www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Σωτηρία στο παρά 5 για τα ναυπηγεία με κόστος 300 εκατομμύρια

Οι Γερμανοί έπαιξαν άσχημο παιχνίδι και δείχνοντας ότι δεν νοιάζονται για μία ενδεχόμενη πτώχευση στρίμωξαν την ελληνική πλευρά κυριολεκτικά στη γωνία.Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επήλθε συμφωνία για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τους γερμανούς της Thyssen στην Άμπου Ντάμπι Μαρ.

Το επόμενο διήμερο θα συνταχθεί το τελικό κείμενο της σύμβασης το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κρύβει κι ένα μεγάλο λογαριασμό προς πληρωμή εντός του 2010. Οι Γερμανοί φαίνεται να διασφάλισαν τη καταβολή 300 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2010, ποσό που αφορά στην ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων τύπου Παπανικολής!

Οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν νωρίς το πρωί ήταν σκληρές με την ελληνική πλευρά να έχει

Ανατροπές σε επικουρικές, αναπηρικές, βαρέα

Σε επτά ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό προχωρεί το υπουργείο Εργασίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αλλαγές στις επικουρικές και αναπηρικές συντάξεις καθώς και στα βαρέα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ρύθμιση οφειλών 15 δισ. ευρώ προς τα Ταμεία και η λειτουργία του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου των Συντάξεων.


O ασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου ήδη τέθηκε σε εφαρμογή με την παρακράτηση του ΛΑΦΚΑ από τους συνταξιούχους. Από το 2011 αρχίζουν οι ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και η εφαρμογή του θα ολοκληρωθεί, για την πλειονότητα των ασφαλισμένων, το 2015. Οι επτά επερχόμενες ρυθμίσεις στον χώρο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι οι παρακάτω:

1 Η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για την οικονομική κατάσταση των επικουρικών ταμείων με προοπτική τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που χορηγούν τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία. Το ύψος των συντάξεων θα είναι ανάλογο με την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε ταμείου, με αποτέλεσμα εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία να κινδυνεύουν. Και αυτό γιατί όσα Ταμεία δεν είναι οικονομικά βιώσιμα θα πρέπει να περικόψουν τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα πέσουν ακόμα και κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού. 2 Ο δραστικός περιορισμός (θα μείνει το 10%) των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών και δίνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Οι αλλαγές θα είναι

Φοιτητές στην ίδια πόλη τα αδέλφια

Δικαίωμα μετεγγραφής, ώστε να φοιτούν στην ίδια πόλη της περιφέρειας θα έχουν τα αδέλφια, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.Το μέτρο αποσκοπεί στο να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες με τη συντήρηση δύο ή και περισσότερων επιπλέον νοικοκυριών.


Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει στην πόλη τμήμα ΑΕΙ αντίστοιχο με εκείνο από το οποίο ζητούν τη μετεγγραφή.

Οι ρυθμίσεις για το καθεστώς των μετεγγραφών, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση, προβλέπουν ακόμη τη δυνατότητας μετεγγραφής νεοεισαχθέντων φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του

Τελικό αποτέλεσμα: Ελλάδα - Τουρκία 65 - 76

Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Μουντομπάσκετ από την Τουρκία, στην Άγκυρα με 76-65.

Απομακρύνεται η πρώτη θέση του ομίλου.


Τα ελληνικά νησιά πόλος έλξης για τους διάσημους

Τα ελληνικά νησιά τα τελευταία χρόνια προσελκύουν όλο και περισσότερους αστέρες της showbiz και του διεθνούς jet set.

Στο νησί της Σίφνου εθεάθησαν χθες μέλη της βασιλικής οικογένειας να τρώνε γλυκό στο γνωστό ζαχαροπλαστείο "3 ξανθοί άγγελοι" που βρίσκεται στην Απολλωνία.

Στο ίδιο νησί και συγκεκριμένα στην παραλία του Πλατύ Γυαλού,  εθεάθη να παραθερίζει και ο γνωστός σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Εμίρ Κουστουρίτσα. Μετά τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας με τίτλο "Καλοκαίρι στο Αιγαίο" που υποδύεται έναν Έλληνα ψαρά και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο - ελληνοβελγογαλλικής παραγωγής - φαίνεται όι έγινε ο αγαπημένος του προορισμός. Κάποιοι μιλούν για δική του εξοχική κατοικία στο νησί.

Ανασύρουν από το βυθό την παλαιότερη σαμπάνια του κόσμου

Οι επιχειρήσεις για την ανάσυρση 70 φιαλών σαμπάνιας, "ηλικίας" περίπου 200 ετών, από ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας, έχουν αρχίσει, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή."Όπως και να έχουν τα πράγματα, φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι να ανασύρουμε από τη θάλασσα την παλαιότερη σαμπάνια του κόσμου", δήλωσε ο Ράινερ Τζάσλιν, μόνιμος γραμματέας της κυβέρνησης των νήσων Ααλαντ, ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον Βοθνιακό κόλπο, ανάμεσα στις σουηδικές και τις φινλανδικές ακτές.


"Οι φιάλες που βρίσκονται άθικτες στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων, ανασύρθηκαν στην επιφάνεια", αναφέρουν οι αρχές του αρχιπελάγους σε ανακοίνωση τους, προσθέτοντας ότι η αξία τους έχει

Κατ' εξαίρεση προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Το δικαίωμα προσλήψεων συμβασιούχων κατ΄ εξαίρεση μέχρι 30 ημέρες πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δίνει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και με την οποία ικανοποιεί σχετικό αίτημα των δημάρχων, προκειμένου να καλυφθούν οι πολλές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στους ΟΤΑ.


Η εγκύκλιος αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου του άρθρου 17 του ν. 3870/2010, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, για τις προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/94, όπως ίσχυαν πριν την

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας GPO το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Mega.


Συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, το 24,1% τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά ένα υψηλό ποσοστό 30,4% απαντά κανένας από τους δύο.

Θετικά βλέπουν τον κ. Παπανδρέου το 49,6% έναντι 48,4% που έχουν αρνητική γνώμη, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον κ. Σαμαρά είναι 37,5% και 55,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO το 59,4% βλέπει θετικά έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό έναντι του 27,1 που αντιτίθεται ενώ το 39,5% προτιμά στην κυβέρνηση να μπουν νέα πρόσωπα, το 34,2% να μπουν δοκιμασμένα πρόσωπα και το 14,8% πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει συνδυασμός και νέων και

Απεργούν οι περιπτερούχοι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική απεργία για τις 9 και τις 10 Σεπτεμβρίου και απεργία πείνας στις 8 Σεπτεμβρίου μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συρρικνούμενα ποσοστά κέρδους τους.


Η ομοσπονδία ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε άμεσο καθορισμό ποσοστών κέρδους στους επαγγελματίες του κλάδου.

Με τη συμμετοχή των προέδρων 44 πρωτοβάθμιων σωματείων από ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, η έκτακτη γενική συνέλευση των περιπτερούχων, στον απόηχο της

Ξεκινά ο εξώδικος συμβιβασμός για τις οφειλές

Σε εφαρμογή τίθενται από, αύριο, Τετάρτη οι διατάξεις του νόμου του ΥΠΟΙΑΝ για την επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού του οφειλέτη με τους δανειστές (νόμος 3869/2010), η μη επίτευξη του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ρύθμισης των χρεών στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι των ρυθμίσεων μπορούν κάνουν χρήση καταναλωτές και επαγγελματίες --με την εξαίρεση των εμπόρων-- που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών στους πιστωτές τους (εάν αυτό δεν έχει συμβεί με δόλο και εάν έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την ανάληψη των οφειλών και την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση).

Ο νόμος απαγορεύει τον πλειστηριασμό της κύριας ή μοναδικής κατοικίας οποιουδήποτε οφειλέτη μέχρι την 3.2.2011, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας

Νέο χάπι για την καρδιακή ανεπάρκεια

Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φάρμακο που χορηγείται για τη στηθάγχη έχει ευεργετική δράση στην καρδιακή λειτουργία ατόμων που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η ιβαμπραντίνη, που κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να υπάρξει νέα επιπλοκή η οποία να οδηγήσει σε θάνατο τον ασθενή. Στην έρευνα που διήρκεσε δύο χρόνια πήραν μέρος 6.500 άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια από 37 χώρες, τα οποία λαμβάνουν τις συμβατικές για την ασθένεια θεραπείες όπως οι βήτα-αναστολείς. Οπως διαπιστώθηκε, η ιβαμπραντίνη μείωσε τον κίνδυνο θανατηφόρων επιπλοκών σε ποσοστό 26%.

Η καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν βλάβες στην καρδιά την καθιστούν ιδιαίτερα αδύναμη με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εκτελεί τον ρόλο της ως αντλίας και να αποστέλλει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες η ιβαμπραντίνη περιορίζει την επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού (των καρδιακών χτύπων ανά λεπτό) χωρίς ωστόσο να μειώνει την αρτηριακή πίεση. «Η καρδιά των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια έχει πάντοτε

Εντόπισαν τα γονιδιακά ίχνη της ημικρανίας

Διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε γονιδιακούς παράγοντες που συνδέονται με την ημικρανία, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους ερευνητές η ανακάλυψή τους μπορεί να οδηγήσει σε νέες, αποτελεσματικές θεραπείες. Οι ερευνητές μελέτησαν γενετικά δεδομένα 50.000 ατόμων από τη Φινλανδία, τη Γερμανία και την Ολλανδία και διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή επηρεάζει τη συγκέντρωση μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες να παραχθούν ημικρανίες.

Οπως φαίνεται, η συγκέντρωση γλουταμικού οξέος (ενός νευροδιαβιβαστή) παίζει ρόλο στον μηχανισμό των ημικρανιών οι οποίες

Κάπνισμα, τέλος!Η Ελλάδα για άλλη μια φορά σβήνει το τσιγάρο. Το είχε «σβήσει» και την 1η Ιουλίου 2009. Αλλά επειδή... υποτροπίασε, το υπουργείο Υγείας αρχίζει από αύριο νέα προσπάθεια. Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο προκάτοχός της κ. Δ.Αβραμόπουλος, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό φρένο στο κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Και όταν λέμε φρένο, το εννοούμε: χωρίς τη δημιουργία καπνιστηρίων, χώρων καπνιζόντων κτλ. κτλ. Με άλλα λόγια, το κάπνισμα θα επιτρέπεται μόνο στις κατοικίες και... έξω. Περίοδος χάριτος (οκτώ μηνών) δίνεται μόνο για τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ. και τα καζίνα. Μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος και σε αυτούς. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, αν εκεί διαπιστωθεί εν τω μεταξύ πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αυτή τη φορά μάλιστα ο ελεγκτικός μηχανισμός θα λειτουργήσει διότι, όπως υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσφέρονται κίνητρα στους ελεγκτές. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το 80% των βεβαιωθέντων προστίμων θα δίδονται για την ανταποδοτική υποστήριξη και την ανατροφοδότηση του ελεγκτικού μηχανισμού. Ετσι, Δημοτική Αστυνομία, επόπτες Δημόσιας Υγείας, Λιμενικό Σώμα, Σώμα Επιθεωρητών Υγείας θα διαγκωνίζονται για το ποιος θα επιβάλει τα πιο πολλά πρόστιμα, άρα για το ποιος θα λάβει τα περισσότερα... μπόνους. Οπως ανέφερε χθες η κυρία Ξενογιαννακοπούλου «αν η Δημοτική Αστυνομίαμιας πόλης είναι πιο ενεργή από μια άλλη,να πάρει και περισσότερη ανταπόδοση όσον αφορά τα πρόστιμα. Είναι δίκαιο κίνητρο γιατί αυτοί οι άνθρωποι

Μουσείο Κατοχής κάτω από την εκκλησία


Παιδάκι, τύλιγε σε μια πετσέτα ένα κρασοπότηρο και παρίστανε ότι θυμιάτιζε το αόρατο ποίμνιο. Σαράντα πέντε χρόνια μετά εφημέριος, πλέον, στον Πλατανιά Χανίων ο ιερέας Δημήτρης Παρασκάκης είναι από τους πρωτεργάτες και ψυχή της διάσωσης και της ανάδειξης ενός ολόκληρου υπόγειου συστήματος καταφυγίων, αποθηκών και κοιτώνων, κληρονομιά της γερμανικής Κατοχής και τεκμήριο της σύγχρονης Ιστορίας της κρητικής γης.
«Είναι χρέος μας να διατηρούμε την ιστορία της κάθε περιοχής, να τη συντηρούμε, να την αναδεικνύουμε και να την κληροδοτούμε, με σεβασμό, στα παιδιά και στα εγγόνια μας» λέει ο παπα-Δημήτρης. Και έσπευσε τις αντιλήψεις του για τη διατήρηση των ιστορικών τεκμηρίων να τις κάνει πράξη, πραγματοποιώντας συνάμα και ένα αίτημα ετών της κοινωνίας του χωριού. «Ηταν ένα από τα πρώτα ζητήματα που μου έθεσαν οι κάτοικοι όταν τοποθετήθηκα πριν από τρία χρόνια στην ενορία, και χρειάζονταν και τη συνδρομή τη δική μου καθώς το υπόγειο αυτό σύστημα καταφυγίων

΄Αδειες-εξπρές για νέες βιομηχανίες


«Πρώτα θα λειτουργεί μια βιομηχανία και μετά θα ελέγχεται από τις υπηρεσίες του Δημοσίου». Αυτός είναι ο νέος προσανατολισμός για την ίδρυση και αδειοδότηση βιομηχανικών επιχειρήσεων στο υπουργείο Οικονομίας, ώστε να ξεφύγει η ελληνική βιομηχανία (όση έχει απομείνει τουλάχιστον) από τα βάσανα που πέρασαν μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι, όπως τα ΕΛΛΠΕ και ο Τιτάν, αλλά ακόμη και η ΔΕΗ όταν αποφάσισαν να κάνουν καινούργιες επενδύσεις στη χώρα.
Με τον τρόπο αυτόν, η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη φιλοδοξεί να «αποβάλει» από τη διαδικασία ίδρυσης και αδειοδότησης μιας βιομηχανίας την υποκειμενική εξουσία των υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή την εμπλοκή της μίζας και του «γρηγορόσημου» στις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι ιδιώτες.

Μετά την ψήφιση, τον περασμένο Ιούνιο, του Ν. 3853 για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, η κυρία Κατσέλη προχωρεί στη νομοθετική επεξεργασία του σχεδίου

Η σκλήρυνση κατά πλάκας μεταβάλλεται ανά εποχή

Η δραστηριότητα της σκλήρυνσης κατά πλάκας παρουσιάζει εποχικές μεταβολές και μπορεί να αυξηθεί -για άγνωστους λόγους- στη διάρκεια των θερμότερων και πιο ηλιόλουστων μηνών της άνοιξης και του καλοκαιριού, όπως διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα έρευνα αμερικανών νευρολόγων.


Η μελέτη, υπό την Ντομινίκ Μέγιερ του Νοσοκομείου Μπρίγκαμ της Βοστώνης, η οποία είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Neurology" (Νευρολογία) της Ακαδημίας, σύμφωνα με το BBC.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μέσα από τομογραφίες ότι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο παρατηρούνταν δύο έως τρεις φορές περισσότερες αλλοιώσεις στους εγκεφάλους των ασθενών, σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Οι επιστήμονες σύγκριναν τις τομογραφίες 44 ασθενών ηλικίας 25 έως 52 ετών με τις εποχές του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (ημερήσια θερμοκρασία, ηλιακή ακτινοβολία,

Παπανδρέου: «Να αλλάξουμε τις αντιλήψεις στο κάπνισμα»

Τον πρωθυπουργό επισκέφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η Αντικαπνιστική Επιτροπή μαζί με την υπουργό και την υφυπουργό Υγείας, ενόψει της εφαρμογής από την 1η Σεπτεμβρίου του νόμου για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.


«Η προσπάθειά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δουλειά που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στην καθημερινή ζωή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά, όσο και στην

Φωτιά στην Αθηνών - Κορίνθου

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά τη γέφυρα του Σχιστού.


Ρίψεις από αέρα πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Βαθύλακκο Θεσπρωτίας, σε δασική έκταση και στο Κούτσι Νεμέας σε ρεματιά.

Να ανακληθεί ρύθμιση του 2003 για την Πάρνηθα

Την ανάκληση της νομοθετικής ρύθμισης του 2003, με την οποία άλλαξε ο χαρακτήρας χρήσης εκτάσεων στην Πάρνηθα, ζητά ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Ανατολικής Αττικής.


Εξαιτίας της ρύθμισης οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν κηρύχθηκαν αναδασωτέες μετά την πυρκαγιά του 2007.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο νομάρχης, Λεωνίδας Κουρής, με την ανάκληση θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που έχει σημαντικές διαστάσεις και άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κλίμα

Μπακογιάνννη: "Μετά τις δημοτικές το νέο κόμμα"

Αυτή την εποχή στην Ελλάδα δεν υπάρχει σταθερά λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σε ορισμένους τομείς διαφορετικά τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η Ντόρα Μπακογιάννη


Ανέφερε πως όλοι πρέπει να δώσουμε μάχη για να βγει η χώρα από αυτό το τούνελ. Επισήμανε πως όλες οι χώρες πέρασαν μια μορφή κρίσης –όχι του μεγέθους της Ελλάδας- και βγήκαν από την κρίση.

Εκτίμησε ότι το ίδιο θα γίνει και με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα βγούμε από την κρίση».

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και να εντοπίσουμε τις

Σκληρότερο αλλά πιο συζητήσιμο το νέο Μνημόνιο

Είκοσι νέες, και σε πολλές περιπτώσεις επώδυνες, μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στο ύψος των κοινωνικών δαπανών, στα οικονομικά των δήμων και στα νοσοκομεία, αλλά και «αντάλλαγμα» το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να υποκαταστήσει με άλλες πηγές εσόδων επώδυνα εισπρακτικά μέτρα του 2011, περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο.

Στην εξασέλιδη απόφαση που θα υπογράψουν την ερχόμενη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών και οριστικοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες από τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων, καταγράφονται μία προς μία οι αλλαγές στα άρθρα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Μάιο.

Σύμφωνα με τη «Σύσταση για Απόφαση του Συμβουλίου για την τροποποίηση της απόφασης 2010/320/Ε.Ε. του Συμβουλίου της 10ης Μαΐου, 2010» η Ελλάδα θα πρέπει μεταξύ άλλων να μειώσει επιπλέον το έλλειμμα κατά 0,2% το 2011, να απαγορεύσει τα ελλείμματα σε δήμους έως το 2014, να επανεξετάσει (μαζί με την Ε.Ε.) το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του

Στο 1,6% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ελαφρά τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τις προσδοκίες, δείχνει η πρώτη εκτίμηση που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.


Παραμένει καθαρά κατώτερος του στόχου της ΕΚΤ, γεγονός που πρέπει να διευκολύνει τη διατήρηση των χαμηλών ιστορικά επιτοκίων σε συνθήκες εύθραυστης ανάκαμψης.

Οι τιμές κατανάλωσης στην ΕΕ16

Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ που... θα έμεναν παγωμένα

Τελικώς, αυξάνονται τα τιμολόγια της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ, και μάλιστα από αύριο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης κάνει τις ανακοινώσεις για την αύξηση του νερού.

Η απόφαση αυτή έρχεται , παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει στη γενική συνέλευση του Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Παπαδάκης αλλά και τις δηλώσεις που έκανε λίγες ημέρες αργότερα ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Οικονομίδης, υποστηρίζοντας ότι καμία αύξηση δεν πρόκειται να γίνει καθόλο το 2010.

Ο κ.Παπαδάκης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ξεκαθάρισε πως από αύριο το νερό θα

Αλυτρωτικό το «Δημοκρατία του Βαρδάρη» για τα Σκόπια κατά τον Παπαγεωργόπουλο

Η ονομασία «Δημοκρατία του Βαρδάρη» για τη FYROM είναι απαράδεκτη και ότι χειρότερο για την Ελλάδα, διότι έχει αλυτρωτικές προεκτάσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τα κόμματα να πάρουν θέση επί του θέματος και είπε ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση, καθώς θεωρεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για την εξεύρεση λύσης μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, οπότε θα γίνει

Νίπτει τας χείρας του για την Siemens ο Γ. Αλογοσκούφης

Το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις ΔΕΚΟ που συνεβλήθησαν με τη Siemens, όπως του ΟΤΕ και του ΟΣΕ, δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, ο επί κυβερνήσεων Ν.Δ. υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης.


Όσα κατέθεσε ο Γ. Αλογοσκούφης συνέπεσαν με τις θέσεις που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο προκάτοχός του στο υπουργείο Νίκος Χριστοδουλάκης.

΄Οπως και ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο πρώην "τσάρος" επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αρνήθηκε ότι είχε ουσιαστικό ρόλο στην καταγγελία προγραμματικών συμβάσεων κοινοπραξιών με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για μη τήρηση των υποχρεώσεων που απέρρεαν από τις προγραμματικές

Δεν φοβόμαστε τις ηλιακές καταιγίδες λέει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Τη διαβεβαίωση ότι η ενίσχυση της δραστηριότητας του Ηλιου και οι ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες που θα τη συνοδεύσουν δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τους δορυφόρους του συστήματος Galileo δίνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).


Το Galileo αποτελεί την προσπάθεια της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός δορυφορικού "πλέγματος" που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές με κυρίαρχη το γεωγραφικό εντοπισμό θέσης, υποκαθιστώντας στην ουσία το αμερικανικής κατασκευής σύστημα GPS. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ESA στην ερχόμενη τριετία θα έχει ολοκληρωθεί η εκτόξευση στο Διάστημα 4 δορυφόρων του συστήματος Galileo, που θα κινούνται σε τροχιά σε απόσταση 22.000 χλμ. από τη Γη. Η εκτόξευση και ενεργοποίηση των δορυφόρων συμπίπτει χρονικά με το ζενίθ της ηλιακής δραστηριότητας και κατά καιρούς στο διεθνή Τύπο δημοσιεύονται επιφυλάξεις ή και... σενάρια Αποκάλυψης για την τύχη των δορυφόρων που θα βρεθούν στο κέντρο μιας "καταιγίδας" φορτισμένων σωματιδίων και

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την προανακριτική για το Βατοπέδι

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι.


Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Δένδιας, "η περαιτέρω παρουσία μας θα εξυπηρετούσε μόνο το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά η παραπομπή πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς στοιχεία".

Ακόμη, ο Ν. Δένδιας είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ στη μικροπολιτική προσπάθειά του να συντηρήσει ένα σκάνδαλο-παρωδία χωρίς ίχνος πολιτικού χρήματος προχώρησε στη σύσταση της εξεταστικής με προφανή σκοπό την παραπομπή υπουργών της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ζημία του Δημοσίου".

Συμπλήρωσε δε ότι η Ν.Δ. είχε ζητήσει τρία προτάγματα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

Κατά τον πρώην υπουργό, "η συνέχιση των εργασιών καθίσταται άνευ αντικειμένου εφόσον δεν υπάρχει πορισματική έκθεση από την Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, ή άλλον αρμόδιο φορέα για

Επανέρχεται ο «δακτύλιος» στις 6 Σεπτεμβρίου

Σε ισχύ τίθεται και πάλι, από τις 6 Σεπτεμβρίου, ο περιορισμός στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά - ζυγά), στον εσωτερικό δακτύλιο της Αθήνας. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2011.


Όπως ανακοινώθηκε από την τροχαία, για όσους είχαν πέρυσι άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο ισχύουν και φέτος οι ίδιες άδειες.

Όσοι επιθυμούν την έκδοση νέων αδειών μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010, στον πέμπτο