www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς νερό τη Δευτέρα η Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα υπάρξει τη Δευτέρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης δικλείδας στην οδό Περικλέους με Εθνικής Αντιστάσεως.


Από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα μείνει χωρίς νερό:

• Η περιοχή Βότση και συγκεκριμένα οι οδοί Εθνικής Αντίστασης, Περικλέους, Καππαδοκίας και Σωκράτους.

• Η περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και συγκεκριμένα η οδός

Ο πρόγονος του Facebook επιστρέφει

Όταν τα “προσθήκη στους φίλους”, “σκουντήξτε”, “προσωπική κατάσταση” και -φυσικά- “Μου αρέσει” βρίσκονταν ακόμη στο μυαλό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το Friendster είχε ήδη μπει στο παιχνίδι της κοινωνικής δικτύωσης.


Το Friendster ιδρύθηκε το 2002 από τους Τζόναθαν Αμπράμ και Ρος ΜακΚϊνον και έγινε δημοφιλές το Μάρτιο του 2003.

Όπως φημολογείται ότι είπε ο ίδιος ο Άμπραμς ήταν “ένας τρόπος για να γνωρίσεις κορίτσια”.

Μέχρι το Φθινόπωρο του 2003 είχε περίπου τρία εκατομμύρια χρήστες κι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον καιρό που ο Άμπραμς εμφανιζόταν στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών τα MySpace, Bebo και Facebook δεν φαίνονταν πουθενά στον ορίζοντα.

Ωστόσο μια σειρά από δυσλειτουργίες στο λογισμικό και αργή απόδοση οδήγησαν σε μεγάλη πτώση

Έκκληση του ΟΟΣΑ προς τη G20 για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Έκκληση προς τις χώρες της G20 απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να επιταχύνουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη.


"Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ενθάρρυνε τις χώρες της G20 να επιταχύνουν το ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η ανάκαμψη και να εδραιωθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη", σύμφωνα με

Αναβλήθηκε η αποψινή συναυλία του Μιχ. Χατζηγιάννη

Την αναβολή της προγραμματισμένης γι' απόψε συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, ανακοίνωσε το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μίχα.


Αιτία για την αναβολή ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.



Χωρίς Πάγκαλο η σύσκεψη για την οικονομία στη Βουλή

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βουλή, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, της νέας άφιξης της τρόικας, αλλά και της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι τη Δευτέρα, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.


Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Αίσθηση πάντως έχει προκληθεί από τη μη συμμετοχή των μελών της ομάδας σχεδιασμού, από την

Δηλώσεις από Μίχα - Μιχαλολιάκο

Ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τις προεκλογικές τους εκστρατείες οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Την ανάγκη "να πάρει η νέα γενιά επάνω της την υπόθεση της διεκδίκησης αυτών που αξίζει ο Πειραιάς", υπογράμμισε την Παρασκευή ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών - Καθαρή Συμμαχία» που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, σε ανοικτή συζήτηση που είχε με νέες και νέους του Πειραιά στο Μικρολίμανo, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Μίχας εξέφρασε την ανησυχία του για τη διευρυμένη αποχή των νέων από τις εκλογικές διαδικασίες, τόνισε όμως, ότι «όσο βέβαιο είναι ότι οι νέοι έχουν απέναντί τους ένα σύστημα που δεν εμπνέει, δεν δίνει προοπτική και ελπίδα, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν θα αλλάξει εάν δεν

Ικανοποίηση αρτοποιών για την αναγνώριση του καλού ψωμιού στην Ελλάδα

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας από την έρευνα της Eurostat που αποδεικνύει ότι το ελληνικό ψωμί, αλλά και τα δημητριακά, τα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν τη χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη, όπως κατέδειξε και το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ


Σύμφωνα με τους αρτοποιούς, το ελληνικό ψωμί θεωρείται από τα

Test μυαλού και ψυχολογίας

TEST 1

Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας.

Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της.

Τον ερωτεύτηκε τρελά.

Μερικές μέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα σκότωσε την ίδια της την αδελφή..

Ερώτηση:

Πιο κίνητρο είχε να σκοτώσει την αδελφή της ?

Απάντηση :

«Καμπανάκι» για μπλακ άουτ στο Ίντερνετ

Αβέβαιο και ταραχώδες προβλέπεται το μέλλον του Διαδικτύου, καθώς οι διαθέσιμες διευθύνσεις «στερεύουν» και ο Παγκόσμιος Ιστός κινδυνεύει με «μπλακ άουτ».

Ο αποκαλούμενος «πατέρας» του Διαδικτύου, Βιντ Σερφ, προειδοποίησε ότι έρχονται «χρόνια διαδικτυακής αστάθειας», κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο ταραχώδεις περιόδους» από τη δημιουργία του Ίντερνετ το 1982.

Ο Σερφ κάλεσε τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το νέο πρωτόκολλο διευθύνσεων IPv6 (Internet Protocol Version 6), που αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα.

«Αυτό πρέπει να συμβεί, αλλιώς το Ίντερνετ θα σταματήσει να μεγαλώνει ή δεν θα είναι ικανό να

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξαναλειτουργούν τα φανάρια

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχουν αντιμετωπισθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των φαναριών στο λεκανοπέδιο. Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης.


«Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός για τη συντήρηση του δικτύου φαναριών που τον έχει κερδίσει μία άλλη εταιρία, η οποία τις επόμενες 2-3 ημέρες θα ομαλοποιήσει πλήρως το σύστημα και όπου απαιτείται κομβικό υλικό (κοντρόλες κλπ) μεταφέρεται από άλλα σημεία του δικτύου» δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.

«Ωστόσο θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη Siemens που έχει το μεγαλύτερο μέρος του κομβικου εξοπλισμού και του δικτύου» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «το θέμα με τα φανάρια έχει δύο παραμέτρους.

Τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον κομβικό του εξοπλισμό, ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ, αλλά

Εισαγγελική έρευνα για τις απειλές του Αλκέτ Ριζάι στον εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας εφετών θα ερευνήσει το περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου ο Αλκέτ Ριζάι εκτόξευσε απειλές κατά του εισαγγελέα έδρας, Γιάννη Αγγελή, όταν άκουσε τη δικαστική απόφαση, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Ο Ριζάι που καταδικάστηκε σε 25ετή, κατά συγχώνευση, κάθειρξη για την υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν άκουσε την απόφαση ενοχής του και κυρίως της συντρόφου του, είπε στον κ.

Καθίζηση στη Λεωφ. Μεσογείων

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί στη Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.


Η καθίζηση σημειώθηκε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στη διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο

Συντήρηση υπόγειων διαβάσεων

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε για το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, εργασίες καθαρισμού και συντήρησης σε υπόγειες διαβάσεις.


Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και καθαρισμού των φρεατίων, στις εξής υπόγειες

Ανοικτά τα γραφεία ταυτοτήτων το Σαββατοκύριακο

Ανοικτά θα παραμείνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα γραφεία ταυτοτήτων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας λόγω των επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της Κυριακής.


Ειδικότερα, το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, τα γραφεία θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, από την έναρξη της ψηφοφορίας,

Εντόπισε τη βλάβη στον κινητήρα του Α380 η Rolls - Royce

΄Ενα «συγκεκριμένο εξάρτημα» του κινητήρα Trent 900 ευθύνεται για τη βλάβη που οδήγησε στην ανάφλεξη εν ώρα πτήσης του κινητήρα ενός αεροσκάφους Α380 της εταιρίας Qantas στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική Rolls-Royce σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρεται στις έρευνες που διεξήγαγε και τονίζει πως κατέληξε σε "δύο βασικά συμπεράσματα": πρώτον ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε ειδικά στον κινητήρα Trent 900 και δεύτερον ότι αφορά ένα συγκεκριμένο εξάρτημα στο τμήμα της τουρμπίνας του κινητήρα.

Η βλάβη αυτή "προκάλεσε διαρροή λαδιών" και ακολούθησε ανάφλεξη, διευκρινίζει η Rolls-Royce.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, το εξάρτημα αυτό θα αντικατασταθεί σε όλους του

Μετά τα μέσα 2013 ο νέος μηχανισμός διάσωσης με συμμετοχή ιδιωτών

Οι υπουργοί Οικονομικών των πέντε ευρωπαϊκών χωρών της Ομάδας των 20 έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα στη Σεούλ κοινή ανακοίνωση που επιδιώκει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ανήσυχων για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιρλανδίας αγορών. Με αφορμή την επιδείνωση της ιρλανδικής κρίσης, το κείμενο διευκρινίζει ότι ο νέος ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης βάσει του οποίου θα συμμετέχουν και οι πιστωτές στα βάρη αναδιάρθρωσης των χρεών (αιτία ανησυχίας των αγορών) θα ισχύσει μετά τα μέσα του 2013.


Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Σεούλ, δεν κατονομάζεται η Ιρλανδία, ούτε καμία άλλη χώρα.

Οι υπουργοί Οικονομικών υπενθυμίζουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ ως προς τους μηχανισμούς αντιμετώπισης μελλοντικών κρίσεων, διευκρινίζοντας ότι αυτές δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση

Κυκλοφοριακό έμφραγμα και σήμερα στην Αθήνα λόγω των εκτός λειτουργίας φαναριών

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται από τα ξημερώματα σήμερα σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, καθώς εκτός λειτουργίας έχουν βγει περίπου 300 φωτεινοί σηματοδότες.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 23 κεντρικές διασταυρώσεις δρόμων, όπως στη Μεσογείων, την Παπαδιαμαντοπούλου, τη Βασ. Σοφίας, την Βασ. Όλγας, την Βασ. Κωνσταντίνου, την Καβάλας, την γέφυρα Μοσχάτου στην Πειραιώς στην Κηφσίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως.

Από νωρίς το πρωί, την κίνηση ρυθμίζουν οι άνδρες της τροχαίας, ωστόσο, το βράδυ οι διασταυρώσεις κλείνουν με κώνους ή ταινίες για το φόβο τροχαίων ατυχημάτων.

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς προσοχή και χαμηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα φανάρια κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με

Μαρτύριο για 1.550.000 ασφαλισμένους

Καλημέρα σας, είμαι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και ο γιατρός σύστησε υπέρηχο μαστού.


* Θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό γιατί δεν καλύπτεται πλέον αυτή η εξέταση.

* Μα δεν έχω τα χρήματα και ο γιατρός κάτι βρήκε στο στήθος μου.

* Δυστυχώς, δεσποινίς, ο νόμος έτσι λέει. Να το κάνετε όταν θα έχετε τα χρήματα.

* Κι αν έχω καρκίνο και διαγνωστεί μήνες αργότερα;

Σιγή...

Εις θάνατον ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε φτώχεια καταδικάζει το ελληνικό κράτος τους 1.550.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Από τον περασμένο Αύγουστο κόπηκαν 270 ιατρικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να τις πληρώνουν από την τσέπη τους ή όταν δεν έχουν χρήματα απλώς να μην τις κάνουν. Την ίδια στιγμή, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα αναλώσιμα για τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι δεινοπαθούν, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας οι φαρμακοποιοί

Τον Μάρτιο καταφθάνει το πρώτο έγχρωμο e-book

Η κινεζική εταιρεία Ηanvon ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα ρίξει στην αγορά την εικονιζόμενη ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης (τα γνωστά e-readers ή Εbooks) η οποία θα έχει έγχρωμη οθόνη. Τα e-books είναι ελαφρά και εύχρηστα, έχουν μικρή κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα απαιτούν μικρή υπολογιστική ισχύ αλλά ως σήμερα μειονεκτούσαν σε σχέση με άλλες συσκευές όπως τα laptops, τα tablet ΡC κτλ., αφού έχουν ασπρόμαυρες οθόνες.

Το έγχρωμο μοντέλο της Ηanvon έχει οθόνη 9,68 ιντσών και βασίζεται σε τεχνολογία της εταιρείας Ε-Ιnk, που αποτελεί τον εμπορικό βραχίονα διαχείρισης προηγμένων τεχνολογιών απεικόνισης σε ψηφιακές συσκευές οι οποίες αναπτύσσονται στα εργαστήρια του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ. Οι οθόνες που περιέχουν τεχνολογία της Ε-Ιnk έχουν δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με τις LCD που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές: απαιτούν πολύ

Mυστικές υπηρεσίες: Φοβούνται για εισαγωγή ισλαμικής τρομοκρατίας

΄Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές αλλά και στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες ο εντοπισμός υπόπτων για συμμετοχή σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στις ροές μεταναστών χωρίς χαρτιά που εισέρχονται καθημερινά από τα ανατολικά μας σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τουλάχιστον ένας εξ αυτών, σύρος παλαιστινιακής καταγωγής, έχει συλληφθεί και κρατείται από τις ελληνικές αρχές, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την επαναπροώθησή του.

Ο κίνδυνος να μετακινούνται μέσω των μεταναστευτικών ροών ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις που ενδέχεται να συνδέονται, περισσότερο ή λιγότερο στενά, με το δίκτυο της Αλ Κάιντα είχε επισημανθεί αρχικά περίπου πριν από δύο χρόνια και σε εκθέσεις αμερικανικών υπηρεσιών. Μάλιστα, η πρώτη σχετική αναφορά σε έλληνες δημοσιογράφους είχε γίνει από τον πρώην αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ .

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Οι μυστικές υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια και κυρίως στη Βοσνία/ Ερζεγοβίνη, όπου λόγω

Σωσίβιο 25ετίας στο ∆ηµόσιο

Σανίδα σωτηρίας αποτελεί διάταξη του νέου ασφαλιστικού νόµουγια την 25ετία µε την οποία σώζονται χιλιάδες δηµόσιοι υπάλληλοι από τη θηλιά των µεγάλων ανατροπών στο Ασφαλιστικό, από το 2011.


Οριστικά – όπως διαπιστώνεται από το ΓενικόΛογιστήριοτου Κράτους, το υπουργείο Οικονοµικών αλλά και από το υπουργείο Εργασίας– το άρθρο 6του νέου νόµου ερµηνεύεται ως εξής:Οσοι δηµόσιοι υπάλληλοι ασφαλισµένοι από 1/1/1983 έως 31/12/1992 συµπληρώνουν 25 έτη ασφάλισης µέχρι τις 31/12/2010 θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν επιβαρύνονταιµε πρόσθετα (έως 15)έτη ασφάλισης αλλά και δεν έχουν µείωση τηςσύνταξής τους µετον νέο τρόπο υπολογισµού. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι εργαζόµενοι αυτοί µπορούν να συνταξιοδοτηθούν µε 35 έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας τα 58 ή µε 37 έτη χωρίς όριο ηλικίας. Μάλιστα, στην 25ετία υπολογίζεται και η προϋπηρεσία σε άλλα εκτός ∆ηµοσίου Ταµεία.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι το Γενικό Λογιστήριο θα πρέπει να επικυρώσει µε σχετική ερµηνευτική εγκύκλιο το θέµα της 25ετίας, δεδοµένου ότι πολλοί ενδιαφερόµενοι σπεύ δουν να

Η σχέση του διαβήτη με τον καρκίνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο διαβήτης και ο καρκίνος έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο επιστήμονες από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) και την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA), πιστεύουν ότι έχουν – και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν τις λεπτομέρειες.


Σε κοινή δήλωσή τους, οι δύο επιστημονικοί οργανισμοί αναφέρουν πως ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι πάσχοντες από διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου.

«Στην πραγματικότητα», γράφουν στην επιθεώρηση «CA: A Cancer Journal for Clinicians», «οι διαβητικοί διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του ήπατος, του παγκρέατος και του τοιχώματος της μήτρας». Επιπλέον, έχουν 20-50% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και της ουροδόχου κύστεως, σε σύγκριση με τους μη

Πρόληψη: ο «εχθρός» του διαβήτη

Η ανθυγιεινή ζωή, το κάπνισμα και η καθιστική ζωή είναι τα τρία «χ» της υγείας, αφού ευθύνονται για την ραγδαία αύξηση των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη. Είναι ενδεικτικό πως στην χώρα μας ένα εκατομμύριο πολίτες νοσούν, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκης προγραμμάτων πρόληψης.


Το πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι πως το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Σακχαρώδη διαβήτη με έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην εκπαίδευση του πληθυσμού. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί οι τρεις άξονες δράσεις είναι οι εξής:

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης (υγιεινή διατροφή, πρόληψη παχυσαρκίας, διευκόλυνση άσκησης.)

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του Διαβήτη)

*Βελτίωση της παρεχόμενης εξειδικευμένης περίθαλψης

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά η επιδημιολογική χαρτογράφηση του Διαβήτη και των επιπλοκών του στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο καθώς και η πραγματική αποτίμηση του

Ο άγνωστος κίνδυνος από το κρυολόγημα

Μόνιμη κώφωση μπορεί να προκαλέσει ένα κοινό κρυολόγημα ή η εποχιακή γρίπη. Η κώφωση αυτή μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να αναστραφεί με επιτυχία μόνο εάν αντιμετωπισθεί αμέσως. Γι' αυτό, εάν νιώσετε μείωση της ακοής ύστερα από ίωση θα πρέπει να τρέξετε αμέσως στον γιατρό σας.


«Πολλοί ιοί μπορεί να προκαλέσουν αυτό το φαινόμενο, από τον ιό της μηνιγγίτιδας και της πολιομυελίτιδας έως εκείνους της κοινής γρίπης, του κρυολογήματος και του έρπητα», εξηγεί ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Κανδηλώρος. «Τα μικρόβια δεν προκαλούν αυτή τη βλάβη. Πρόκειται για τη νευροααισθητήρια βαρηκοΐα ή κώφωση, που αφορά την κεντρική οδό της ακοής – προσβάλλει, δηλαδή, το ακουστικό νεύρο».

Η βαρηκοΐα ή κώφωση λόγω ιώσεως είναι αρκετά συχνή και μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και σε παιδιά. Υπολογίζεται ότι 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παθαίνουν κάθε χρόνο παθαίνουν αιφνίδια νευροαισθητήρια κώφωση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη

Η ΕΕ επιπλήττει την Ελλάδα

Τεστ για αφροδίσια νοσήματα έρχεται στο κινητό σας

Σε φορητούς... μικροβιολόγους υπόσχονται να μετατρέψουν τα κινητά μας τηλέφωνα στο εγγύς μέλλον βρετανοί επιστήμονες που εξελίσσουν ένα νέο εξειδικευμένο μικροτσίπ: ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που θα συνδέεται με «smartphones» ή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα αν ο χρήστης τους έχει προσβληθεί εν αγνοία του από κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια των υγειονομικών αρχών της Γηραιάς Αλβιώνας να ανακόψουν τους συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς μετάδοσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα: τα ειδικά μικροτσίπ θα μπορούν να διαγνώσουν τις ασθένειες 15 μόλις λεπτά μετά την τοποθέτηση πάνω τους δείγματος σιέλου ή ούρων. Μάλιστα, το σχέδιο προβλέπει πολύ χαμηλή τιμή για το μικροτσίπ, μόλις 2 ευρώ το καθένα, ώστε να είναι προσιτό σε όλους: εξετάζεται ακόμη και η πώλησή τους μέσω ειδικών αυτόματων μηχανημάτων σε όλα τα μεγάλα νυχτερινά

Η τρίτη ηλικία εκπαιδεύεται στο Ιnternet

Παλαιότερα οι μεγαλύτεροι αναλάμβαναν τις αγροτικές εργασίες συνοδευόμενοι από τα παιδιά που επιτελούσαν κάποιες βοηθητικές δουλειές. Στην ψηφιακή εποχή το αλέτρι και το τρακτέρ αντικαθίστανται από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Μέλη των ΚΑΠΗ της Νίκαιας και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου συναντήθηκαν στον Πολυχώρο Απόλλων στα Καμίνια και συνεργάστηκαν στην «καλλιέργεια» μιας ψηφιακής φάρμας, σε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας που διοργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήρι Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

« Το μόνο που χρειάζεται να κάνω εγώ είναι να εξηγώ κάποια θέματα χειρισμού και την αγγλική ορολογία. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ξέρουν καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται ένα αγρόκτημα » λέει η Νικολέτα ενώ εξηγεί στην ηλικιωμένη κυρία με την οποία συνεργάζεται πώς θα... ποτίσει τα