www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Προς παράταση του Μνημονίου έως το 2015

Έως το Μάιο θα έχουν ψηφιστεί τα επιπλέον μέτρα 12,8 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο. Το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφορούν στην περίοδο 2012-2015 και όχι 2012-2014. Αύριο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις.


Εν τω μεταξύ, σφίξιμο των λουριών στους φορείς του Δημοσίου που δεν δίνουν στοιχεία για τις δαπάνες τους, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου το κλιμάκιο της τρόικας που συναντήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα μαζί του.

Πηγές του υπουργείου υποστήριξαν ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ή νέας αύξησης του ΦΠΑ. Για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ανέφεραν ότι η τρόικα περιμένει να δει την εφαρμογή του νόμου στην πράξη για να κρίνει αν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές. Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, σημείωσαν ότι η τρόικα αναμένει τις αναλογιστικές

Το καλοκαίρι ξεκινά ο Ενιαίος Οργανισμός Υγείας

Την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Φροντίδων Υγείας, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταργηθούν οι ουρές σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αντί για 7.000 γιατρούς που αντιστοιχούν σε 5 εκατ. ασφαλισμένων του ΙΚΑ, η αναλογία θα αυξηθεί στους 26 χιλ. γιατρούς με το άνοιγμα του συστήματος σε γιατρούς του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ συν κάποιους ακόμη, που το υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να ενταχθούν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Φροντίδων Υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, σήμερα υπάρχουν γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με 3-4 ταμεία ενώ άλλοι με κανένα, κάτι που όπως υποστήριξε επιβαρύνει τον πολίτη.

Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο

Στον Παλαιοκώστα αποδίδει η ΕΛΑΣ τη βόμβα κατά Χρυσοχοΐδη

Ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση εκδόθηκε σήμερα σε βάρος του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η υπόθεση αφορά στη βόμβα που στάλθηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 στο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προκάλεσε το θάνατο του αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη.

Το ένταλμα εκδόθηκε από τον 13ο ανακριτή Αθηνών και ο Βασ. Παλαιοκώστας κατηγορείται για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη".

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρέθηκε αποτύπωμα του Βασ. Παλαιοκώστα στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όπως και στο αυτοκίνητο,

Επεισόδια και δακρυγόνα στην Κερατέα

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή περιμετρικά του αστυνομικού τμήματος Κερατέας, από κατοίκους που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.


Η περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα έχει γεμίσει δακρυγόνα από την αστυνομία. Οι κάτοικοι πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα με πέτρες και μολότωφ. Στα επεισόδια φέρεται να έχει τραυματιστεί ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού.

Αφορμή για τα επεισόδια, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, έδωσε αστυνομική έρευνα που έγινε το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής.

Η έρευνα έγινε με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε καντίνα της

Μετανάστες: «Σταματήστε τη λασπολογία»

Διάλογο με την κυβέρνηση ζήτησαν οι μετανάστες απεργοί πείνας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποί τους. Οι 237 μετανάστες απέχουν εδώ και 15 μέρες από την τροφή ενώ σήμερα δήλωσαν ότι σταματούν και την κατανάλωση τσαγιού. «Αν υπάρξουν θύματα, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα», δήλωσαν. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας πραγματοποίησε το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ.


Ο Αμπντούλ Χατζί κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης «να σταματήσουν τη λασπολογία». «Δεν επιτρέπεται κανένας να κάνει κουμάντο στον αγώνα μας, ούτε τα κόμματα, ούτε οι οργανώσεις. Εμείς παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις και από

ΣτΕ: Νόμιμες οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Θ. Πελεγρίνης παραμένει πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμες τις πρυτανικές εκλογές που διενεργήθηκαν στο ίδρυμα.


Ειδικότερα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία, την αίτηση του υποψήφιου πρύτανη Χ. Στεφανάδη και των τριών υποψήφιων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα.

Στην αίτησή του ο Χ. Στεφανάδης υποστήριζε ότι στις πρυτανικές εκλογές ψήφισαν παράνομα 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και για το λόγο αυτό ζητούσε να κριθεί παράνομο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Επικαλούμενος τον νόμο 3549/2007, ο Χ. Στεφανάδης υποστήριζε πως το ειδικό εκλεκτορικό σώμα για τις πρυτανικές εκλογές απαρτίζεται και

Ερώτηση ΚΚΕ για στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς και είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την καταστολή πλήθους.


Το κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για "άκρως επικίνδυνο προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", δεδομένου ότι παρόμοιες ασκήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, το 2002, το 2006, το 2008, το 2010 και τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν:

1.Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι ειδικές δυνάμεις να μην αξιοποιούνται ως

Αλλαγές στα πανεπιστήμια ζητούν οι φοιτητές

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητάει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που διεξήγαγε το υπουργείο Παιδείας.


Το 97,4% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σχεδόν 4 στους 5, (79,8%), θέλουν η μεταρρύθμιση να συνεχιστεί ανεξαρτήτως αντιδράσεων.

Όσον αφορά στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση, το 61,7% πιστεύει ότι θα εφαρμοστούν μερικώς και το 18,7% καθόλου. Σε κάθε περίπτωση μόλις το 42,1% δηλώνει καλά ενημερωμένο για τις αλλαγές αυτές.

Όσον αφορά στο μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, αυτό είναι η υλικοτεχνική

Γ. Πεταλωτής: Συνεργασία με την Ελβετία κατά της φοροδιαφυγής

Η κυβέρνηση επιδιώκει συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελβετία «ώστε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε λογαριασμούς Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους χωρίς να φορολογηθούν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Spiegel.


Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για να ελέγξει τους λογαριασμούς των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρος της Ελβετίας, στο

Επιδότηση επιχειρήσεων από το υπουργείο Παιδείας

Τo συνολικό ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ θα λάβουν 45 προτάσεις οι οποίες επιλέχθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, από τις συνολικά 151 υποβληθείσες που κατατέθηκαν από νέες επιχειρήσεις για ενίσχυση δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης.


Το πρόγραμμα αφορά νέες επιχειρήσεις που είτε λειτουργούν το πολύ έως 6 χρόνια είτε δεν έχουν χρηματοδοτηθεί για έρευνα έως σήμερα.

Τα περισσότερα έργα που θα χρηματοδοτηθούν (13 στο σύνολο) αφορούν τον τομέα των τεχνολογικών πληροφορικής και επικοινωνιών. Τα υπόλοιπα έργα μοιράζονται μεταξύ των τομέων γεωργίας, αλιείας, κτηνοτροφίας,

Ελιγμοί εργολάβων για τα διόδια

Με υποσχέσεις για μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, αλλά και πιέσεις ώστε να θεωρείται πλημμέλημα το σήκωμα της μπάρας, επιχειρούν οι κατασκευαστές να αναχαιτίσουν το κίνημα του «δεν πληρώνω». Οι εκπρόσωποι τους παραδέχτηκαν τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.


Δύο χρόνια αναμένεται να καθυστερήσουν οι δρόμοι "Κόρινθος- Πύργος-Τσακώνα", "Αντίρριο- Ιωάννινα" και "Λαμία-Εγνατία (Ε65)". Ένα χρόνο θα καθυστερήσει το τμήμα "Μαλιακός-Κλειδί" της εθνικής οδού, ενώ ανάλογη θα είναι η καθυστέρηση για το τμήμα του ανατολικού άξονα Πελοποννήσου προς τη Σπάρτη. Κανονικά αναμένεται να παραδοθεί δρόμος "Κόρινθος-Καλαμάτα".

Οι κοινοπραξίες υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στον αργό ρυθμό των

Τα ψυχοφάρμακα μειώνουν τον όγκο του εγκεφάλου

Τη σταδιακή μείωση του όγκου του εγκεφάλου φέρεται να προκαλούν τα φάρμακα που χορηγούν οι ψυχίατροι σε άτομα που πάσχουν από ψυχώσεις, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Προς το παρόν πάντως συνιστούν στους γιατρούς να μην κάνουν αλλαγές στις φαρμακευτικές συνταγές.


Εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια υπήρχαν οι ενδείξεις ότι οι σχιζοφρενείς έχουν κατά μέσο όρο μικρότερο εγκέφαλο (περίπου 5 – 7%) συγκριτικά με το μέσο όρο του πληθυσμού. Αυτό που δεν ήτανε γνωστό ήταν αν για τη συρρίκνωση αυτή ευθύνεται η ίδια η ασθένεια ή τα φάρμακα.

Η νέα έρευνα με επικεφαλή τον Αμερικάνο νευροεπιστήμονα και ψυχίατρο Μπενγκ Τσουν Χο του πανεπιστημίου της Αϊόβα, δείχνει πως τελικά τα αντιψυχωσικά φάρμακα παίζουν ρόλο.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαγνητικής σε 211 ασθενείς για περίπου 7 χρόνια οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής, σε συνδυασμό με το είδος των φαρμάκων και τη δοσολογία, επηρεάζουν αρνητικά και το

Βάρκα με δυναμίτες εντόπισαν στη Σαμοθράκη

Βάρκα γεμάτη μασούρια δυναμίτη, εντόπισαν οι λιμενικοί της Σαμοθράκης, στη θαλάσσια περιοχή «΄Αγκιστρος» του νησιού.


Στη βάρκα δεν υπήρχαν επιβαίνοντες. Oι λιμενικοί κατάσχεσαν 95 κροτίδες από δυναμίτη μήκους επτά εκατοστών και διαμέτρου επτά χιλιοστών, συνολικού βάρους 400 γραμμαρίων, δίχτυα, δολώματα και

Απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ ζητάει η Ν.Δ.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους ιατρικών συλλόγων. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και δικαιολόγησε τη στάση που τηρεί, λέγοντας ότι « δεν θέλει ούτε να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου».


Η Ν.Δ. επί της ουσίας υιοθετεί τις θέσεις των γιατρών, ζητά ωστόσο από αυτούς να να προχωρήσουν σε προτάσεις.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως είναι "πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες", δεν στηρίζεται σε οικονομοτεχνικές μελέτες και επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά

Προσοχή τι ταΐζετε τα παιδιά σας

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη σε μικρή ηλικία έχει ως συνέπεια τα παιδιά να εμφανίζουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε αντίθεση με εκείνα που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.


Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτή τη διαπίστωση αφού εξέτασαν τις περιπτώσεις 14.000 παιδιών που είχαν γεννηθεί το 1991 και 1992. Οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με το είδος των φαγητών και των ποτών που κατανάλωναν τα παιδιά τους στην ηλικία των 3,4,7 και 8,5 ετών.

Στη συνέχεια, μέτρησαν το IQ των παιδιών στην ηλικία των 8,5 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι

Εγκύκλιος για τη γρίπη θα σταλεί στα σχολεία τις προσεχείς ημέρες

Παρουσία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου έγινε χθες σύσκεψη των επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, με τη συμμετοχή του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Μ. Κοντογιάννη για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης.


Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην περίπτωση έξαρσης της γρίπης στα σχολεία. Στην παρούσα φάση δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει επιδημιολογική καταγραφή των

Ακυρώθηκαν 400.000 ραντεβού!

Το υπουργείο περίμενε πως θα υπήρχαν προβλήματα στο νέο σύστημα με το οποίο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απευθύνονται και σε γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξηγώντας ωστόσο πως οι αναβολές των ραντεβού γιατρών με τους ασφαλισμένους επέβαλε να τεθεί σε ισχύ άμεσα.


Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, το σύστημα επρόκειτο να λειτουργήσει πιλοτικά στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη σε μερικούς μήνες, ωστόσο η κατάσταση με την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ ανάγκασε το υπουργείο να το θέσει άμεσα σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο έχουν ακυρωθεί 400.000 ραντεβού.

Ο υπουργός άφησε αιχμές κατά των γιατρών λέγοντας ότι ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και ξεκαθάρισε ότι με το νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο γιατρό τους και δεν θα στήνονται σε ουρές.

Επισήμανε πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο διάλογο και αρνήθηκε να συζητήσει το

Βρέθηκε πτώμα στο λιμάνι του Πειραιά

Το πτώμα ενός 55χρονου άνδρα ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες του Λιμενικού, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά στην Ηετιώνεια Πύλη, το οποίο εντοπίστηκε από το πλήρωμα του πλοίου «Νήσος Χίος», κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης.


Η σορός μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο νεκροτομείο Πειραιά

Δύσκολη η συνύπαρξη με ... πότη

Η συνύπαρξη ή συναναστροφή με έναν άνθρωπο που πίνει πολύ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ζωή κάποιου, αλλά και την υγεία του, σύμφωνα με έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία.


Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Addiction," έδειξε ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, φίλο ή συνάδελφο που πίνει πολύ, βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς υγείας.

Σε σύγκριση με άλλους, που δεν είχαν κάποιον βαρύ πότη στον κύκλο τους, εκείνοι που ανήκαν στην πρώτη κατηγορία ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, είχαν χρόνιο πόνο, άγχος και

Σούπερ τροφή η μαύρη σοκολάτα

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών για το πλήθος των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει η σοκολάτα στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη η σοκολάτα επιδρά πιο ευεργετικά στον οργανισμό απ΄ ό,τι πολλά φρούτα. Ειδικοί του Κέντρου Υγείας και Διατροφής Ηershey διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα διαθέτει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς και πολυφαινόλες που προστατεύουν τον οργανισμό ακόμη και από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. «Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η σοκολάτα πρέπει να καταχωρηθεί στη λίστα των σούπερ τροφών» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Chemistry Central Journal». Με τον όρο σούπερ τροφές χαρακτηρίζονται οι τροφές που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία εμποδίζουν την αλλοίωση και τελικά την καταστροφή των υγιών κυττάρων.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα και συγκρίσεις με τη μαύρη σοκολάτα, το κακάο, διάφορα είδη ροφημάτων σοκολάτας καθώς και πολλά είδη φρουτοχυμών. Οπως διαπίστωσαν, η

Συνέχεια διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών φορτηγών έξω από το Υπουργείο Μεταφορών

Σταθμευμένα έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων παραμένουν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης και τα γερανοφόρα οχήματα καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν αναστολή του νόμου για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


Οι οδηγοί έχουν παρατάξει τα φορτηγά στην οδό Αναστάσεως, στο πλάι του υπουργείου, αλλά και στο πάρκινγκ.

Σήμερα μάλιστα είναι πιθανό να φτάσουν στο υπουργείο και

Απέχουν από τις εργασίες τους οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά

Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, αποχή που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 14 Φεβρουαρίου.


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου προγραμματίζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Από την κινητοποίηση απέχουν οι

Δίμηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στη Βουλιαγμένης

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα και για περίπου δύο μήνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω των έργων για το μετρό.


Συγκεκριμένα θα γίνει περιορισμός των λωρίδων της λεωφόρου από τρεις σε δύο, με κατάληψη της δεξιάς λωρίδας, σε μήκος 150 μέτρων στη συμβολή της με την οδό Αγίου Βασιλείου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, θα περιοριστεί το πλάτος του οδοστρώματος του παράπλευρου της Βουλιαγμένης σε περίπου τέσσερα μέτρα, με

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους

Την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη εκφράζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρώντας σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί σήμερα έως το τέλος του ωραρίου.


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει πως το σχέδιο νόμου οδηγεί σε υποβάθμιση των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους με τη διάλυση του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι στο Ταμείο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΤΥΔΚΥ στις 12 το

Μειώσεις μισθών: Η κυβέρνηση διαψεύδει, η Τρόικα απαιτεί

Τόσο η Λούκα Κατσέλη, όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαψεύδουν ότι τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων... αλλά αναφέρονται στον 13ο και τον 14ο. Για όλα τα υπόλοιπα;


Παράλληλα η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η τελική απόφαση είναι δική της και πως η τρόικα απλά προτείνει...

Ξεχνώντας επί 10 μήνες παίρνονται αποφάσεις ... ελέω Μνημονίου το οποίο η Κυβέρνηση λέει πως είναι μονόδρομος και πως το έχει υπογράψει ή πως όλες οι αποφάσεις (οι δυσάρεστες) παίρνονται για να εξασφαλιστούν οι δόσεις του δανείου που συνδέονται με το μνημόνιο.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι και το μαχαίρι και το... πεπόνι το κρατάει η Τρόικα η οποία τώρα (δεν ζητάει) απαιτεί να γίνουμε “πιο ανταγωνιστικοί” και αυτό το μεταφράζει με μείωση του μισθολογικού