www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η μπύρα «κατηγορούμενη» για ψωρίαση στις γυναίκες

Οι γυναίκες που πίνουν μπύρα πέντε φορές την εβδομάδα, εκδηλώνουν συχνότερα ψωρίαση, μία χρόνια μη μεταδοτική νόσο του δέρματος.


Στο πλαίσιο της μελέτης φάνηκε πως γυναίκες που έπιναν πέντε μπύρες την εβδομάδα, διπλασίαζαν τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν καθόλου.

Επιστήμονες συνέκριναν τα στοιχεία 82.000 νοσηλευτριών, ηλικίας από 27 έως 44 ετών και τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ που είχαν από το 1991 μέχρι το 2005.

Οι ειδικοί παρατήρησαν 72% αυξημένο κίνδυνο ψωρίασης σε γυναίκες που έπιναν περισσότερο από 2,3 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν αλκοόλ.

Σε όσες έπιναν μη αλκοολούχα μπύρα και κρασί δεν φάνηκε να αυξάνει ο κίνδυνος ψωρίασης.

Για τις γυναίκες που έπιναν πέντε ποτήρια μπύρα την εβδομάδα ο κίνδυνος εκδήλωσης ψωρίασης ήταν
1,8 φορές μεγαλύτερος.

Ο αριθμός αυτός αύξανε και έφτανε στις 2,3 φορές, όταν οι ειδικοί «φίλτραραν» τα δεδομένα τους, θέτοντας υπό το μικροσκόπιο μόνο όσες είχαν εμφανίσει ψωρίαση.

«Η μπύρα που περιέχει αλκοόλ είναι το μόνο αλκοολούχο ποτό που φέρεται να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψωρίασης» σχολιάζει ο δρ Abar Quresh, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η έρευνα αναφέρει ότι την ψωρίαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει το κριθάρι που περιέχει γλουτένη, σε άτομα που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη και ίσως και να μην το γνωρίζουν.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Archive of Dermatology.

Δεν υπάρχουν σχόλια: