www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φωτιές σε διάφορες περιοχές της χώρας

Πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη και σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος, στην κορυφή λόφου, πάνω από το χωριό Καρυά, στη Λευκάδα.

Για την ώρα δεν απειλείται το χωριό, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και ένα αεροσκάφος της πυροσβεστικής.

Δασική φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κεφαλονιά, με τις φλόγες να μαίνονται σε δύο μέτωπα, στις περιοχές Σιμοτάτα και Βλαχάτα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Φωτιά ειναι σε εξέλιξη και στο Γαλατά Τροιζηνίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει για την κατάσβεση της φωτιάς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες, επτά οχήματα,
τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα –όπως έγινε γνωστό- ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη δύσβατη δασική περιοχή Παλαμπάς, του νομού Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν 15 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, δύο τμήματα πεζοπόρο, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Φωτιά μαίνεται και στην περιοχή του Μαψού, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, καίγοντας δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχει ισχυρή επίγεια δύναμη της πυροσβεστικής, αλλά και τέσσερα αεροσκάφη, δύο PZL και δύο καναντέρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαψός, στο δήμο Τενέας του Ν. Κορινθίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, σε σχετική ύφεση είναι η φωτιά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: