www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μπακογιάνννη: "Μετά τις δημοτικές το νέο κόμμα"

Αυτή την εποχή στην Ελλάδα δεν υπάρχει σταθερά λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σε ορισμένους τομείς διαφορετικά τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η Ντόρα Μπακογιάννη


Ανέφερε πως όλοι πρέπει να δώσουμε μάχη για να βγει η χώρα από αυτό το τούνελ. Επισήμανε πως όλες οι χώρες πέρασαν μια μορφή κρίσης –όχι του μεγέθους της Ελλάδας- και βγήκαν από την κρίση.

Εκτίμησε ότι το ίδιο θα γίνει και με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα βγούμε από την κρίση».

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και να εντοπίσουμε τις
αδυναμίες μας.

Επανέλαβε την στήριξή της στο πακέτο σταθεροποίησης λέγοντας ότι κάνει κριτική όπως στην φορολογία που ακολουθεί – όπως είπε- την πολιτική «σφάζω την αγελάδα που μου δίνει το γάλα».

Τόνισε πως τον επιχειρηματία ως άνθρωπο να τον φορολογήσει η κυβέρνηση αλλά την επιχείρηση την ίδια αν την φορολογήσεις θα κλείσει ή θα φύγει κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Χαρακτήρισε πολλά από τα 23 μέτρα του Αντώνη Σαμαρά σωστά, τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Είπε πως όλοι οι πολιτικοί έχουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος μετά τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι λειτουργεί απέναντι στον ελληνικό λαό χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και πως κάνει κριτική στην κυβέρνηση όπου χρειάζεται.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασιών είπε πως θα το δει ανάλογα με τις φωνές που θα διαμορφωθούν.

Η πρώην υπουργός είπε ότι έχει κλείσει για την ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση αποκλείοντας το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις δημοτικές εκλογές.

Επισήμανε πως θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κρήτης.

Απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη λέγοντας ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο μηχανισμός της ΝΔ στην Κρήτη.

Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Κικίλια, επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου εκφράζοντας αμφιβολίες για το εάν μπορεί να κάνει δουλειά.

Για τον δήμο της Αθήνας είπε ότι στηρίζει τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει υποψηφιότητες από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του γιου της, είπε ότι απλά της αγήγγειλε την υποψηφιότητα του στο Καρπενήσι.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ λέγοντας ότι στην πολιτική μπαίνεις για τις ιδέες σου. Εκτίμησε πως συρρικνώνεται το κόμμα αντί να διευρύνεται.

Σε ερώτηση εάν θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον Σαμαρά απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν την ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: