www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

΄Ελεγχοι στα παγκάρια και ιερή διαφάνεια

«Ξεσκόνισμα» στα βιβλία με τα... ιερά statistics και έλεγχοι στη διαχείριση των παγκαριών με ζητούμενο την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της Εκκλησίας προωθεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα λογιστικά των 145 ιερών ναών της. Μάλιστα σε όποιες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητη μια περισσότερο λεπτομερής διερεύνηση των εσόδων-εξόδων τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή ορκωτών λογιστών.


Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά των ναών της Αρχιεπισκοπής, εξέλιξη που έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να γνωρίζουν οι πιστοί με ποιον τρόπο η Εκκλησία διαχειρίζεται τον οβολό τους.

«Στόχος είναι να αποτυπωθεί η πλήρης εικόνα της διαχείρισης των οικονομικών των ναών και να καταγραφούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενορίες σε μια εποχή που η

Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα τα τροχαία

Ανησυχία προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα όπως παρουσιάστηκαν χθες Σάββατο στην Κρήτη στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την 21η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18 έως 44 ετών.

Τα τελευταία 50 χρόνια η Ελλάδα έχει χάσει λόγω των απωλειών στην άσφαλτο μία μεγάλη πόλη, ενώ μετρά τραυματίες τόσους όσος ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης.

Από το 1965 μέχρι και το 2008, 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο, ενώ 1,5 εκατ. άνθρωποι

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Κίνα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σε έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στη βόρεια Κίνα, όπως μετέδωσαν σήμερα Κυριακή, τα κινεζικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις αρχές στην επαρχία Σάνσι.


Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδι του Σαββάτου στην πόλη Τζίνσιονγκ, στο εργοστάσιο της Yushe Chemical Co, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα", το οποίο επικαλείται ανακοίνωση των αρχών της επαρχίας Σάνσι.

Τα αίτια της έκρηξης αποτελούν το αντικείμενο εξελισσόμενης έρευνας, ενώ πυροσβέστες εργάζονταν ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε. Το εργοστάσιο παρήγαγε μια σειρά χημικών, από πρόσθετα τροφίμων ως και συνθέσεις που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών, χαρτιού και άλλων ειδών, σύμφωνα με στοιχεία

Την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοινώνει αυτή την ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον. Σύμβολο του νέου κόμματος, ένα κλαδί ελιάς.


Το "παρών" δίνουν προσωπικότητες απ' όλον τον πολιτικό κόσμο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόμμα της, αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά

Δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα

Για δύο ώρες θα απέχουν αύριο από τα καθήκοντα τους οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η δίωρη στάση εργασίας προκήρυξε η ΟΛΜΕ θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 2 για την πρωινή βάρδια και από τις 2 έως τις 4 για την απογευματινή βάρδια.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια ζητούν τη μετατροπή όλων των προσλήψεων αναπληρωτών σε κανονικές προσλήψεις.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση
Νεφώσεις με βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς με εξαίρεση το Κρητικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι και ανατολικά της Ρόδου ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Το πρωί η

Σαν απλός πολίτης για την εισήγηση της κ. Μαίρης Σαρπ στο ΣτΕ

Ο Κλεισθένης γράφει

Δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα της εισήγησης στο ΣτΕ όσο αφορά προσφυγή κατά του μνημονίου. Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν απλός πολίτης θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις.

Απόσπασμα 1ο) "Το μειονέκτημα της μερικής απώλειας αποδοχών ή συνταξιοδοτικών παροχών, ως μέρος των μέτρων που επέτρεψαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, αντισταθμίζεται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της συνέχισης καταβολής μισθών και συντάξεων"

Η ανωτέρω κρίση είναι καθαρά πολιτική. Είναι γνωστό ότι τα ποσά που λαμβάνονται απ’ το μηχανισμό στήριξης χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και όχι σε πληρωμές μισθών και συντάξεων. Η χρεοκοπία δεν έχει αποφευχθεί αλλά έχει μετατεθεί για αργότερα, εξ άλλου οι μειώσεις μισθών και συντάξεων προκαλούν οικονομική ύφεση και μας οδηγούν σε πιθανή χρεοκοπία όπως ισχυρίζονται πολλοί οικονομολόγοι .

Απόσπασμα 2ο) Η εισηγήτρια του ΣτΕ υποστηρίζει ότι τα μέτρα δικαιολογούνται από σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ανάγκη μείωσης του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και του εξωτερικού χρέους της χώρας, ενόψει και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στα πλαίσια της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της χώρας υπάρχουν υπεύθυνοι και το θέμα της απόδοσης ευθυνών είναι και πολιτικό και της δικαιοσύνης, τα ποσά του ελλείμματος καθώς και του χρέους έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που όλοι γνωρίζουν. Η εισηγήτρια δεν κάνει λόγο γι’ αυτό και αποφεύγοντάς το εμμέσως πλην σαφώς δέχεται να «τιμωρηθούν» οι μισθωτοί και