www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τον Μάρτιο καταφθάνει το πρώτο έγχρωμο e-book

Η κινεζική εταιρεία Ηanvon ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα ρίξει στην αγορά την εικονιζόμενη ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης (τα γνωστά e-readers ή Εbooks) η οποία θα έχει έγχρωμη οθόνη. Τα e-books είναι ελαφρά και εύχρηστα, έχουν μικρή κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα απαιτούν μικρή υπολογιστική ισχύ αλλά ως σήμερα μειονεκτούσαν σε σχέση με άλλες συσκευές όπως τα laptops, τα tablet ΡC κτλ., αφού έχουν ασπρόμαυρες οθόνες.

Το έγχρωμο μοντέλο της Ηanvon έχει οθόνη 9,68 ιντσών και βασίζεται σε τεχνολογία της εταιρείας Ε-Ιnk, που αποτελεί τον εμπορικό βραχίονα διαχείρισης προηγμένων τεχνολογιών απεικόνισης σε ψηφιακές συσκευές οι οποίες αναπτύσσονται στα εργαστήρια του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ. Οι οθόνες που περιέχουν τεχνολογία της Ε-Ιnk έχουν δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με τις LCD που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές: απαιτούν πολύ
λιγότερη ενέργεια και είναι αναγνώσιμες υπό το άμεσο ηλιακό φως. Σε σχέση όμως με τις οθόνες LCD, εκείνες με τις τεχνολογίες της e-Ιnk δεν έχουν τόσο ζωηρά χρώματα, αλλά στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι εργάζονται πάνω σε αυτό το ζήτημα και είναι θέμα χρόνου να το διορθώσουν. Το πρώτο έγχρωμο e-book αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και η τιμή του θα αγγίζει τα 450 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: