www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης για τα βασικά στοιχεία φορολογουμένων


Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου (για Μη Φυσικό Πρόσωπο)» ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση για τα βασικά στοιχεία ενός Μη Φυσικού Προσώπου. Για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ

Στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο στα μέσα σταθερής τροχιάς


Σε στάσεις εργασίας προχωρούν το Σαββατοκύριακο οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Συγκεκριμένα, Ηλεκτρικός και Μετρό θα ακινητοποιηθούν το Σάββατο από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Κυριακή 27/11/11 από την έναρξη της βάρδιας έως

Ανοιχτά τελικά το Σαββατοκύριακο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι


Κανονικά θα λειτουργήσουν το σαββατοκύριακο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) προχώρησε σε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Η αναστολή αποφασίστηκε μετά την θετική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με την πληρωμή της πέραν του πενθημέρου εργασία τους, ενώ στην σχετική της ανακοίνωση η ΠΕΥΦΑ αναφέρει πως ελπίζει για οριστική

24ωρη απεργία σε όλα τα ραδιόφωνα τη Δευτέρα 28/11


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας, που εργάζονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΗΤ ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη λαίλαπα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν-

Ακριβότερο το ρεύμα από την 1η Ιανουαρίου 2012


Εντός των επόμενων ημερών οι αποφάσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια.

Χαμηλότερες από 19% (που είναι το αίτημα της ΔΕΗ) θα είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές.

Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Δεν αποκλείεται πάντως το ποσοστό αύξησης να είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ώστε να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει και από το μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013.

Τρεις ακόμη παράγοντες για τους οποίους δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις θα παίξουν ρόλο

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αλλάζουμε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας

Πελάτες, ανάμεσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αναζητούν οι νέοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν αρχίσει τις τηλεφωνικές κλήσεις ενημέρωσης.

Οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι από που θα «αγοράζουν» ηλεκτρικό ρεύμα, αν δηλαδή θα «φύγουν» από τη ΔΕΗ. Ωστόσο για την επιλογή τους θα πρέπει να γνωρίζουν μερικά συγκεκριμένα πράγματα.

Για το λόγο αυτό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ετοιμάσει έναν χρήσιμο οδηγό συμβουλών προς τους πολίτες και συγκεκριμένα:

1. Αναγνωριστική ταυτότητα εκπροσώπησης: Όταν δεχτούμε επίσκεψη ή τηλεφώνημα ενός εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου ή πωλητή Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνουμε πάντα: το ονοματεπώνυμό του, το όνομα της εταιρείας που εκπροσωπεί και τα στοιχεία επικοινωνίας της

Μετανάστης της Υπατίας συνελήφθει για απόπειρα βιασμού και κάνει… απεργία πείνας (πάλι) για να μην απελαθεί!!

Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.


Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε

Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο εν ώρα πτήσης

Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν λεπτό μακριά από τον υπολογιστή τους, τα νέα είναι καλά. Ακόμα και μέσα στο αεροπλάνο θα είναι εφικτή η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, επενδύοντας στο WiFi!

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από το 2015 και την αρχή θα κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες United και Continental Airlines, σε συνεργασία με την Panasonic Avionics.

Η εφαρμογή του WiFi θα γίνει πρώτα στα αεροπλάνα τύπου Airbus 312 και

Αίτημα ΕΝΠΕ στον ΥΠΟΙΚ για το τέλος ακινήτων


Διορθωτική παρέμβαση, ώστε όσοι εξ ορισμού αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων, να εξαιρεθούν ρητά από τη σχετική υποχρέωση, καθώς και την εξαίρεση των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 80 τ.μ., ζητεί η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Οικονομικών.

Η σχετική απόφαση του δ.σ. της ΕΝΠΕ ελήφθη κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίασή του, μειοψηφούντων των κ. Α. Γιακαλή και Ν. Καραθανασόπουλου.

Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών, δεν μπορούν να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση και εκφράζει τη ριζική αντίθεσή

ΛΑΟΣ: «Το ΠΑΜΕ διώχνει και τον συνεδριακό τουρισμό»


«Οι άφρονες του ΠΑΜΕ να συνειδητοποιήσουν ότι με τις ακρότητές τους - εκτός από κρουαζιερόπλοια - διώχνουν και τον συνεδριακό τουρισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ με αφορμή την ακύρωση συνεδρίων.

«Το θέμα είναι μέχρι πού μπορούμε να ανεχτούμε την επίθεσή τους κατά της Ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO, ο αριθμός των

Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΑ για τις δηλώσεις Μπεγλίτη


Tην έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτη, περί δημοσιογράφων «ντελίβερι μπόις» και «διαμεσολαβητές του υπουργείου», καθώς και για τις υπόνοιες που άφησε περί απόρρητων δαπανών και «σκοτεινών» συναλλαγών της στρατιωτικής ηγεσίας με δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωσή της το δ.σ. της Ενωσης καλεί τον κ. Μπεγλίτη, αν έχει

Για την υπαγωγή της Αλιείας στο ΥΠΑΑΤ, είπαν Αδ. Γεωργιάδης - Αστ. Ροντούλης


Συνάντηση με αντικείμενο τη μεταφορά του Τομέα Αλιείας από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν το πρωί οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ροντούλης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «προκειμένου να αρθεί μια θεσμική ανωμαλία, ένας θεσμικός παραλογισμός που υπάρχει αυτή την στιγμή στα σπλάχνα της κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε αδιανόητο να παραμένει η Αλιεία στο υπουργείο

ΝΔ: Το απόλυτο αλαλούμ με το τέλος ακινήτων


Για απόλυτο αλαλούμ με το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Μιχελάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βουλή, έκανε έκκληση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.

«Δυστυχώς», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «η κατάσταση, σήμερα, παραμένει αδιέξοδη και επικρατεί απόλυτο αλαλούμ. Χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε πραγματικά δυσχερή θέση, δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται εξαίρεσης. Οι ευπαθείς

Πυροβολισμοί σε φοιτητική εστία του Ζωγράφου τα ξημερώματα


Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν. «περί Όπλων» σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων, αγνώστων στοιχείων, τα οποία τις πρώτες πρωινές αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν δωμάτιο φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και στη συνέχεια, αφού έγιναν αντιληπτοί από φοιτητές, πυροβόλησαν εναντίον τους.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στην εστία, συνελήφθη 37χρονος Πολωνός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και φυσίγγιο όπλου των 9 mm.


Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., δύο φοιτητές, ένοικοι δωματίων στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, στου Ζωγράφου, αντελήφθησαν δύο άγνωστα άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν δωμάτιο του ισογείου. Μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, οι άγνωστοι

Σύλληψη επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου για χρέη άνω των 400.000 ευρώ


Για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 400.000 ευρώ συνελήφθη, την Τρίτη το βράδυ, στη Νέα Σμύρνη, 42χρονος διαχειριστής κέντρου διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη συνολικού ύψους 437.133,43 ευρώ.


Ο συλληφθείς αναμένετο να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες

Προσλήψεις 385 αναπληρωτών δασκάλων


Προσλήψεις 385 αναπληρωτών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για το διδακτικό έτος 2011-2012 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οπως διευκρινίζεται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν στις τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π. και στα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π. για το διδακτικό έτος 2011-2012, σε ένα ή περισσότερα από τα δημοτικά σχολεία, που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Η μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά Σχολεία» στους ʼξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013, και έχουν οριστεί με τις σχετικές

Αύριο η ανοικτή επιστολή Γ. Καρατζαφέρη προς το λαό

Ανοικτή επιστολή προς το λαό, η οποία, όπως είπε, θα περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε «να μην υπάρχει άλλοθι για μη εκταμίευση της έκτης δόσης» του δανείου προς τη χώρα μας θα δημοσιεύσει αύριο στην κομματική του εφημερίδα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την εκτίμησή του για τον κ. Παπαδήμο σημειώνοντας

ΝΔ: Αδιαπραγμάτευτο το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου


Ως ζήτημα εθνικής σημασίας και ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας χαρακτηρίζουν οι βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου) τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζοντας ότι το ειδικό αυτό καθεστώς θεσμοθετήθηκε με τη Συνθήκη προσχώρησης της Χώρας μας στην ΕΟΚ το 1981 και διατηρήθηκε και μετά τη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς με την εφαρμογή της Οδηγίας 92/77/ΕΟΚ (μετά από διαπραγματεύσεις) για να ενσωματωθεί τελικά στην Οδηγία για το ΦΠΑ (Οδηγία 2006/112/ΕΚ), αποτελώντας εφεξής μέρος του Κοινοτικού Κεκτημένου,

Μπαράζ ληστειών στην Αττική


Νέο μπαράζ ληστειών σημειώθηκε από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί στην Αττική.
Η τελευταία ληστεία έγινε στις 8 το πρωί στα ΕΛΤΑ Καισαριανής, στην οδό Ούλοφ Πάλμε 22.

Αγνωστος εισέβαλε στο υποκατάστημα, έσπασε με λοστό το τζάμι του ταμείου, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε.

Τα ξημερώματα, με διαφορά 8 λεπτών, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία, στην Ηλιούπολη και στον Πειραιά, από τις συμμορίες ή τη συμμορία που εισβάλλει με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Στις 4:20, στη λεωφόρο Ειρήνης 30 στην Ηλιούπολη, άγνωστοι αποκόλλησαν τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου δένοντας τα ρολά με ιμάντες σε κλεμμένο ΙΧ, άρπαξαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και διέφυγαν με άλλο όχημα, εγκαταλείποντας στο σημείο το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Με τον ίδιο τρόπο, στις 4:28 στην οδό Σαχτούρη 75 στον Πειραιά, γκρέμισαν την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου, άδειασαν τις προθήκες από τα χρυσαφικά και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που

Στάση εργασίας 11.00 - 17.00 στα δημόσια ΜΜΕ

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 έχουν προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ, αντιδρώντας στο

Κομισιόν: ΄Οποιος πληρώνει για ρεύμα δικαιούται ηλεκτροδότηση


Μείζον θέμα για την κυβέρνηση η οποία επέβαλε την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ, υπό την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους δεν το πληρώσουν, προκαλεί δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου για θέματα ενέργειας κ. Γκίντερ Έτινγκερ. Απαντώντας σε ερώτηση την οποία είχε απευθύνει προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής, σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ο κ. ΄Ετινγκερ τόνισε ότι, βάσει των κοινοτικών οδηγιών, το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το ρεύμα, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του, δεν εξαρτάται από την φορολογική κατάσταση του νοικοκυριού του.
Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αδειάζει» το υπουργείο Οικονομικών για την απόφασή του να υποχρεώσει τη ΔΕΗ να διακόψει τη σύνδεση των καταναλωτών οι οποίοι δεν καταβάλουν το φόρο, επισείοντας μάλιστα πρόστιμα και στους παρόχους αν δεν το πράξουν. Η κοινοτική νομοθεσία δεν δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας - ούτε στο κράτος το δικαίωμα να τους το επιβάλλει- να κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτη που πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα,

«Παγώνουν» τα τέλη στον δήμο Αθηναίων

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αθηναίων για τις κατοικίες και τις επαγγελματικές στέγες.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, παράλληλα, αποφάσισε να επιβάλει δημοτικά τέλη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς που εδρεύουν στην Αθήνα, κάτι που υπολογίζεται να φέρει στα ταμεία του δήμου 2.000.000 ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, το 2012 συνολικά 520.000

Συνελήφθη βιοτέχνης για μόλυνση της Υλίκης

Σε αγωγό που κατέληγε στη λίμνη Υλίκη εναπόθετε τα απόβλητά του ένας ιδιοκτήτης βιοτεχνίας επεξεργασίας βαμβακιού ο οποίος συνελήφθη, μαζί με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειες που ήταν αρμόδιοι για την αντιμετώπιση

Economist: Έρχεται το τέλος του ευρώ;

Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας».

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, το Economist εκτιμά πως η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη απο αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο ενώ θα απειλήσει ακόμα και την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα», επισημαίνει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό.

«Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση. Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι τo Σαββατοκύριακο

Από αυτό το Σαββατοκύριακο και τα επόμενα που θα έρθουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Οι φύλακες αποφάσισαν να τηρήσουν το πενθήμερο ωράριο εργασίας, μέχρι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

«Μετά την αδυναμία του υπουργείο Πολιτισμού και των αρμοδίων υπηρεσιών του Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων να

Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Κανένα περιθώριο μείωσης των συντάξεων


Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Χρειάζεται να κάνουμε πράγματα ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση των συντάξεων όπως είναι σήμερα», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ακόμη ότι η δύσκολη χρονιά είναι το 2012 και προέβλεψε ότι από το 2013 θα είναι ορατή η ανάταξη της οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά γνωστοποίησε ότι μετά την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον όσων εισέπρατταν συντάξεις που αντιστοιχούσαν σε

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Χ. Ρόμπεϊ


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων, ούτως ώστε να ολοκληρώσει το έργο της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, πριν η χώρα εισέλθει σε

΄Αδωνις Γεωργιάδης: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των νησιών


Βασική προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η ανάπτυξη των νησιών, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μυτιλήνη, μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως παρά την οικονομική δυσπραγία οι επιχορηγήσεις για τη διεξαγωγή των δρομολογίων συνεχίζονται κανονικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Α.Π.: Το επίδομα των 176 ευρώ δικαιούνται αναδρομικά οι υπάλληλοι στον ΑΣΔΑ


Το επίδομα των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002 την δικαιούνται αναδρομικά οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, έκρινε ο Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1557/2011 απόφασή του.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε αίτηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία είχε δικαιώσει 33 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο επίμαχο ΝΠΔΔ που διεκδικούσαν το επίδομα των 176 ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο Αρειος Πάγος η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση κάθε υπάλληλος αμειβόμενος σύμφωνα με τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης δικαιούται, κατ' εφαρμογή της αρχής

Ο καιρός στις 25.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας, περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά