www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώθηκαν 400.000 ραντεβού!

Το υπουργείο περίμενε πως θα υπήρχαν προβλήματα στο νέο σύστημα με το οποίο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απευθύνονται και σε γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξηγώντας ωστόσο πως οι αναβολές των ραντεβού γιατρών με τους ασφαλισμένους επέβαλε να τεθεί σε ισχύ άμεσα.


Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, το σύστημα επρόκειτο να λειτουργήσει πιλοτικά στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη σε μερικούς μήνες, ωστόσο η κατάσταση με την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ ανάγκασε το υπουργείο να το θέσει άμεσα σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο έχουν ακυρωθεί 400.000 ραντεβού.

Ο υπουργός άφησε αιχμές κατά των γιατρών λέγοντας ότι ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και ξεκαθάρισε ότι με το νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο γιατρό τους και δεν θα στήνονται σε ουρές.

Επισήμανε πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο διάλογο και αρνήθηκε να συζητήσει το
νομοσχέδιο με τους γιατρούς μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων.

Απεργούμε επειδή έχουμε καταπάτηση της κλαδικής συμφωνίας, για τις προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το θέμα με τους κατάλογους και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΙΚΑ και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ενώ σημείωσε πως σε κάθε σωματείο ή σύλλογο είναι δεδομένο πως όλοι όταν υπάρχει απεργία, απεργούν.

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης το ενδεχόμενο παραπομπής στα πειθαρχικά όργανα για τους γιατρούς που δεν θα απεργούν. Όπως είπε, την όποια απόφαση από την επίπληξη έως την διαγραφή θα την κρίνουν τα πειθαρχικά όργανα. Χαρακτήρισε «άδειο κοστούμι» το νομοσχέδιο και σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση το ψηφίσει θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είπε επίσης πως μεταξύ των αιτημάτων τους είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, συλλογικές συμβάσεις και επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: