ΑVRO που χρειάζονται μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου και δεν θα εκτελεί

GM: Ανάκληση οχημάτων για έλεγχο ζωνών ασφαλείας

Η εταιρεία General Motors θα ανακαλέσει περισσότερα από 243.000 μοντέλα του έτους 2009/2010, κυρίως στις ΗΠΑ, προκειμένου να ελέγξει τις ζώνες ασφαλείας για πιθανές βλάβες, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.


Η εταιρεία ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα οχήματα τύπου Chevy Traverse, Buick Enclave, GMC Acadia και Saturn Outlook έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ. Αρκετές χιλιάδες άλλα είχαν εξαχθεί στην Κίνα, τον Καναδά, το Μεξικό, την Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την GM είναι πιθανό να υπάρχει βλάβη στις ζώνες ασφαλείας των πίσω θέσεων και να

Φωτιές σε διάφορες περιοχές της χώρας

Πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη και σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος, στην κορυφή λόφου, πάνω από το χωριό Καρυά, στη Λευκάδα.

Για την ώρα δεν απειλείται το χωριό, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και ένα αεροσκάφος της πυροσβεστικής.

Δασική φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κεφαλονιά, με τις φλόγες να μαίνονται σε δύο μέτωπα, στις περιοχές Σιμοτάτα και Βλαχάτα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Φωτιά ειναι σε εξέλιξη και στο Γαλατά Τροιζηνίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει για την κατάσβεση της φωτιάς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες, επτά οχήματα,

Η μπύρα «κατηγορούμενη» για ψωρίαση στις γυναίκες

Οι γυναίκες που πίνουν μπύρα πέντε φορές την εβδομάδα, εκδηλώνουν συχνότερα ψωρίαση, μία χρόνια μη μεταδοτική νόσο του δέρματος.


Στο πλαίσιο της μελέτης φάνηκε πως γυναίκες που έπιναν πέντε μπύρες την εβδομάδα, διπλασίαζαν τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν καθόλου.

Επιστήμονες συνέκριναν τα στοιχεία 82.000 νοσηλευτριών, ηλικίας από 27 έως 44 ετών και τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ που είχαν από το 1991 μέχρι το 2005.

Οι ειδικοί παρατήρησαν 72% αυξημένο κίνδυνο ψωρίασης σε γυναίκες που έπιναν περισσότερο από 2,3 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν αλκοόλ.

Σε όσες έπιναν μη αλκοολούχα μπύρα και κρασί δεν φάνηκε να αυξάνει ο κίνδυνος ψωρίασης.

Για τις γυναίκες που έπιναν πέντε ποτήρια μπύρα την εβδομάδα ο κίνδυνος εκδήλωσης ψωρίασης ήταν

Αύριο ξεκινάει η Games.com!



Σε λιγότερο από 24 ώρες, ανοίγει τις πόρτες της μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις videogame στον κόσμο!


Η Games.com είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις που αφορούν τον κόσμο των

Κορινθία: Σε εξέλιξη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή!

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, την ώρα που η πυρκαγιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια...


Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.50 σε δασική έκταση στην περιοχή Μαψός του δήμου Νεμέας. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, βρέθηκαν πολύ γρήγορα 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη του πυροσβεστικού σώματος

Νέα Facebook εφαρμογή, μολύνει τα προφίλ των χρηστών!

Μία νέα μολυσμένη εφαρμογή εμφανίστηκε στο Facebook και υπόσχεται στους χρήστες, τη δημιουργία ενός κουμπιού dislike στο προφίλ τους ενώ στην πραγματικότητα τα μολύνει.


Η ανεπίσημη εφαρμογή dislike, έχει κάνει την εμφάνισή της στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, η οποία υπόσχεται στους χρήστες οτι εκτός από like μπορούν πλέον να κάνουν και dislike όμως στην πραγματικότητα η εφαρμογή αυτή είναι μία νέα απάτη με μόνο στόχο να γεμίσει το προφίλ κάθε χρήστη που θα την αποδεχτεί με άχρηστα μηνύματα (spam).

Ο τρόπος που μπαίνει η εφαρμογή στο προφίλ του κάθε χρήστη είναι πολύ εύκολος αφού εμφανίζεται να προτείνεται από φίλους του στο Facebook, κάνοντας τον να πιστέψει οτι είναι μία ασφαλής εφαρμογή και με το που κάνει αποδοχή, το προφίλ του, γεμίζει με μηνύματα και διαφημίσεις ενώ παράλληλα δέχεται αλλά και στέλνει προσκλήσεις στους υπόλοιπους χρήστες για να συμμετέχουν σε online δημοσκοπήσεις, από τις οποίες

Βλάβες σε πλοία της ακτοπλοΐας

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του παρουσίασε το πρωί στις 10:00 το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΙΙ» Ν.Κ.33, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Ερείκουσας στο πλαίσιο προγραμματισμένου δρομολογίου (Κέρκυρα - Ερείκουσα - Μαθράκι - Οθωνοί) με 56 επιβάτες.


Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν άμεσα στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Βλάβη σημειώθηκε το πρωί και στο Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT 5» Ν.Π. 11350 λίγο πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του από το λιμάνι της Αλοννήσου στις 06.00, για εκτέλεση δρομολογίου

΄Ακρως επικίνδυνα τα "μάτια" της Lady Gaga

Την παρέμβαση των επιστημονικών ενώσεων κυρίως των οπτικών και οφθαλμίατρων έχει προκαλέσει η δημιουργία ενός τύπου φακών επαφής που φτιάχτηκαν με στόχο να αντιγράψουν τους φακούς επαφής που φορούσε η Lady Gaga στο βιντεο κλιπ του σούπερ hit της "Bad Romace."


Στο κλιπ η διάσημη σταρ φοράει φακούς επαφής που κάνουν τα μάτια της (και ειδικά την κόρη) να δείχνουν μεγαλύτερα και το χρώμα τους πολύ έντονο. Φυσικά τέτοιοι φακοί δεν υπήρχαν και επρόκειτο για ψηφιακό εφέ. Όμως κάποιες εταιρίες της Ασίας ποντάροντας στην μεγάλη δημοφιλία της τραγουδίστριας και τους χιλιάδες φανατικούς fans της προσπάθησαν και τελικά κατασκεύασαν ένα τύπο φακών επαφής οι οποίοι όπως υποστηρίζουν μεγαλώνουν τα μάτια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως οι φακοί αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα μάτια ακόμη και τύφλωση! Για αυτό και στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη οι φακοί

Λυμπέρη: Αποφασίστηκε η διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ

Τη διαγραφή των μετοχών εκ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε στις 16 Αυγούστου 2010 η έκτακτη, καθολική και αυτόκλητη γενική συνέλευση της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρης.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνέλευση παρέστη ο μοναδικός μέτοχος κ. Αντώνιος Λυμπέρης, που εκπροσωπεί συνολικά ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 19.146.000 ονομαστικές μετοχές (και ισάριθμες ψήφους).

"Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα άλευρα" δηλώνει η Κυβέρνηση

«Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ.Κομνηνός, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στα άλευρα.

Το υπουργείο Οικονομίας διενεργεί κοστολογικούς ελέγχους, ενώ εντός της εβδομάδας έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ,το οποίο παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών αλλά και την επάρκεια στην αγορά, από την πλευρά των αγροτών.

Οι αλευροβιομήχανοι δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών στα άλευρα, γεγονός που θα οδηγήσει σε αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κίνησή τους αυτή

Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

Έκλεισε το πρωί για μικρό χρονικό χρονικό διάστημα ο ΧΥΤΑ Ανω Λισίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας από πλευράς των εργαζομένων για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης.

Στο χώρο βρέθηκε πριν από λίγες μέρες θαμμένος οικονομικός μετανάστης από το Πακιστάν.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται νεκρός στο χώρο, αφού στον ΧΥΤΑ μπαίνουν συχνά άνθρωποι σε αναζήτηση αντικειμένων ή ακόμα

Έλλειμμα ωμέγα λιπαρών στη διατροφή των παιδιών

Χαμηλή είναι η πρόσληψη των σημαντικών πολυακόρεστων ωμέγα λιπαρών οξέων από τα ελληνόπουλα, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαιτολόγος - διατροφολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Τίνα Αντωνίου.


Όσο σημαντικό είναι το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού, άλλο τόσο σημαντικά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα, διότι μέσω αυτών απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E, K).

Ωστόσο, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, από τον ελλαδικό χώρο, δείχνουν ότι η πρόσληψη των ωμέγα λιπαρών είναι μικρότερη από τις αντίστοιχες διατροφικές προσλήψεις, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Όλοι γνωρίζουμε πως το γάλα αποτελεί την πλέον βασική τροφή για το χτίσιμο μιας υγιούς οστικής μάζας. Είναι ιδανική τροφή, όχι μόνο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, αλλά και λόγω της καλής βιοδιαθεσιμότητας του ασβεστίου.

Η βάση, άλλωστε, μιας ισορροπημένης διατροφής περιλαμβάνει την κατανάλωση όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λίπη- έλαια, βιταμίνες και

Η πρόταση γάμου του Αντώνη Ρέμου στην Υβόννη!

Η έκπληξη του Αντώνη Ρέμου στην αγαπημένη του Υβόννη μπροστά σε 3.000 θεατές!Πρόταση γάμου μπροστά σε 3.000 θεατές έκανε ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος στην αγαπημένη του Υβόννη Μπόζνιακ, το βράδυ του Σαββάτου.


Ο Έλληνας τραγουδιστής που δεν κρύβει τον έρωτά του για το καλλίγραμμο μοντέλο από την Κροατία, βρέθηκε στη Ρόδο για μια συναυλία και έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην σύντροφό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, το βράδυ του Σαββάτου, ο Αντώνης Ρέμος βρέθηκε με μια αγκαλία λουλούδια στην κεντρική πλατεία του Αρχαγγέλου στη Ρόδο και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού που τον περίμενε, πήρε το μικρόφωνο και έκανε πρόταση γάμου στην Υβόννη. Οι 3.000

Επίθεση Αντ. Σαμαρά σε Γ. Παπανδρέου για το θέμα της επιστημονικής έρευνας

«Αν είχαμε μυαλό εδώ και 30 χρόνια, δεν θα είχαμε διώξει στο εξωτερικό το πολύ πλούσιο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το θέμα της επιστημονικής έρευνας που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,

Επέστρεψε στη Μόσχα το νέφος των πυρκαγιών

Ο καπνός από τις φωτιές που μαίνονται γύρω από τη Μόσχα επανήλθε σήμερα σε ορισμένα τμήματα της ρωσικής πρωτεύουσας, παρότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κατορθώσει να περιορίσουν τις εστίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχει μειωθεί η έκταση των πυρκαγιών γύρω από τη Μόσχα κατά το ένα τέταρτο, αλλά περίπου 14 πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης.


Νωρίς σήμερα μεγάλα τμήματα της Μόσχας καλύπτονταν και πάλι από καπνό, παρά το ότι οι συγκεντρώσεις των ρύπων παρέμεναν αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά που έφθασαν τις

Απόψε οι πρώτοι αγώνες για τα πλέι οφ του Champions League

Aπόψε διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των play-off του Champions League.

Στη μάχη ρίχνονται 10 ομάδες (οι υπόλοιπες δέκα αγωνίζονται αύριο) με τα ζευγάρια να είναι τα εξής:


Ζενίτ (Ρωσία) – Οσέρ (Γαλλία)


Γιανγκ Μποις (Ελβετία)– Τότεναμ (Αγγλία)


Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Αγιαξ (Ολλανδία)


Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – Κοπεγχάγη (Δανία)


Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Ζίλινα (Σλοβακία)

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21.45 με εξαίρεση του αγώνα στη Ρωσία που θα αρχίσει στις 19.30. Η NOVA θα μεταδώσει όλους τους αγώνες ζωντανά εκτός από τη μάχη του Κιέβου μεταξύ της Ντιναμό

Τι θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

Το ημερολόγιο μακράς περιόδου των Μάγιας, που αποτελείται από 5125 ετήσιους κύκλους, τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Τι μπορεί να σημαίνει; Σκέψου, υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι οι Μάγιας μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον καλύτερα από κάθε άλλον;


Οι ανθρωπολόγοι και οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι ο πολιτισμός των Μάγιας ήταν ένας από τους πιο εξελιγμένους της αρχαιότητας. Είχαν εντυπωσιακά έργα τέχνης, και έχτισαν απίθανα μνημεία, ιδιαίτερα της κλιμακωτές πυραμίδες που αποτελούσαν τους ναούς τους. Είχαν μια ανεπτυγμένη μορφή γραφής, είχαν αναπτύξει πολύ την μελέτη των άστρων σε βαθμό που μπορούσαν να κάνουν διάφορους υπολογισμούς σχετικά με την τροχιά τους.

Για τους Μάγια ο ουρανός θεωρούταν ότι αποτελούσε ένα παράθυρο στο υπερφυσικό. Όταν οι Μάγιας μελετούσαν τον ουρανό μέσα στους διάφορους αστερισμούς έβλεπαν τους θεούς τους. Καθώς τα άστρα κινούνταν μέσα στον ετήσιο κύκλο τους οι Μάγιας τα αποκωδικοποιούσαν και περιέγραφαν γεγονότα του κόσμου τους, ακόμη πίστευαν ότι όλοι οι κόσμοι του σύμπαντος καταγράφονταν μέσα στην κίνηση

Ο οδηγός και ο τροχονόμος!

Οδηγός αυτοκινήτου τρέχει με 200 χλμ/ώρα


Περνάει μπροστά από περιπολικό, το οποίο αρχίζει να τον καταδιώκει.

Κάποια στιγμή, ο οδηγός κάνει στην άκρη και σταματάει.

Μπάτσος : - Πας καλά άνθρωπέ μου; Θέλεις να σκοτώσεις κόσμο;

Οδηγός : - Εχμ... έτρεχα ε;

Μπάτσος : - Μόνο έτρεχες; Άδεια, δίπλωμα.

Οδηγός: - Ξέρετε...

δεν έχω..

Μπάτσος: - ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ? Και τρέχεις έτσι ? Δεν πάμε καλά .. Βγες από το αυτοκίνητο.

Οδηγός: - Αν θέλετε να με ψάξετε, θα έλεγα να μην το κάνετε.

Μπάτσος : - Γιατί;

Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα

Μειώθηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά θνησιμότητας από τον καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο με βάση τη Λιόν, η οποία δημοσιεύεται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, είναι μία από τις τέσσερις χώρες στις οποίες το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε από το 1989 έως και το 2006.

Ενώ στη Μ. Βρετανία σημειώνεται εντυπωσιακή μείωση των θανάτων κατά 30%, τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη Γαλλία απογοητεύουν, σημειώθηκε μείωση μόνο κατά 11%.


Στην Ελλάδα, ωστόσο, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 1,4%. Συγκεκριμένα, το 1989 ο καρκίνους μαστού ευθυνόταν για 21,9 θανάτους ανά 100.000 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ το 2006, η αναλογία αυτή

Νέα μείωση της εγγύησης ζητεί ο Αγγέλου


Εντός των δύο προσεχών εβδομάδων θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αν θα μειώσει το ποσό της χρηματικής εγγύησης που όρισε για τον κ. Ι. Αγγέλου η αρμόδια ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου κυρία Ειρήνη Καλού. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή κατέθεσε χθες νέα αίτηση ζητώντας να μειωθεί και άλλο το ποσό των 300.000 ευρώ (το οποίο αρχικώς είχε οριστεί στις 400.000 ευρώ), υπογραμμίζοντας ότι αδυνατεί να το καταβάλει επειδή δεν διαθέτει τέτοιου επιπέδου αποταμιεύσεις. Οπως μάλιστα πληροφορείται «Το Βήμα» ο κ. Αγγέλου έχει ήδη αποφασίσει να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη διαδικασία στην περίπτωση που το αίτημά του απορριφθεί, υποθηκεύοντας υπέρ του Δημοσίου την κατοικία όπου διαμένει στο Παγκράτι, καθώς είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει.
Με την προσφυγή που κατέθεσε χθες ο κ. Αγγέλου, διά των συνηγόρων του κ. Ζήση Κωνσταντίνου και κυρίας Ράνιας Καραπλιάνη, στο δικαστικό συμβούλιο στρέφεται κατά της τελευταίας διάταξης της

Χάλασαν μεσοπέλαγα οι τρεις από τις τέσσερις μηχανές

Απίστευτη ολονύκτια ταλαιπωρία για τους 1.239 επιβάτες του πλοίου “Νήσος Μύκονος” που έκανε το δρομολόγιο Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ.

Ενώ έπλεε με καλές καιρικές συνθήκες προς τη Σύρο έμεινε με μία μόνο μηχανή καθώς οι άλλες τρεις χάλασαν ταυτόχρονα!

Ευτυχώς το πλήρωμα κατάφερε με τη μία μηχανή να “δέσει” στην Ερμούπολη μισή ώρα αργότερα απ'

«Βαθιά» ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το 2011

Εκτόξευση της ανεργίας, ύφεση που θα φθάσει το 4,8% και δραματική μείωση των κρατικών εσόδων «βλέπουν» οι αναλυτές του Economist για την Ελλάδα. Οι προβλέψεις είναι πιο δυσοίωνες από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες η μείωση του ΑΕΠ θα «κλείδωνε» για φέτος στο 4%.

Αναφερόμενο στην ανεργία, το Economist σχολιάζει το υψηλό ποσοστό του 11,7% κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια με την ανεργία να αγγίζει το 20% έως το τέλος του 2011.


Επισημαίνεται, επίσης, πως η φετινή χρονιά υπήρξε πολύ δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς

Φινλανδία, η καλύτερη χώρα να ζεις

Αν γεννιόσασταν σήµερα, σε ποια χώρα θα είχατε τις περισσότερες πιθανότητες να διάγετε µια υγιή, ασφαλή, δηµιουργική, οικονοµικά άνετη ζωή; Το «Νewsweek» θέλησε να απαντήσει σε αυτή την απλή και ταυτόχρονα εξαιρετικά περίπλοκη ερώτηση.


Το περιοδικό µελέτησε και συνέκρινε 100 χώρες. Καλύτερη όλων ανακηρύχθηκε η Φινλανδία. Η Ελλάδα κατέλαβε την 26η θέση.

Οι υπεύθυνοι του «Νewsweek» σκέφτηκαν να κάνουν αυτή την έρευνα για πρώτη φορά στην ιστορία του αµερικανικού περιοδικού ενθυµούµενοι κάτι που έχει πει ο δισεκατοµµυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Γουόρεν Μπάφετ: πως ό,τι καλό τού συνέβη ποτέ έχει τις ρίζες του στο γεγονός ότι γεννήθηκε στη σωστή χώρα, τις ΗΠΑ, τη σωστή στιγµή. «Και είναι αλήθεια», σηµειώνουν, «παρ’ ότι σηµαντικές προσωπικότητες απαντούν σε όλα τα έθνη της γης, κάποιες χώρες προσφέρουν στους πολίτες τους πολύ περισσότερες ευκαιρίες να επιτύχουν από ό,τι άλλες σε µια δεδοµένη περίοδο. Στη σηµερινή εποχή, το θέµα επείγει: καθώς ο πλούτος και η ισχύς µετακινούνται από τη Δύση προς την Ανατολή και µια νέα παγκόσµια τάξη εξακολουθεί να διαµορφώνεται, δεν είναι πλέον βέβαιο πως το να γεννηθεί και να µεγαλώσει κανείς στην Οµαχα (όπως ο Μπάφετ) αποκτά το πλεονέκτηµα που είχε άλλοτε».

Υπ’ αυτό το πρίσµα, οι υπεύθυνοι του «Νewsweek» άρχισαν πριν από αρκετούς µήνες να µελετούν δεδοµένα από 100 διαφορετικές χώρες του πλανήτη. Ζήτησαν τη βοήθεια µιας «επιτροπής σοφών» στην

Η «σφαγή» των αριστούχων

Αυξημένο διατηρεί τον ανταγωνισμό των υποψηφίων για τις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές η μεγάλη αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης θέσεων εισακτέων σε συνδυασμό με τον μεγάλο- και φέτος- αριθμό αριστούχων.


Αυτό αποκαλύπτει δείγμα 400 υποψηφίων από το Λεκανοπέδιο με βαθμολογία πάνω από 16.000 μόρια, οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητα δηλώνουν ως πρώτη προτίμηση Παιδαγωγικά Τμήματα Δασκάλων, Νομικές και Αστυνομικές Σχολές, τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και τα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, την Ιατρική Αθήνας, τη Φιλολογία, το ΤΕΦΑΑ, το Τμήμα

Θαύμα: έπεσε αεροπλάνο με μόλις ένα... νεκρό!

Το αεροπλάνο κόπηκε στα τρία. Μέσα ήταν 130 επιβάτες κι όμως μόνο μια γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς.


Σχεδόν πήγαν στον... άλλο κόσμο και γύρισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι 131 επιβαίνοντες (125 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα) ενός αεροσκάφους που κόπηκε στα τρία ενώ εκτελούσε αναγκαστική προσγείωση σε διεθνές αεροδρόμιο της Κολομβίας. Το εξαιρετικά ασυνήθιστο αεροπορικό δυστύχημα είχε «μόλις» ένα θύμα: μια άτυχη επιβάτιδα που πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Αλλοι 114 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη συντριβή του Μπόινγκ 737-700 της τοπικής εταιρείας Αires, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που
προσγειωνόταν στο νησί Σαν Αντρές, δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Με δεδομένες τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, οι ειδικοί χαρακτήρισαν «πραγματικό θαύμα» το ότι υπήρξε απώλεια μόνο μιας ζωής.

Ο πιλότος του Μπόινγκ επιχειρούσε εν μέσω καταιγίδας να προσγειώσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του νησιού που βρίσκεται στην Καραϊβική, όταν ένα ισχυρό τράνταγμα συγκλόνισε την άτρακτο λίγο

Συνελήφθη ο ισοβίτης των φυλακών Κορυδαλλού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και πάλι τα ξημερώματα ο ισοβίτης μεξικανός κρατούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να αποδράσει από την Ψυχιατρική Κλινική των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού με τη βοήθεια ενός... σκουπιδιάρικου, μπαίνοντας μέσα σε κάδο απορριμμάτων!!!


Ο 31χρονος ισοβίτης κατάφερε να κρυφτεί μέσα σε απορριμματοφόρο και με τον τρόπο αυτό να το σκάσει. Παρά το ανθρωποκυνηγητό και τις επιχειρήσεις που έγιναν σε γειτονικά σπίτια, δεν είχε βρεθεί μέχρι πριν λίγες ώρες. Ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη πριν καν συμπληρωθεί 24ωρο από την απόδραση.

Ανεξάρτητα από αυτήν την εξέλιξη

Πυρκαγιές σε Κύθηρα και Κύθνο

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κύθηρα και Κύθνο, υπό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα σε Θεσπρωτία, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο και Ηλεία.


Από τη φωτιά στα Κύθηρα απειλήθηκαν σπίτια στο χωριό Μητάτα, όπου έχει καεί το αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα να διακοπή η παροχή νερού.

Σε ένα πρώτο απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αγία Μονή, υπολογίζεται ότι κάηκαν 1.000 κυψέλες με μελίσσια καθώς και αμνοερίφια και βοοειδή, που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά. Συνολικά κάηκαν 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, θυμάρια, σκίνα, περιβόλια και ελιές.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 44 πυροσβέστες με 21

Καρκινογόνες ουσίες εντοπίστηκαν σε βερνίκια νυχιών που πωλούνται στην Κίνα

Επικίνδυνα επίπεδα μιας καρκινογόνας ουσίας ανιχνεύτηκαν σε βερνίκια νυχιών που πωλούνται στο Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Σάουθ Τσάινα Μόρνινγκ Ποστ.


Τα τέσσερα από τα 42 φιαλίδια με βερνίκια νυχιών που εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Καταναλωτών της πόλης διαπιστώθηκε ότι περιείχαν το καρκινογόνο βενζένιο, μια χημική ουσία που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά στην Κίνα. Το ένα από τα τέσσερα

Ο καιρός σήμερα 17.08.2010

Υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 17 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 36 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 26 ως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 37 στη Δυτική Ελλάδα, 26 ως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη, αλλά στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που γειτνιάζουν με τις ακτές της Τουρκίας η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36-37 βαθμούς.

Μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ζέστη περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, μέτριοι

Έρευνα για το φαινομένο των 3 ήλιων στην Κίνα

Το φαινόμενο των 3 ήλιων που φάνηκε στην Κίνα προκάλεσε έντονη ανησυχία στην εγχώρια και διεθνή κοινότητα UFO, για αυτό εκτός από την εισαγγελική έρευνα των ειδήσεων, διετάχθη και η διερεύνηση του φαινομένου από το Σαγκάη UFO Research Center και το Πεκίνο UFO Research Association που ονόμασε το φαινόμενο "7,26" Leshan 3 "Solar" περιστατικό UFO. Το συμβάν που μπορεί να συνδέετε με τις πρόσφατες ηλιακές καταιγίδες ανέφερε ο καθηγητής Nanjing απο το Παρατηρητήριο, Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί... 40 ανεξάρτητοι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το φαινόμενο αν και οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρέπει να γίνει περεταίρω έρευνα του φαινομένου.


Ήταν σούρουπο περίπου 20:00 η ώρα όταν, τρεις "ήλιοι" εμφανίστηκαν ξαφνικά και φωτίστηκε ο ουρανός πάνω από την πόλη Leshan στη επαρχία Sichuan. Το φαινόμενο διήρκησε περίπου 10 λεπτά προτού εξαφανιστούν αλλά ήταν αρκετό για να